Bir dikiş
İki dikiş
Vazgeçiş
Hangi kitapta okuduğumu hatırlamıyorum ama bende şu durumu uyandırdı. İlmek ilmek işlenen şeylerden bir anda vazgeçme gibi bir durum söz konusu. Devamlığın sağlanması ilk etapta mühim. Bugüne baktığımda bu durumun oluştuğuna inanıyorum.
Herkesin birbirinden çok ogrenecegi şey var ancak sanki herkes geri çekiliyor gibime geliyor. Ben şu kadar ifade edemem gibi.. oysa öyle mi üzerinde konuslan her konu evrensellesip genişliyor. Gündemi takip etmek mühim.. Üzerimde düşünmek güncel tutabilmek.
Bir gün iki gün değil bunu her gün yapabilmek önemli. (Kendi adıma ben beni eleştiriyorum, yapabileceğim yapabileceğim şeyler var, ayrı bir zaman dilimi oluşturmalıyım.) Burada harcanan vakit boş vakit olarak değil girdiğimizde bilgi akışı olan bir platform olmalı.
Nasıl ki izlediğimiz bir film bir haber üzerinde konuşabiliyorum bir kitap hakkında da konuşmalıyız. Bunun için bir alt başlık istiyorum abi senden. Düşünce platformuna Kitap Analizi diye. Kitaplar üzerinde de konuşmamız lazım.
Kavram konusunu genisletip devam ettirmeyiz..
Deli gibi konuşmak istiyorum, her geçen gün anlıyorum ki ister onam ister bir uyanış olsun muhatabı kim olursa olsun bir şeyler söylemeye çalışıyor. Bu ikisi durumda da yanlış bir durum yok. Bahçemiz var bağımız var ekibimiz var. O zaman konuşalım geri adım atmadan.
Önemli olan başka bir durum kaotik ortama ziyan gitmemek. Popüler kültürün değişkenlerini göz önünde bulundurmak gibi. Bu da en önemlisi araştırmayla olur. İnterneti, gündemi kitapları filmleri belgeselleri dizileri sporları o kadar geniş bir spekturum var ki nereye girsek derya deniz. Boğulmadan, ilmek ilmek..