Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yorum/AnalizErdoğan neden ısrarla Kürt sorunu diye bir şey yoktur diyor?!
@Emir Şahin, eleştiriye tahammülün olmadığı gibi çok rahat yalan ve iftira ile karalayabiliyorsun. Düşünceni fikirlerini söylemek yerine karalama ve tahamülsüzlüğü seçiyorsun.
Devletin kurumlarında da kimlik numarası isteyince tc numaranız derler. Kaldık beni pkk sempatizanı olarak göstermen çok çok çok komik.
Uğurlar ola..
Gidene de gelenede kapımız açık...
tc sorar sorgular ne demek yaaa..
tc ibaresini genelde pkk yöneticileri çok kullanıyor.
türkiye cumhuriyeti de veya türkiye diye kullanılıyor dünyada..
siizn hakkınızdaki fikirlerim daha çok netleşti..
bir forum yöneticis sahibi düşünün..
bütün paylaşımların hükümeti devleti karalasın kötülesin..
oysa sizi forumunuzu bana tavsiye edenler anlatanlar o kadar çok müsbet cümlelerle anlatılarki..
yaaa ben yağmurdan kaçmıştım... ama görüyorumki doluya tutulmuşum..
ben gider...forumda yaz çiz oynamaya devam et @Qasem
Değerli Üstad burda ibareyi yanlış anladın sen tc kimlik sorgulamanın kısaltılmışı.
Ben de başından beri oyum aynıydı hükümete.
Yanlız körü körüne baglanmamak lâzım.
Eleştiri de olacak kızdığımiz yerlerde.
Kimse 4 4 lük değildir olamaz da.
Burda en büyük yanlış Erdoğanın Islamin efendisi olarak görülmesi.
Hizmet de gördük yanlışta zararda.
Bütünüyle konuşmak lâzım.
Rahmetli Erbakan Hocayı da severdim.
Imam Hatip camiası olarak bizi hedef göstererek bize en büyük zararı vermişti meselâ.
Üstad görüş ve siyaset kırgınlıklara sebep olması hep beni üzer.
Bence sakin düşünmen güzel olur..
@EfuL!m, zaza halkı kısmen destekler ama kürtler AKP yi düşürecek gibi...
Kürt halkı ve zaza halkı iç içe yaşayan kültürleri neredeyse özdeşleşmiş. Hatta diyebilirim ki HDP nin ve pkk nin önemli kadrolarında bir süredir zazalar var. Bu çok önemli bir kırılma noktası. Oysa zazalar pkk ile hep savaş halindeydi. Benim yaşadığım ilçe yüzde 95 i zaza.
Yüzde 95 AKP oy aldığı ilçelerden biriydi...
Şimdi hava çok tersten esiyor.
Kürt siyasal hareketine inanılmaz destek yükselmeye, pkk kadrolarına adam verilmeye başlandı.
İşin ilginci HDP desteği yüzde 5 olan ilçede HDP liler konuşamadı bile, şimdi toplantılar bile yapılıyor.
Zaza halkı kolay kolay silahlanma bir halk değil, ama bu süreçte eskisi gibi yeniden kırsal kesim özellikle silahlanmaya gidiyor. Devletin inkar politikası pkk nin yeniden hırtlanmasına neden olursa devletin korumaktan aciz olduğu bu toprakları eskidendi olduğu gibi kendileri koruyacak.
İçimizden bazıları bana kızabilir devlet aciz değil diye, ne diyorsun sen diye. Devlet burada halkı kayda değer görmüyor ki. Halkı bıktırıp usandırıyor. Oysa buraların halkı devleti el üstünde tutar. Memuru sever. Asker ve polise batıdan daha çok değer verir.
Eskiden kavga olduğunda aşiret liderleri bile gençleri yatıştıramazken asker yada polis geldiğinde onlara saygısından insanlar köşelerine çekilirdi. Şimdi. Özel harekat kurşun sıkarak bile kavganın içine giremiyor. Nekadar sorunlu kafa varsa buraya yollamaya başlandı yine. Burada bir yeşil türemişti. Şimdi yenileri tğretilmeye çalışıyor. Yani AKP öncesi refleks yeniden meydanda...
Ve halk AKP yi sandığa gömecek doğu ve güneydoğuda. Şimdilik görünen bu. Zaman ne gösterir bilmiyor
@EfuL!m, zaza halkı kısmen destekler ama kürtler AKP yi düşürecek gibi...
Kürt halkı ve zaza halkı iç içe yaşayan kültürleri neredeyse özdeşleşmiş. Hatta diyebilirim ki HDP nin ve pkk nin önemli kadrolarında bir süredir zazalar var. Bu çok önemli bir kırılma noktası. Oysa zazalar pkk ile hep savaş halindeydi. Benim yaşadığım ilçe yüzde 95 i zaza.
Yüzde 95 AKP oy aldığı ilçelerden biriydi...
Şimdi hava çok tersten esiyor.
Kürt siyasal hareketine inanılmaz destek yükselmeye, pkk kadrolarına adam verilmeye başlandı.
İşin ilginci HDP desteği yüzde 5 olan ilçede HDP liler konuşamadı bile, şimdi toplantılar bile yapılıyor.
Zaza halkı kolay kolay silahlanma bir halk değil, ama bu süreçte eskisi gibi yeniden kırsal kesim özellikle silahlanmaya gidiyor. Devletin inkar politikası pkk nin yeniden hırtlanmasına neden olursa devletin korumaktan aciz olduğu bu toprakları eskidendi olduğu gibi kendileri koruyacak.
İçimizden bazıları bana kızabilir devlet aciz değil diye, ne diyorsun sen diye. Devlet burada halkı kayda değer görmüyor ki. Halkı bıktırıp usandırıyor. Oysa buraların halkı devleti el üstünde tutar. Memuru sever. Asker ve polise batıdan daha çok değer verir.
Eskiden kavga olduğunda aşiret liderleri bile gençleri yatıştıramazken asker yada polis geldiğinde onlara saygısından insanlar köşelerine çekilirdi. Şimdi. Özel harekat kurşun sıkarak bile kavganın içine giremiyor. Nekadar sorunlu kafa varsa buraya yollamaya başlandı yine. Burada bir yeşil türemişti. Şimdi yenileri tğretilmeye çalışıyor. Yani AKP öncesi refleks yeniden meydanda...
Ve halk AKP yi sandığa gömecek doğu ve güneydoğuda. Şimdilik görünen bu. Zaman ne gösterir bilmiyorum
elazığ zazadır çoğu..pkk kadrolarına desdek verdiklerini hiç duymadım..
sen nifak totumları ekiyorsun. kürt türk kardeşdir..ama sen ayrıştırma üzerien yorumlar yapıyorsun..askerine laf ediyorsun zulum yapıyormuş.. senin güveliğin için o kontrol noktaları var..
muhasebecim elazığlı.. zazadırda.. ama elazığlalıların zazaların pkk girdiğini bırak tam desdek devletlerinin yanındalar.. yalancısın sen..
@siyah sancaktar aç gözünü tavsiyem sana.. vesselam..
@Emir Şahin, bşrdaha iftira atar ve karalama yapmaya devam edersen seni banlarım. Bu son uyarım.
Bende elazığlı ve zazayım.
PKK bu topraklarda bizim can düşmanımız.
Batıda yaşayıp doğu hakkında çok rahat konuşuyorsun. Doğuda yaşayan zaza halkını tanımadığın çok belli. Sen AKP yi devlet olarak gördüğün için eleştiriye tahammülün yok.
Biz aksine kürt sorunun muhatabı pkk değil, HDP değil halk olduğunu, sivil toplum kuruluşları olduğunu söylüyoruz. Erdoğan pkk ile masaya oturarak kürt, zaza halkına ihanet etti...
Bu devlete de ihaneti...
Haddini aşma.
Bilmediğin halde yalan ve zırvakarınla propaganda yaparsan forumdan uzaklaştırır seni.
Biraz ahlaklı ol...
Yorum okuma yeteneğinde yok...
PKK nin yeniden hortlanmasına karşı dağ köyleri yeniden silahlanıyor. Devlete karşı olmadığını o yorumu okursan anlarsın ki, bu topraklar asker ve polisi el üstünde tutar.
Yine yalan ve iftira atıyorsun...
Selametle..
Siyaset yüzüne kırmak kırılmak hoş değil..
Propaganda yapan yok yanlış algılıyorsun..
Eleştiri yi karıştırmamak lâzım.
Şahsi algılamaya hiç gerek yok.
İktidar Cumhurbaşkanı peygamber değil ki..
Elbette eleştiri her zaman olacak olmalida.
Hele bu dönem fazlası ile olması lazım.
Hepimiz aynı acı ve sıkıntıdayız.