Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Muhabbet Sohbet Muhabbet

Kur'an kursunda yaş gruplari nedir? Eğitimde akademik değilde diğer konularda nelerde zorlanıyorsun? Bu konuda heybemi dökebilirim sana elimden geldiğince 🙈
Ben yetişkin grubundayim. Bir kaç genç öğrencim var. Geldikleri zamanı ganimet biliyorum :) geçen yılda aynı yerde görev yapmıştım. Geçen yıl anlattığım şeyleri anlatmak istemiyorum. Kendimi yenilemem lazım.
Ben cemaatlerde bulunmadim. Cemaat söylemin yok. Az işle çok şey vaad eden ibadetleri anlatmıyorum. Bedava sevap dagitmadigim için dikkati toplamakta güçlük çekiyorum:)
Bizim mufredatimiz var. Ona göre anlatıyorum konuları. İlmi eklemelerle renklendirmeye çalışıyorum. Sevap yoksa ilmi gercekler var :)
Aslında her konunun farklı anlatımı benim işimi görür.
İtikadı konuları anlatmakta zorluk cekiyorum. Çünkü benim öğrencilerimin inançla problemi yok. Anlattıklarım çok gereksiz kalıyor.
Günümüz problemleri olan ateizm, deizm le ilgili konularda yetersiz oldugumu hissediyorum. Elimde hep büyük ciltli kitaplar var. Tarihi konularda eksiğim çok. Yakın tarih özellikle. Birkaç kitap aldım çok sikici okuyamadım. Ümmet cografyasi bilgim az. Sanki son yüzyılda her şey birbirine girmiş gibi. Ülke tarihlerini okumak istiyorum.
Aile ile ilgili eksiklerim var. Çünkü insan yaralarına merhem arıyor. Yara olmazsa merheme ihtiyaç olmuyor. Aile konularında yeterli donanıma sahip değilim. En basit çocuklara Allah nasıl anlatılır konusunda doğru lisanı kullanamıyorum :)
Aile, çocuklara dini konular nasıl anlatılır, deizm ateizm, kuran ayetlerinr ilmi yaklasimlar, dini konularda yeni yazılmış farklı bakış açıları getirilmiş kitaplar, yakın tarih okumaları, Ümmet cografyasi en çok ihtiyacım olan konular :)

Ben yetişkin grubundayim. Bir kaç genç öğrencim var. Geldikleri zamanı ganimet biliyorum :) geçen yılda aynı yerde görev yapmıştım. Geçen yıl anlattığım şeyleri anlatmak istemiyorum. Kendimi yenilemem lazım.
Ben cemaatlerde bulunmadim. Cemaat söylemin yok. Az işle çok şey vaad eden ibadetleri anlatmıyorum. Bedava sevap dagitmadigim için dikkati toplamakta güçlük çekiyorum:)
Bizim mufredatimiz var. Ona göre anlatıyorum konuları. İlmi eklemelerle renklendirmeye çalışıyorum. Sevap yoksa ilmi gercekler var :)
Aslında her konunun farklı anlatımı benim işimi görür.
İtikadı konuları anlatmakta zorluk cekiyorum. Çünkü benim öğrencilerimin inançla problemi yok. Anlattıklarım çok gereksiz kalıyor.
Günümüz problemleri olan ateizm, deizm le ilgili konularda yetersiz oldugumu hissediyorum. Elimde hep büyük ciltli kitaplar var. Tarihi konularda eksiğim çok. Yakın tarih özellikle. Birkaç kitap aldım çok sikici okuyamadım. Ümmet cografyasi bilgim az. Sanki son yüzyılda her şey birbirine girmiş gibi. Ülke tarihlerini okumak istiyorum.
Aile ile ilgili eksiklerim var. Çünkü insan yaralarına merhem arıyor. Yara olmazsa merheme ihtiyaç olmuyor. Aile konularında yeterli donanıma sahip değilim. En basit çocuklara Allah nasıl anlatılır konusunda doğru lisanı kullanamıyorum :)
Aile, çocuklara dini konular nasıl anlatılır, deizm ateizm, kuran ayetlerinr ilmi yaklasimlar, dini konularda yeni yazılmış farklı bakış açıları getirilmiş kitaplar, yakın tarih okumaları, Ümmet cografyasi en çok ihtiyacım olan konular :)
Son iki paragrafa kadar olan kısımda benimde çok açığım var. Aslında bu foruma üye olduğumda bakınıp çıkacaktım. Senin açtığın konular dikkatimi çekti. Ve Qasem in yorumları. Dedim ki ciltli kitaplar dışında kitaplar bulurumda ufkum açılır diye birazda devam ettim. Çünkü bu konularda derin boşluklardayım. Bu konuda kendime dert ortağı bulmak sevindirdi beni. Dini konular, düşünce tarzında biraz derinlesmek başka ufuklar okumak istiyorum dili ağır olmadan. Senin gibi bir din eğitimim ve işim yok. Ama aile ve çocuk eğitimleri konusunda biraz birikimim var, birikim denilirse. Zaman içinde bildiklerimi aktarayım sana, belki benden aldığın bir tohumu, geliştirip, büyütüp ağaç edersin. Ve bende bu ormandan birşeyler öğrenir, gelişirim. Bu durum beni heyecanlandırdı bak.

@Erva tamam ins :)
Anneler okuyor ve asımın nesli gruplarını eksiklerim için takip ediyorum. Birde onların kitap listelerini gözden geçir istersen :) Instagram sayfaları var. Yaz aylarinda belli oldu. Biraz eski tarihli gönderileri incelersen bulursun. Güzel kitaplar secilmis. Okuyarak egitiyorlar. Belirli bir sistemleri var gibi. Bence profesyonel ekip işi :)
Yardımın için çok teşekkür ederim sabırsızlıkla bekliyorum:)

@Erva tamam ins :)
Anneler okuyor ve asımın nesli gruplarını eksiklerim için takip ediyorum. Birde onların kitap listelerini gözden geçir istersen :) Instagram sayfaları var. Yaz aylarinda belli oldu. Biraz eski tarihli gönderileri incelersen bulursun. Güzel kitaplar secilmis. Okuyarak egitiyorlar. Belirli bir sistemleri var gibi. Bence profesyonel ekip işi :)
Yardımın için çok teşekkür ederim sabırsızlıkla bekliyorum:)
Bu anneler okuyor a sadece anneler okuyor mu yazacağım?

Yalnız burada nefis kitaplar var. Kaydettim incelemeye aldım.
Evet profesyonel ekip işi demiştim :) ben gruptaki bir arkadaşımda gördüm. Tahlillere katilamiyorum ama kitaplarını alıyorum, kitap okumak isteyen öğrencilerime veriyorum. Geçen yıllardaki kitaplara da bakabilirsin.
Ben artık durumlarda kitap tahlil kitaplarını inceliyorum. Sevdiğimi listeme ekliyorum. Her grubun hitap ettiği kesim farklı güzel calismalar çıkıyor.
Pek farkedilmesede Qasem kitaplar konusunda çok iyi. Onunla istişare edip alıyorum :)

Çok incesin yafkutan3 belki zamanla muhabbetimiz arttıkça şehrine gelirim, sohbet sofrandan yerim. O daha lezzetli olur eminim.

Aslında buradaki çevrem ottan değil peynirin kendisinin koktuğundan sikayet ediyorlar. Her bölgenin farklı ya tatları. Ben hepsinden hoşlanıyorum 🤭 Hatay'da en son bana surk dedikleri bir peynir geldi. Gerçekten ağır bir tadı vardı. Sizinki Van otlu peynir tarzı birşey mi? Amcam oradan gelirken getirmişti. Oda güzeldi.
Yine bir türlü müsait olamadım yazmak için 🙈 Ben cevap yazana kadar @Erva konunun ne olduğunu unutuyor🤭
şehrine gelme kısmı çok güzel çok mutlu olurum aynı sofrada oturup misafir etmek çok güzel olur:)

Yok Van otlu peynir tarzı değil:) şimdi Van otlu peyniri de sevemedim diyecem beni topa tutacaklar 🙈
bizim buranın peyniri Van peynirinden daha güzel 🥰
çok övdüm yedikten sonra bu muydu demeyin 🤭

Evet profesyonel ekip işi demiştim :) ben gruptaki bir arkadaşımda gördüm. Tahlillere katilamiyorum ama kitaplarını alıyorum, kitap okumak isteyen öğrencilerime veriyorum. Geçen yıllardaki kitaplara da bakabilirsin.
Ben artık durumlarda kitap tahlil kitaplarını inceliyorum. Sevdiğimi listeme ekliyorum. Her grubun hitap ettiği kesim farklı güzel calismalar çıkıyor.
Pek farkedilmesede Qasem kitaplar konusunda çok iyi. Onunla istişare edip alıyorum :)
Bir belki iki kez sormuş olabilirim ona. Olumlu olumsuz bir cevap vermedi bana. Belki konu içinde kaynadı. Belki fark etmedi. Ya da yeniyim diye yanaşmadı=)
Zaman ilerledikce elbet kendisininde tavsiyeleri olur.
Bu arada belli yaş grubuna (senin bahsettiğin hangi yaş aralığı bilmiyorum ama) Allah'ı anlatırken sen değil de çocuğu olaya dahil ederek sohbet tarzı ilerlemek çocukta verim sağlıyor. Belli yaş grubuna kadar hiç anlamıyorlar çünkü. Geçen yeğenim Allah'ın anası babası var mı diye sordu.
-Eğer anası babası olsaydı bir insan olurdu galiba dedim.
-O zaman kardeşi de olurdu benim gibi dedi.
-Evet hatta teyzesi olurdu benim gibi dedim. Kahkaha attı.
-Allah insan olamaz o zaman dedi. İnsanlar gökyüzünü yaratamaz. Öyle güçleri yok. Birde insanlar ölüyor. Dedem öldü, amcam öldü. Allah ölseydi dünya yok olurdu. Cix Allah insan değil dedi. Güldü gitti oyuna. Ortalama 6-7 yaş. Soruyu ya da cümleyi yaşına göre iletletince kendileri çoğu zaman buluyor.

Yine bir türlü müsait olamadım yazmak için 🙈 şehrine gelme kısmı çok güzel çok mutlu olurum aynı sofrada oturup misafir etmek çok güzel olur:)

Yok Van otlu peynir tarzı değil:) şimdi Van otlu peyniri de sevemedim diyecem beni topa tutacaklar 🙈
bizim buranın peyniri Van peynirinden daha güzel 🥰
çok övdüm yedikten sonra bu muydu demeyin 🤭
İsmi ne diye geçiyor. Gidip bulup deneyeceğim 😂 bu arada hurmaları çıkardım senin pudingi yapacağım sabaha🤩

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri