@Emir Şahin, yapılanmayı anlamak için bölgede yaşamak lazım. Ben bölgede yaşayan biriyim. Gerçi şuan yurtdışındayım ama bölgede oturuyorum. Medya pireyi deve yapar.
Yandaş medya denilen kesim bir ucu abartırken muhalif medya da diğer ucu abartıyor.
Yapılanmanın içinde pkk sempatizanı elbetteki var yok demiyorum. Ama hdp nin tamamına pkk sempatizanı demek doğru olmaz.
İstanbul belediyesinde bile dağ kadrosundan elemanlar var. Hdp nşn en büyük yanlışı zaten dağ kadrosundan kendini kurtaramamasıdır
Pkk nin kuruluşu kürt siyasal hareket liderlerini katlederek olmuştur. Yani pkk bırak kürt siyasal hareketini savunmak bunun en büyük düşmanı. Çözüm süreci pkk ile kopma için büyük fırsattır ama dağ kadrosundan olan selo yanlış tercih yeptı...
Buna rağmen hdpnin büyük kısmı hala pkk ile hareketi yanlış görmekte ve kürtlerin siyasal temsilciliğini yapmakta. Bunun için bölgeyi ve tek tek vekilleri tanıman lazım. Mesela sırrı pkk sempatizanı mı?
Asla değil ama ahmak geri zekalı.
Osman baydemir, Ahmet Türk bunları pkk ile bağdaştıramazssın. Aile olarak bile pkk karşıtlığı mevcut olan aileler. Ama hepsi bedel ödemiş aileler.
Hdp il binalarının dağa çıkartma için aracı kullanılması olayı büyük bir abartı. Dağa çıkan bir sürü tanıdığımız insan var eve hepsi hdp için çalışmış insanlar. Ama onların dağa çıkmasında etken hdp il binası değil. Çok farklı aktörler. Bu hdp yi masum kılmaz. Ama terör de kılmaz. Ama terörle açık bir çekşlde mesafe koymadığı sürece terör örgütü olarak görürüz. Ama bir gerçek var ki, kürt halkının büyük çoğunluğu pkk ile mesafeli ama hdp ile dirsek temasta.
Hdp içerisinde çok fazla dağ kadrosuna hizmet eden insan var ve bunlar ayıklanmadıkça bizler zaza ve Kürt halkı asla onlarla ortak zeminde buluşmayız.
Hükümet ahmak olmasaydı çözüm sürecinde hdp yi tek muhatab kabul etmezdi. Sttklar kanaat önderleri ile yol alırdı. Dediğim gibi süreç medyadan yanlış yansıyor