Gündem Aşı olmayana ekmek yok (1 Görüntüleyen)

@NoktA, o diyanetten fetva istiyenlerin sorunu, tüm toplumu bağlamaz. Diyanetin vereceği hiç bir fetva beni bağlamaz. İhtiyaç, kimin ihtiyacı? İhtiyacı olan düşünsün. ?

Şimdi aşı olan tedbirli mi oluyor. Mesela ben iki aşıyıda oldum.
Ama bu geçirmeye eğim anlamına gelmez. Muhtemelen 2. Yide geçirdim. Hasta olduğumu düşünmediğimden muhtemelen bulaştırdım da. Neden bu açıdan bakmıyorsunuz :)
Yani hep aşı olmayana değil olanada yüklenin ?

Devlet bir bütün olarak hareket etmez mi. Senin ihtiyacın olmayabilir başkaları bunu duymak isteyebilir. Bu Diyanet in haksız olduğu anlamına gelmez. Herkes çözümün bir parçası olmaya çalışıyor :)
 
@Emir Şahin, Dünya aşıyı sağlık sistemleri çökmesin, yoğun bakımlar dolmasın, entübe sayısı düşsün diye tavsiye ediyor hatta dayatıyor...
Bendr insanlar acı çekmesin, aşı olsun hastalığı hafif atlatsınlar isterim. Bende aşı oldum ve en başından beri bilim insanlarına güvendiğimi söylüyorum. Aşınızı olun diyorum. Korkmayın diyorum.
Ama aşı olmak istemeyen, güvenmeyen, risk almayan insanlara saygı duyuyor ve onların bu düşüncesini destekliyorum.
İnsanlar özgürdür. Sağlıkları ile alaklı karar kendi ellerindedir. Hastaneye yattınız, ameliyat için sizden onam alırlar başkasından değil.
Yani sağlığınız için başkaları karr veremez dayatamaz ?
 
@NoktA, Türkiye laik bir ülkedir.
Laik bir ülkede din ve devlet işleri birbirinden ayrı olur. Devlet bir bütğnse ve diyanet gibi bir kurumu varsa bu çelişki değil mi?
Din devletin tekelinde olan bişey mi?
Başkaları duymak isteyebilir, ama kul hakkı denerek başkaları zan altında bırakılamaz.

Mesela siz Namazda ellerinizi bağlıyorsunuz ama ben ellerimi salarak, bağlamayarak kılıyorum. Şimdi siz kalkıp genel bir fetva verip eller bağlanmadan namaz kabul olmaz derseniz nolur?.
Dolayısı ile diyanetin fetvası kendisine tabi olanları bağlar beni yada benim gibi düşünenleri asla bağlamaz. Buda türkiyede çok ciddi bir kesim demek ?
 
Devlet diyanetten hatta doğuda mela diye adlandirilan hocalardan da yardim istedi çünkü doğu ve güneydoğu da aşı yaptıranların oranı çok düşük o yüzden de risk haritasında kırmızı alarm veriyorlar
Evet aşı belki bir süre sonra korumuyor antikor üretmiyor vücut belli bir süreden sonra ama hastalığın seyrinin daha hafif geçmesine sebep oluyor
Yine diyorum aşı olun ey sevgili halkım
 
@NoktA, Türkiye laik bir ülkedir.
Laik bir ülkede din ve devlet işleri birbirinden ayrı olur. Devlet bir bütğnse ve diyanet gibi bir kurumu varsa bu çelişki değil mi?
Din devletin tekelinde olan bişey mi?
Başkaları duymak isteyebilir, ama kul hakkı denerek başkaları zan altında bırakılamaz.

Mesela siz Namazda ellerinizi bağlıyorsunuz ama ben ellerimi salarak, bağlamayarak kılıyorum. Şimdi siz kalkıp genel bir fetva verip eller bağlanmadan namaz kabul olmaz derseniz nolur?.
Dolayısı ile diyanetin fetvası kendisine tabi olanları bağlar beni yada benim gibi düşünenleri asla bağlamaz. Buda türkiyede çok ciddi bir kesim demek ?

benim devletim dinsiz bir ülke değildir..
müslüman ülkeyizki islam ülkeleri teşkilatına üyeyiz..

bu ülkede müslümanlar yaşıyor. diyanet kurumu neden çelişki olsunki.
sen maliki mezhebinsen maliki mezbinden olduğunu belirt ona fetva alırısn..
yoksa türkiye islam ülkesi yazıyordu.
laiklik maddesini fransadan alıp anayasaya koyanlarda yarın mahşerde hesabını vereceklerdir.
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri