Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gündem Aşı olmayana ekmek yok

yasaklamanın ahlaki çöüküntü ile bir alaksını göremediğim yorumlamicam.. ne alaka ahlaki çöküntü..

Emir Şahin hani yollardaki tümsekler az gelişmiş ülke olduğunun göstergesidir yorumları var ya, onun gibi düşün. Anlayan insana bir kere soylersin, anlamayana zor kullanırsın bunun sonucunda baska insanlarda zarar görür.
Bu ahlaki çöküntünün göstergesi olarak da yorumlanabilir :)

Emir Şahin hani yollardaki tümsekler az gelişmiş ülke olduğunun göstergesidir yorumları var ya, onun gibi düşün. Anlayan insana bir kere soylersin, anlamayana zor kullanırsın bunun sonucunda baska insanlarda zarar görür.
Bu ahlaki çöküntünün göstergesi olarak da yorumlanabilir :)
az gelişmişliği ahlaki çöüntüye nasıl bağlabilinirki..
kaldıki bizm ülkemiz az değil orta hatta gelişmilşkte ilk 15 ded iyebilirm..

@NoktA, ben bütün yönlerden baktığımda bile bir kul hakkı göremiyorum.
Bakınız bu bir salgın...
Devlwte ne için sağlık pirimi ödüyoruz. Bize baksın diye değil mi?
Hergün hasta olmuyoruz, belki ömür boyu pirim ödüyor ama bir yada iki kez ciddi anlamda hastaneye gidiyoruz. Bana bakmak devletin görevi, çünkü bana bakması için bende görevimi yerine getirip onu ayakta tutuyorum.
Sağlık personelininde işi o...
Bakınız arkadaşlar tüm yönlerle düşünseniz bile, daha 4. Faz çalışmaları yapılmadı ve aşıların güvenirliğine dair net bir bilgi yok. İnsanlar risk almamakta, güvenmemekte çok haklı. Söz konusu sağlık bırakalım da sağlıkçılar, doktorlar konuşsun diyanet değil. Sağlıkçılar, bilim adamları, doktorlar derseki aşılar güvenli, kalıcı jiç bir hasar bırakmıyor, yan etkileri geçici güvenle kullanın derlerse ozaman diyanet oturup üzerine kafa yorsun.
Ortada net bir veri yok. Ya aşılar kalıcı hasar bırakıyorsa. Ozamn Diyanet bu vebali kaldırabilecek mi?
Bunun bedelini ödeyecek mi?
Fetva vermek kolay iş...
Sorumluluk üslenmekse zor...
Buyur tüm sorumluluk bizde desinler

@Emir Şahin, Bakan bey sağlık sistemi çökmesine diye yalvarıyor. Ayrıca aşının diğer ülkelerde paralı olduğu haberleri teyit edilmedi.
Ayrıca size kim dedi aşılar koruyor diye. Aşı olsanız dahi hasta oluyor ve bulaştırıyorsunuz. Ama daha hafif hastalığı geçiriyorsunuz.

Başkasına zorla kendi düşüncesini, çıkarını dayatmak despotizim ve ahlaki çöküntü değilde nedir?

@Masaru O zaman sağlıkçılar gorevini tam yapsın Diyanetten fetva desteği istenmesine gerek kalmasın. Bugün diyanet fetva veriyorsa, ihtiyaca göre hareket ediyor.
Devlet bakmak zorunda olabilir ama ben tedbirsiz biri yüzünden hasta olmak istemiyorum. Bunuda hak olarak görmüyorsan baska sözüm yok.

@NoktA, ben bütün yönlerden baktığımda bile bir kul hakkı göremiyorum.
Bakınız bu bir salgın...
Devlwte ne için sağlık pirimi ödüyoruz. Bize baksın diye değil mi?
Hergün hasta olmuyoruz, belki ömür boyu pirim ödüyor ama bir yada iki kez ciddi anlamda hastaneye gidiyoruz. Bana bakmak devletin görevi, çünkü bana bakması için bende görevimi yerine getirip onu ayakta tutuyorum.
Sağlık personelininde işi o...
Bakınız arkadaşlar tüm yönlerle düşünseniz bile, daha 4. Faz çalışmaları yapılmadı ve aşıların güvenirliğine dair net bir bilgi yok. İnsanlar risk almamakta, güvenmemekte çok haklı. Söz konusu sağlık bırakalım da sağlıkçılar, doktorlar konuşsun diyanet değil. Sağlıkçılar, bilim adamları, doktorlar derseki aşılar güvenli, kalıcı jiç bir hasar bırakmıyor, yan etkileri geçici güvenle kullanın derlerse ozaman diyanet oturup üzerine kafa yorsun.
Ortada net bir veri yok. Ya aşılar kalıcı hasar bırakıyorsa. Ozamn Diyanet bu vebali kaldırabilecek mi?
Bunun bedelini ödeyecek mi?
Fetva vermek kolay iş...
Sorumluluk üslenmekse zor...
Buyur tüm sorumluluk bizde desinler
adamı hasta et ölüme sebeb ol..aşıda olma..sonda kul hakkı görmüyorum de.... anlayamıyorum bakış açızınızı..

prim ödüyordunda devlet bakmıyormu..

30 sen öncede prpm ödeyenler vardı..acaba sağlık hizmetlerini hakıyla albiliyorlardımı..

kılıçtdaroğlu o zaman sskyı batırdığını kendi ağzıyla itiraf ediyordu..bulan birisi atabilirmi o videoyuçve o zamanki pislik içindeki hastene görüntülerini..

mansuri sizde hükümete karşı biraz allerji duyduğunuzu yorumlarınızdan hsissediyorum..

@NoktA, o diyanetten fetva istiyenlerin sorunu, tüm toplumu bağlamaz. Diyanetin vereceği hiç bir fetva beni bağlamaz. İhtiyaç, kimin ihtiyacı? İhtiyacı olan düşünsün. ?

Şimdi aşı olan tedbirli mi oluyor. Mesela ben iki aşıyıda oldum.
Ama bu geçirmeye eğim anlamına gelmez. Muhtemelen 2. Yide geçirdim. Hasta olduğumu düşünmediğimden muhtemelen bulaştırdım da. Neden bu açıdan bakmıyorsunuz :)
Yani hep aşı olmayana değil olanada yüklenin ?

@Emir Şahin, hükümete karşı alerjim yok, sevmiyorum. Sevmek gibi zorunluluğum da yok sanırım.
Bunun hastalıkla alakası da yok.
Aşı olan da hasta olup bulaştırıyor. Yani bulaştırma açısından aşı olanla olmayan aynı durumda. Aşı olan bulaştırdığında ölmeyecek diye elinizde bir Veri var mı emir Şahin kardeşim :)

@Emir Şahin, Bakan bey sağlık sistemi çökmesine diye yalvarıyor. Ayrıca aşının diğer ülkelerde paralı olduğu haberleri teyit edilmedi.
Ayrıca size kim dedi aşılar koruyor diye. Aşı olsanız dahi hasta oluyor ve bulaştırıyorsunuz. Ama daha hafif hastalığı geçiriyorsunuz.

Başkasına zorla kendi düşüncesini, çıkarını dayatmak despotizim ve ahlaki çöküntü değilde nedir?
dünya aşıyı tavsiye eediyor vuruluyor..
nasıl AHLAKİ ÇÖKÜNTÜYE BAĞLIYORSUN SAĞLIKLI OLUN DEMEYİ...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri