Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tartışma Genel Gündem Tartışmaları. ( Eylül)

Gündem Tartışmaları konu 2;

Afganistan...

Bu arada 1 konuya yorumları almaya devam ederken ikinci Gündem konusun geçmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere Afganistan halkı yakın zamanda iki başarı elde etti.
Önce Ruslar şimi ABD yi topraklarından kovdular.

İç barışa susamış

Bir arada çatışmadan yaşamayı özleyen bir halk var.

Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

@Hatra @Kolonya @EfuL!mEfuL!m is verified member. @YarenYaren is verified member. @NoktA @DolunayDolunay is verified member.

Sizlerle başlayalım.
Ben etiketleme dende müdahil olabilirsiniz arkadaşlar?

Afganistanda oluşan yeni durum hakkında düşünceleriniz nelerdir?

@Masaru, Takip ediyorum fakat dış siyaset pek anladığım konu değil sadece kim haklı kim haksız algılayabiliyorum fakat siyasi tarafı ile istişare yapabilecek donanım da değilim ..

Beni ilgilendiren tarafı kadınlar ve çocukların insanlık ayıbı olan ahvalleri ..

@EfuL!mEfuL!m is verified member., yani bu nasıl bir insanlık ayıbı ahvali biraz açırmısın. Birde olaylara bakarken o bölgenin kültürünü göz önüne alın.
Yani batılı paradigma yada bizim yaşam biçimimizle değil. En son onlara demokrasi Götürecez diyenler kadınlarının ırzına geçip çocuklarını katlettiler.

@Masaru, Aslında sadece Afgan halkI için degil bu ayıp tüm Mülteciler için geçerli ..

Azıcık kendimizi onların yerine koyabilsek durum daha net algılanacak ..
Düşünün ki kurulu bir düzeniniz var eviniz , arabanız, ticaretiniz, vs .. Birilerinin kendince sulh adı altında çıkarlarını gözettiği savaşlar cereyan ediyor ve masum halkın özgürlüklerini gözetmeden başlatılan bu savaş sebebiyle siz tüm düzeninizi ve yaşamınızı, geçmişinizi bir bavula tıkıştırıp ardınıza bakmadan hakkınız olan toprakları can havliyle terk etmeye zorlanıyorsunuz . Evet bu asla keyfi olamaz ( birileri bu şekilde algı yaratsa da) hatta senaryosunu dahi kafamda şahsen canlandıramıyorum..

Uzun lafın kısası bu içler acısı konunun hiçbirimizin bu göçü sevimli bulduğunu ve kendilerinin yaşamasını arzu etmediğini düşünüyorum. Madem düşünemiyorsunuz en azından onlar için rencide edip dışlayacağınıza dua edin zira bilhassa kadınların ve çocukların (erkekler yaşam biçimi açısından ve mahremiyet açısından daha rahatlar ) derme çatma konaklama içinde yaşamları Çetin ve yaşanılası kalitede değil ..

Allahım imtihanlarını kolay eylesin …

@Emir Şahin
@Kolonya Türkiyenin eğitim sistemi hakkında neler düşünüyorsunuz?
artılarıyla eksileriyle var olan eğitim sistemimiz daha güzel olur diye dua edelim..
online eğitim ilköğretimde faydalı değil.
ama üniverstede lise seviyesinde bazı dewrslerde başarılı..
genel manada eğitim sisteminde ekiskler vardır mutlka..
teknoloji çağındayız..
çoçukların ellerinde telefonlar tabletler ..veya pc başında oyundalar..ebeveyinlere çok işler düşüyor kaliteli eğitim için.
öğrencininde istekli ve arzulu olması gerekiyor..
kaliteli öğretmenlerle daha güzel günlere türkiyem.

Pc oyunu gibi bir sistem
İlk Okul : Her şey toz pembe. Arkadaşlıklar, oyunlar eğlenceler. Kolay bir bölüm.
Orta Okul: Gelişme dönemi. Çocukların yeteneklerini fark edeceklerdi ki bir yarışa girmişler bile. (Derhaneye başlama dönemi)
Lise: Gelecek kaygısının başladığı dönem. Hele istediğin liseyi okumuyamıyorsan! Geleceğini belirleyecek üniversiteye hazırlanma hırsı, yarış, uykusuz geceler..
YKS
TERCİHLER.
KPSS
Üniversite: Acaba buradan mezun olunca iş sahibi olabilir miyim? Atanabilir miyim? endişesi.
Bölüm sonu canavarını geçebilirsen atanıyorsun.

Afganistan konusunu konuşmak isteyen yok mu?

@DeRiN, @interceptor @Dil-figar @MevaMeva is verified member.

Ne düşünüyorsunuz Afganistanda halk direnişi için...

Bu arada bir diyalog paylaşayım...

Hintli Sunucu:
Neden birçok Afgan ülkelerini terk ediyor?

Taliban sözcüsü:
ABD bugün Yeni Delhi/Hindistan havalimanına uçak indirse ve Hintliler'in ABD ye uçuşuna izin verse saatler içinde milyonlarca Hintli de ülkelerini terk eder..

Tâliban dan kaçıyorlar diyenlere kapak gibi cevap olsun buda.

Gündem Tartışmaları konu 2;

Afganistan...

@Hatra @Kolonya @EfuL!mEfuL!m is verified member. @YarenYaren is verified member. @NoktA @DolunayDolunay is verified member.

Sizlerle başlayalım.
Ben etiketleme dende müdahil olabilirsiniz arkadaşlar?

Afganistanda oluşan yeni durum hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Bir söz duymuştum "Ölümü gösterip hastalığa razı etmek." Afganistan da yaşananlarıda kısaca hastalığa razı etmek gibi görüyorum. ABD ve barış getiren hiçbir ülkenin barış getirmediğini görüyoruz. Afganistan bildiğim kadarıyla sünni inanışa sahip. Her ne kadar geri gibi düşünülsede Afganistan için yardıma gelen diğer ülkelerden çok daha iyidir.
Aslında Afganistan kaderine bırakılmış değil, önce Rusya işgal etti, Rusya çıktı ABD geldi, şimdi ise Çin in ekonomik istilasıyla karşı karşıya gibi görünüyor. Allah Afganistan halkının yardımcısı olsun. Bizlere de basiret versin ki doğru değerlendirebilelim.

Afganistan konusunu konuşmak isteyen yok mu?

@DeRiN, @interceptor @Dil-figar @MevaMeva is verified member.

Ne düşünüyorsunuz Afganistanda halk direnişi için...

Bu arada bir diyalog paylaşayım...

Hintli Sunucu:
Neden birçok Afgan ülkelerini terk ediyor?

Taliban sözcüsü:
ABD bugün Yeni Delhi/Hindistan havalimanına uçak indirse ve Hintliler'in ABD ye uçuşuna izin verse saatler içinde milyonlarca Hintli de ülkelerini terk eder..

Tâliban dan kaçıyorlar diyenlere kapak gibi cevap olsun buda.
valla pek bir fikrim yok hiç takip etmiyorum çünkü.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri