İlkbahar Müslüman'ın Diyeti (1 Görüntüleyen)

Defaten izah edildiği üzere birinci umde, acıkmadan yememektir. İkinci umde, sofrada yemek dışında başka bir şeyle ilgilenmeyerek o gıdalarla iletişim ve etkileşim halinde olmaktır. Üçüncü esas, lokmaların mümkün oldukça küçük olması ve olabildiğince uzun süre ciğnenmesi, dördüncüsü ise bir öğünü yeme süresinin 21 dakikaya kadar uzatılmasıdır. Sofrada birden fazla çeşit varsa karışık yemek yerine, sıra ile ve iki çeşit arasında 3 ila 5 dakika ara vererek yemek daha sağlıklıdır. Ya da en beğenileni yeterince yiyip, diğerlerine hiç dokunmamaktır.

açlık hormonu önemli ölçüde mide tarafından üretilse de bağırsak, böbrek, plasenta, hipofiz, tükürük ve tiroid bezleri, kalp gibi organlar tarafından da az miktarda üretilir. İlk lokmadan itibaren üretimi azalan açlık hormonu, yeme süresinin uzatılmasıyla kontrol altına alınabilir.

Müslüman'ın Diyeti Sayfa 81
 
Ulusal Yaşlanma Enstitüsü (NIA) araştırmacıları, Aralık 2011'de yaptıkları açıklamada, 115 kişi üzerinde yürüttütleri çalışmanın sonuçlarını şu şekilde aktardılar: (Haftada iki gün oruç tutmak, kişinin uzun süre sağlıklı kalması için en iyi perhizdir. Haftada iki gün oruç tutanların sürekli diyet yapanlara nispetle iki kat daha sağlıkıl olduklarını gözledik."

Müslüman'ın Diyeti Sayfa 95
 
Defaten izah edildiği üzere birinci umde, acıkmadan yememektir. İkinci umde, sofrada yemek dışında başka bir şeyle ilgilenmeyerek o gıdalarla iletişim ve etkileşim halinde olmaktır. Üçüncü esas, lokmaların mümkün oldukça küçük olması ve olabildiğince uzun süre ciğnenmesi, dördüncüsü ise bir öğünü yeme süresinin 21 dakikaya kadar uzatılmasıdır. Sofrada birden fazla çeşit varsa karışık yemek yerine, sıra ile ve iki çeşit arasında 3 ila 5 dakika ara vererek yemek daha sağlıklıdır. Ya da en beğenileni yeterince yiyip, diğerlerine hiç dokunmamaktır.

açlık hormonu önemli ölçüde mide tarafından üretilse de bağırsak, böbrek, plasenta, hipofiz, tükürük ve tiroid bezleri, kalp gibi organlar tarafından da az miktarda üretilir. İlk lokmadan itibaren üretimi azalan açlık hormonu, yeme süresinin uzatılmasıyla kontrol altına alınabilir.

Müslüman'ın Diyeti Sayfa 81
Yazarı fabrikada çalıştırmak lazım....
Burası gerçeklikten çok fazla kopuk olmuş
 
Muz normal şartlarda toplandıktan sonra 24 günlük bir ömre sahiptir. Ölçümler muzun besin değerini ilk 8 günde koruduğunu, sonra kaybetmeye başladığını gösteriyor. Çiğken sadece 2 bin angstromluk enerjisi olan patates ve patates türü yumrulu gıdaların ererjisi, haşlandığında 7 bine, fırınlandığında da 9 bine yükseliyor. Daha da ilginci besinlerin en fazla titreşimi ağızda çiğnendiği anda yaymalarıdır. Ağızda daha fazla çiğnenmesinin, enerjiyi daha da artırdığı tesbit ediliyor. Bu da gıdaların ağızda çokça çiğnenmesi nasihatinin ne kadar yerinde olduğunun en açık göstergesi.

Müslüman'ın Diyeti Sayfa 127
 
Buğday 8 bin 500 angstromluk bir ayarken, pişirildiğinde bu güç 9 bine yükseliyor. Zeytinyağı da buğdayla aynı enerji değerlerine sahip, ama sızma zeytinyağı 6 yıl beklese bile enerjisini kaybetmiyor. Bu onun önemli bir üstünlüğü. Nitekim tereyağının canlılığı 8 bin civarında. Ama iyi muhafaza edilmediği takdirde 2 gün sonra enerji kaybına başlıyor. Yirmi gün sonra ise en düşük düzeye ulaşıyor. Balıkların ve özellikle açık deniz balıklarının 8 bin 500 ile 9 binlik enerji değerleriyle en iyi besinlerden olduğu görülyor. Onlara da da en yüksek değer yeni yakalandıkları andır. Geçen her dakika enerjilerinin azalmasına yol açıyor.
 
Simoneton, en iyi gıdaların 6 500 - 10 000 aralığındakiler olarak tasniflerken, 3 000 - 6 500 aralığını ise ikinci grup olarak nitelendiriyor. Bu ikinci grupta yumurta, fıstık, haşlanmış sebzeler, rafine edilmemiş kamış şekeri var. Şekerin enerjisi de oldukça şaşırtıcıdır. Şeker pancarının taze suyu 8 bin birimlik enerji yayıyor. Pancar rafine toz pancar şekerine dönüştürüldüğünde enerjisi bine, küp şeker haline getirildiğinde ise sıfıra düşüyor.
 
Yeni kesilmiş çiğ etlerin 6 bin dolaylarında olan enerjisi, tuzlanıp odun ateşinde pişirildiğinde 9 bin beş yüze, haşlama yapıldığında ise 10 bine yükseliyor. Sosis, salam sucuk gibi işlemlerde ise bu diğer sıfıra düşüyor. Tam buğday unundan mayasız ekmek yapıldığında enerjisi tavan yaparken, mayalı ekmeğe dönüştüğünde 3 binlere geriliyor. Kahve, siyah çay ve çikolata da değerler 3 binler seviyesinde Simoneton, en kötüler katagorisine ise margarini, içkileri, beyaz şekeri, beyaz unu, ve konserveleri yerleştiriyor.

Müslüman'ın Diyeti Sayfa 127
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri