- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 16,005
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 43,630
- Puanları
- 113
Defaten izah edildiği üzere birinci umde, acıkmadan yememektir. İkinci umde, sofrada yemek dışında başka bir şeyle ilgilenmeyerek o gıdalarla iletişim ve etkileşim halinde olmaktır. Üçüncü esas, lokmaların mümkün oldukça küçük olması ve olabildiğince uzun süre ciğnenmesi, dördüncüsü ise bir öğünü yeme süresinin 21 dakikaya kadar uzatılmasıdır. Sofrada birden fazla çeşit varsa karışık yemek yerine, sıra ile ve iki çeşit arasında 3 ila 5 dakika ara vererek yemek daha sağlıklıdır. Ya da en beğenileni yeterince yiyip, diğerlerine hiç dokunmamaktır.
açlık hormonu önemli ölçüde mide tarafından üretilse de bağırsak, böbrek, plasenta, hipofiz, tükürük ve tiroid bezleri, kalp gibi organlar tarafından da az miktarda üretilir. İlk lokmadan itibaren üretimi azalan açlık hormonu, yeme süresinin uzatılmasıyla kontrol altına alınabilir.
Müslüman'ın Diyeti Sayfa 81
açlık hormonu önemli ölçüde mide tarafından üretilse de bağırsak, böbrek, plasenta, hipofiz, tükürük ve tiroid bezleri, kalp gibi organlar tarafından da az miktarda üretilir. İlk lokmadan itibaren üretimi azalan açlık hormonu, yeme süresinin uzatılmasıyla kontrol altına alınabilir.
Müslüman'ın Diyeti Sayfa 81