Muhabbet Hatra ile Muhabbet (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Qasem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Söyleşi & Ropörtaj
O benim öğretmenim, bana kutu kutu penseyi öğreten, mendil kapmaca sevdiren, kalem tutmayı, yazmayı, düşünmeyi öğreten kişi o :)
Saygılar sayın hocam :)
Hastayım uğraşma benimle :)

@Hatra bir hayalini nedense merak ediyorum. Bazen yorumlarını okurken hayat dinginliğin çok hoşuma gidiyor. Ve otomatik Hatra'nın nasıl hayalleri vardır diye merak ediyorum.

@Erva, pek hayal kuran biri değilim uzun zamandır. Olmasını istediğim bir şeyler tabii ki var. Ancak beni aşan engeller sebebiyle umut etmek ve etmemek arasında sıkışıp kaldığımdan, hayallerim acı verici bir yüke dönüşebiliyor.
Martin Luther King'in "Bir Hayalim var" adlı muhteşem konuşmasını bilirsin. Sanırım konuşmayı 63'te yapmıştı, 68'de de suikasta uğradı... Belki önemli olan hayalin gerçekleşmesi değil ona sahip olmaktır, belki önemli olan yolda kazandıklarındır bilmiyorum ama dünyanın gidişatı karşısında kendimi sindirilmiş pasifize edilmiş güçsüz biri olarak hissediyorum, bu yüzden her şey boşaymış gibi geliyor...
Kurgu dersen tamam, hayal gücüm fena değildir ama hayata, hayatıma dair hayal kurarken pesimist tarafım gelip başıma dikiliyor. Dünya ve insanlık adına pek motivasyonum yok sanırım. Yazmayı çok hayal ettiğim bir roman var, onu da yıllardır ihmal ettim. Çok da yaşayasım yokmuş gibi sakince sıradan yaşıyorum işte...

@Hatra son zamanlarda ki halimizi ne güzel tarif ettin. Ağzına sağlık. Sen bize günlük yazsan olmaz mi? Ben şimdi seni okuyunca yalnız değilmişim duygusu ile bir omuzlarım daha dik hissettim.

O zaman dans fkdans9bazen o kadar ihtiyacımız oluyor ki aaaa yalnız değilmişim demeye. Ben bu sıralar çok çok ayrıştıgımızı ve yalnızlastığımızı hissediyorum.

Çocukluktan bugüne taşıdığın bir esyan var mı @Hatra nedense sen, senin için özel şeylere sıkı sıkı bağlıymıssın ve saklıyormuşsun gibi geliyor

☺️ Yalnızlaşma ve ayrışma konusunda sana katılıyorum ve bunun bize bilinçli olarak yapıldığını da düşünüyorum. Bir taraftan kişisel gelişimciler biriciksin teksin en önemli olan sensin derken, diğer taraftan olumsuz haberlerle de birbirimize olan güvenimize ve saygımıza saldırılıyor bence. İnsan ilişkileri strateji ve menfaatle temellendiriliyor ve toplum, halk ümmet olmak gibi kavramlar rafa kaldırılıyor. Birlikte olmak, saf olmak sistemi yerle bir edebilecek güce sahip olduğu için günümüzde derinlemesine ve samimi ilişkiler yok ediliyor… Ne kadar yalnız kalırsak o kadar güçsüzüz, böylece sistemin de bir o kadar kontrolünde oluruz çünkü. Aslında birbirimize destek olmaya, dayanışmaya ne kadar çok ihtiyacımız var değil mi…

Çocukluğumdan taşıdığım bir eşyam yok. Bursa’da yok en azından. Ama memleketteki birçok şeyi çocukluğum gençliğim hatıralılarım oluşturuyor, muhtemelen herkes gibi. Memlekette oyuncak köpeğimle uyuyorum mesela. Orada hala çocuğum. Bunu hissetmeyi de çok seviyorum. 🍀

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri