Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gündem Aşı olmayana ekmek yok

bu haberi fırıncılar konfederasyon baskani zaten reddetti. bazi fırıncı odalarin açiklamalarini dikkate almayin diyerek. keza böyle olmasaydi bile kanunen bunu yapmalarinin mümkünatı yok. anayasaya aykiri bir durum. velevki, tek adamin imzasi ile bir kararmane düzenlendi ve böyle bir sey yapildi diyelim ya da yapilacak. bu bir nabiz yoklamada olabilir. halk sessiz sedasiz kabul edecek minin bir öngörüsü de olabilir. yine suçtur, yapilirsa da anayasaya aykiriliklarinin ilki zaten olmayacaktir.

Arkadaşlar aşı sizi hastalıktan korumuyor ki bu neyin kul hakkı?
Başkasının hakkına girmek te nerden çıktı?

Şunu netleştirelim.
Grip aşısı, kızamık aşısı dahil, salgın hastalıkla mücadelede kullanılan tüm aşılar koruyucu DEĞİLDİR.
Örneğin bu seneki grip Aşısını gelecek sene vurduramazssınız. Her sene o ülkedeki salgın ve hastalığın, mikropların seyr ve analizlerine göre üretilir.
Covit aşılarında stabil değil, veryant değiştikçe aşıların içeriğide değişecektir.

Aşılar sadece hastalığı hafif geçirmenizi sağlar.

AŞILARIN AMACI sağlık sisteminin çökertilmesini engellemek, hastane doluluk oranını azaltmak, entube sayısını azaltmak, ölüm sayılarını azaltmak....
Yani sizi korumaz, sadece hastanelik etmez. Hafif atlatırsın hatta bazen farketmezsiniz bile. Ama hastalık yine size bulaşır ve başkalarında bulaştırırsınız. Hatt aşılı kişiler daha çok bulaştırıyor desem yeridir. Çünkü adam hastalığı taşıdığının farkında değil.

Devletlerin mecbur kılmaya çalışma nedeni, tüm dünyanın sağlık sistemi salgı dan dolayı çökmüş durumda ki bu normaldir. Salgından bahsediyoruz.

Hastalık ilk başladığında bilim insanları 90 milyon insanın ölmesini bekliyoruz derken şaka yapmıyorlardı.
Daha kısa süre önce kızamık ve veba salgınla tını geçiren dünyayı hatırlayın yaf.

2. Yi oldum.
3,4,5,6 ne çıkarsa hepsini de olurum. Ben bilim insanlarına güveniyorum. Devketede yük olmak istemiyorum.
Aşı olmayanları canı gönülden destekliyorum. İster güven sorunu olsun ister başka bişey.
Aşı zorunluluk değildir...
Zorlamak insan hak ve hürriyetini çiğnemek ve despotizimdir. Baskıcı sistemler ve kişiler hep kaybeder.
Aşı ile alaklı bilgi için benden başka sağlıkçılarda var, onlara da sorabilirsiniz. @YarenYaren is verified member. @DolunayDolunay is verified member. @lacivertlacivert is verified member. başka sağlıkçı var mı bilmiyorum ??

@Dil-figar, sanırım diyanette daha neye tekabul ettiğini ve ne işe yaradığını bilmiyor. Yani aşı korusa tamam diyeceğim ama değil...
Diyanet devletin işlerine kendini alet etmemeli. Devlet teşvik için diyaneti kullanıyor.
Yoksa bukadar pervasızca kul hakkı denemez.
Altını çizerek söylüyorum. AŞI KORUMAZ. Ülkenin sağlık sisteminin çökmesine engeller. Kapanma riskini azaltır. Hastalık seyri hafif semptomlar devam eder...

diyanet bir süredir zaten çizgisini aşmış durumda. siyasete alet olması hiç etik değil zannımca. çok yazık oluyor ülkeme.

Çok saçma bir uygulama neyse ki yürürlüğe girdiği yok. Daha dün akşam canlı yayında aşıda zorunluluk yok dediler. Ki zorunlu tutmak zaten saçma. Herkesin kendi tercihi aşı.
Ben bir sağlık çalışanı adayı olarak 2doz aşımı oldum. Oturdum araştırdım aşıyı. Daha sonra da seçeneklerimi araştırdım gittim kafama yatan aşıdan 2doz vuruldum. Biri aşı olmak istiyorsa aşı hakkında şüpheleri varsa otursun detaylı araştırma yapsın.

@Masaru abinin dediği gibi aşı kesin bir koruyucu değil. Aşı vurulunca hop ben artık aşılıyım hasta olmam diye dolaşmayın. Aşı da olsanız hasta olabilirsiniz. Aşının bu açıdan katkısı sizin daha hafif geçirmenize imkan sağlıyor. Bu yüzden aşı olmayana ekmek yok tarzı uygulama yanlış. Sırf ekmek için de değil genel olarak aşı olmayana karşı yaptırımları saçma buluyorum.

Burada ki kul hakki sadece diğerlerinin hakki demek degil ki.
Aşı olmadan hasta geçiren bir kişinin devlete maliyeti 660 liraymis, yoğun bakımda ki tedavi bunun 2 veya 3 katına çıkabiliyormuş. Bu kul hakki degil mi hastalık sonrası süreci söylemiyorum daha.
Hasta kisiyi tedavi eden sağlık personelinin hasta uzerinde hakki yok mu, çoğu tedbirli olduğu halde hastanede virüs almadımı
Bu kul hakki olmuyor mu
Bir aile büyüğü düşünün kendi aşı yaptırmadığı gibi ailesine de izin vermiyor, aile yaptırmak istiyor. Bu kul hakkı degil mi
Sadece bir cepheden bakmayın herkes diyaneti günah keçisi ilan etti.
Bir yönüyle verilmiyor fetvalar, her yönü düşünülerek veriliyor.

@Emir Şahin ,peki siz niye aşısız dolaşıyorsunuz,niçin aşı olmadınız,niçin kul hakkına giriyorsunuz?.
aşı randövü alayım dedim..biontekler bir kaç güne dağıltlmaya başlanıyormuş..aşı olmaya karar verdim @Dil-figar ...

ben fikrimi görüşümü düşüncemi yazdım..
en absurt yasaklama ne olursa onu desdklerim..desdeklicem.
beğenirisniz beğenmessiniz.. :D

Burada ki kul hakki sadece diğerlerinin hakki demek degil ki.
Aşı olmadan hasta geçiren bir kişinin devlete maliyeti 660 liraymis, yoğun bakımda ki tedavi bunun 2 veya 3 katına çıkabiliyormuş. Bu kul hakki degil mi hastalık sonrası süreci söylemiyorum daha.
Hasta kisiyi tedavi eden sağlık personelinin hasta uzerinde hakki yok mu, çoğu tedbirli olduğu halde hastanede virüs almadımı
Bu kul hakki olmuyor mu
Bir aile büyüğü düşünün kendi aşı yaptırmadığı gibi ailesine de izin vermiyor, aile yaptırmak istiyor. Bu kul hakkı degil mi
Sadece bir cepheden bakmayın herkes diyaneti günah keçisi ilan etti.
Bir yönüyle verilmiyor fetvalar, her yönü düşünülerek veriliyor.
bu yorumun altına imzamı atıyorum...(y)

Emir Şahin önümüzdeki günler için diyorlar. Bu bir despotizimdir. Aşuda gönüllülük esastır. Yasaklama bir ahlaki çöküntü ve kişilik haklarına saldırıdır
yaa bayrampaşayı görünce yorumladım.. yoksa uygulamaua geçmedi biliyorum..

aşı vurulanlar enyimi o zaman..

aynı toplumda beraber yaşıyorsak aşı olmak zorundayız..

bakan bey rica ediyor yalvarıyor tabiri çaizse.. aşı olun diye..

aşıyıda bedava yapmış..daha ne istiyoruz.. başka ülkelerde 150 tl bir aşı..

kişilik haklaına saldırymış..

git başkasıan bulaştır hastalığı..adam ölümden dönsün veya rahmetli olsun... sen kilik haklarına saldırı diye feryat et.. oh ne güzel türkiye.. forumda arkadşımız ölünden döndü ya... neyin kişilik hakları imiş.. ölüme sebebbit var burda..

yok öyle bir dünya...kendim dahil hepimiz aşı olmalıyız..olmadıkmı..zorla aşı olacağız.. ..

yasaklamanın ahlaki çöüküntü ile bir alaksını göremediğim yorumlamicam.. ne alaka ahlaki çöküntü..

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri