Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gündem Aşı olmayana ekmek yok

@NoktA, o diyanetten fetva istiyenlerin sorunu, tüm toplumu bağlamaz. Diyanetin vereceği hiç bir fetva beni bağlamaz. İhtiyaç, kimin ihtiyacı? İhtiyacı olan düşünsün. ?

Şimdi aşı olan tedbirli mi oluyor. Mesela ben iki aşıyıda oldum.
Ama bu geçirmeye eğim anlamına gelmez. Muhtemelen 2. Yide geçirdim. Hasta olduğumu düşünmediğimden muhtemelen bulaştırdım da. Neden bu açıdan bakmıyorsunuz :)
Yani hep aşı olmayana değil olanada yüklenin ?

Devlet bir bütün olarak hareket etmez mi. Senin ihtiyacın olmayabilir başkaları bunu duymak isteyebilir. Bu Diyanet in haksız olduğu anlamına gelmez. Herkes çözümün bir parçası olmaya çalışıyor :)

@Emir Şahin, Dünya aşıyı sağlık sistemleri çökmesin, yoğun bakımlar dolmasın, entübe sayısı düşsün diye tavsiye ediyor hatta dayatıyor...
Bendr insanlar acı çekmesin, aşı olsun hastalığı hafif atlatsınlar isterim. Bende aşı oldum ve en başından beri bilim insanlarına güvendiğimi söylüyorum. Aşınızı olun diyorum. Korkmayın diyorum.
Ama aşı olmak istemeyen, güvenmeyen, risk almayan insanlara saygı duyuyor ve onların bu düşüncesini destekliyorum.
İnsanlar özgürdür. Sağlıkları ile alaklı karar kendi ellerindedir. Hastaneye yattınız, ameliyat için sizden onam alırlar başkasından değil.
Yani sağlığınız için başkaları karr veremez dayatamaz ?

@NoktA, Türkiye laik bir ülkedir.
Laik bir ülkede din ve devlet işleri birbirinden ayrı olur. Devlet bir bütğnse ve diyanet gibi bir kurumu varsa bu çelişki değil mi?
Din devletin tekelinde olan bişey mi?
Başkaları duymak isteyebilir, ama kul hakkı denerek başkaları zan altında bırakılamaz.

Mesela siz Namazda ellerinizi bağlıyorsunuz ama ben ellerimi salarak, bağlamayarak kılıyorum. Şimdi siz kalkıp genel bir fetva verip eller bağlanmadan namaz kabul olmaz derseniz nolur?.
Dolayısı ile diyanetin fetvası kendisine tabi olanları bağlar beni yada benim gibi düşünenleri asla bağlamaz. Buda türkiyede çok ciddi bir kesim demek ?

Devlet diyanetten hatta doğuda mela diye adlandirilan hocalardan da yardim istedi çünkü doğu ve güneydoğu da aşı yaptıranların oranı çok düşük o yüzden de risk haritasında kırmızı alarm veriyorlar
Evet aşı belki bir süre sonra korumuyor antikor üretmiyor vücut belli bir süreden sonra ama hastalığın seyrinin daha hafif geçmesine sebep oluyor
Yine diyorum aşı olun ey sevgili halkım

@NoktA, Türkiye laik bir ülkedir.
Laik bir ülkede din ve devlet işleri birbirinden ayrı olur. Devlet bir bütğnse ve diyanet gibi bir kurumu varsa bu çelişki değil mi?
Din devletin tekelinde olan bişey mi?
Başkaları duymak isteyebilir, ama kul hakkı denerek başkaları zan altında bırakılamaz.

Mesela siz Namazda ellerinizi bağlıyorsunuz ama ben ellerimi salarak, bağlamayarak kılıyorum. Şimdi siz kalkıp genel bir fetva verip eller bağlanmadan namaz kabul olmaz derseniz nolur?.
Dolayısı ile diyanetin fetvası kendisine tabi olanları bağlar beni yada benim gibi düşünenleri asla bağlamaz. Buda türkiyede çok ciddi bir kesim demek ?

benim devletim dinsiz bir ülke değildir..
müslüman ülkeyizki islam ülkeleri teşkilatına üyeyiz..

bu ülkede müslümanlar yaşıyor. diyanet kurumu neden çelişki olsunki.
sen maliki mezhebinsen maliki mezbinden olduğunu belirt ona fetva alırısn..
yoksa türkiye islam ülkesi yazıyordu.
laiklik maddesini fransadan alıp anayasaya koyanlarda yarın mahşerde hesabını vereceklerdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri