Bu satırları yazarken, içimde bir filiz gibi büyüyen yeni hayallerin hafif esintisini hissediyorum. Gökyüzünün rengini değiştiren bir sabah gibi, umutlarım da gün be gün şekilleniyor. Artık eskisi gibi değilim, ve bu değişimi büyük bir huzurla kucaklıyorum.
Yeni bir yaşamın kapıları ardına kadar açık, içeriye adım atmak için sabırsızlanıyorum. Fakat bu yeni dünyaya girerken, geçmişi ardımda bırakmak yerine, onun bana kattığı dersleri cebime koyuyorum. Her anının bana getirdiği güzellikleri takdir ediyorum; çünkü geçmişin izleri, geleceğin haritasını çizerken bana yol gösteriyor.
Şu anı sevmeyi öğrendim. Hayatın karmaşıklığına takılmadan, her saniyenin kıymetini bilmek gerektiğini anladım. Çünkü hayat, ne yarın ne de dün; hayat, tam da şu anda, bu satırları yazarken akıp gidiyor. Anın içinde saklı olan huzuru bulmak, dünyanın en büyük hazinelerinden biri. Şimdiyi sevmek, güneşi bir sabah vakti denizin üzerinden doğarken izlemek gibi; hiç bitmesini istemediğin, ama bitişinde bile güzellik bulan bir an.
Bakış açılarım da değişti. Artık her olayın, her kişinin hayatıma kattığı bir şey olduğunu biliyorum. Zorluklar birer yük değil, aksine, beni daha da güçlü kılan taşlar. Her deneyim, bir adım daha ileriye gitmem için bir fırsat. Her hata, bir öğretmen. Korkular, üzerime gelen bir fırtına değil; aksine, yağmurun ardından gelen temiz hava gibi.
Ve şimdi, önümüzde uzanan bu yolda yeni hayallerin peşinden gitme zamanı. Yeni hayaller, taze başlangıçlar demek. Beni bekleyen bilinmeyenlerle dolu bir serüven, ama bu serüvenin her adımı, yeni bir ben demek. İçimdeki ses, bana sürekli fısıldıyor: "Cesur ol, kalbini dinle ve her anın tadını çıkar."
İşte bu yüzden, kendime bir söz veriyorum: Şimdiyi seveceğim, her ne olursa olsun. Yeni hayaller kurmaktan korkmayacağım. Çünkü biliyorum ki, hayatın güzelliği bu bilinmeyende saklı.
Sevgiyle,
Sen