@EfuL!m, zaza halkı kısmen destekler ama kürtler AKP yi düşürecek gibi...
Kürt halkı ve zaza halkı iç içe yaşayan kültürleri neredeyse özdeşleşmiş. Hatta diyebilirim ki HDP nin ve pkk nin önemli kadrolarında bir süredir zazalar var. Bu çok önemli bir kırılma noktası. Oysa zazalar pkk ile hep savaş halindeydi. Benim yaşadığım ilçe yüzde 95 i zaza.
Yüzde 95 AKP oy aldığı ilçelerden biriydi...
Şimdi hava çok tersten esiyor.
Kürt siyasal hareketine inanılmaz destek yükselmeye, pkk kadrolarına adam verilmeye başlandı.
İşin ilginci HDP desteği yüzde 5 olan ilçede HDP liler konuşamadı bile, şimdi toplantılar bile yapılıyor.
Zaza halkı kolay kolay silahlanma bir halk değil, ama bu süreçte eskisi gibi yeniden kırsal kesim özellikle silahlanmaya gidiyor. Devletin inkar politikası pkk nin yeniden hırtlanmasına neden olursa devletin korumaktan aciz olduğu bu toprakları eskidendi olduğu gibi kendileri koruyacak.
İçimizden bazıları bana kızabilir devlet aciz değil diye, ne diyorsun sen diye. Devlet burada halkı kayda değer görmüyor ki. Halkı bıktırıp usandırıyor. Oysa buraların halkı devleti el üstünde tutar. Memuru sever. Asker ve polise batıdan daha çok değer verir.
Eskiden kavga olduğunda aşiret liderleri bile gençleri yatıştıramazken asker yada polis geldiğinde onlara saygısından insanlar köşelerine çekilirdi. Şimdi. Özel harekat kurşun sıkarak bile kavganın içine giremiyor. Nekadar sorunlu kafa varsa buraya yollamaya başlandı yine. Burada bir yeşil türemişti. Şimdi yenileri tğretilmeye çalışıyor. Yani AKP öncesi refleks yeniden meydanda...
Ve halk AKP yi sandığa gömecek doğu ve güneydoğuda. Şimdilik görünen bu. Zaman ne gösterir bilmiyorum