İçindekiler
Önceki günden kalan dolma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
2 adet tombik ekmek
1 kase, 300 gr, yoğurt
2 dal kekik
2 adet tombik ekmeği veya evde bayat hangi ekmek varsa küp küp doğrayıp iyice kuruyana kadar fırına atın veya tavada çevirin.
Küçük bir sos tenceresinde bir çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağını eritin.
İçine 1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası ekleyip kavurun.
1 bardak su ekleyip karıştırın.
Son olarak 1 tatlı kaşığı kimyon ekleyip kaynayana kadar pişirince sosunuz hazır.
Kuru ekmekleri büyük bir tabağa yayıp üzerine sostan dökün. Sosun birazını en son üzerlerine serpmek için ayırın.
Soslu ekmeklerin üzerine bir kase yoğurdu çırpıp dökün. Dilerseniz içine sarımsak da koyabilirsiniz.
Ardından önceki günden kalan dolmaları ikiye kesip veya dilim dilim üzerine yerleştirin.
Bizde 5 adet kabak dolması 6-7 tane de sarma kalmıştı onları koydum.
En son biraz daha yoğurt ve kalan sosu gezdirip 2 dal kekiğin yapraklarını da serpince dolmadan iskenderiniz emrinize amade