Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bir gece de hepsini kapatacaksın.
Cemaatler bu ülkede hiçbir zaman vakıf görevi görmemiştir veya STK olarakta faaliyet göstermemiştir.Cemaatler bir nevi vakıftır
Vakıflar birer sivil toplum örgütüdür, sivil toplum kuruluşlarının kapısına kilit vuramaz özgürlükleri kısıtlayamazssın. Yasaklanan her kuruluş silahlı mücadele yoluna başvurur.
Sağlıklı denetimler sağlanmalı.
İnsanlar istediği sivil toplum ile hareket edebilir hareket gayri meşru hareket etmedikçe . Ferdi yanlışlar hareketlere mal edilemez
Cemaatler bu ülkede hiçbir zaman vakıf görevi görmemiştir veya STK olarakta faaliyet göstermemiştir.
Cemaatler insanların dini duygularını ve maneviyatını suistimal edip kendilerine konforlu bir yaşam alanı yaratmak için çalışan örgütlerdir.
İslamiyette tarikat, cemaat yoktur.
Eğer ki kişi bir yoldan gitmek istiyorsa kendine kutsal kitap olan Kur'an'ı rehber edinir ve onun rehberliğinde ilerler.
Allah ve onun kulu arasına kimse giremez, Allah ile aranıza üçüncü bir kişiyi hele ki bu kişi sizin gibi etten kemikten bir varlıksa asla sokmamalısınız. Muhammed ne demiş; Müslüman akıllı olacak, Müslüman elinden ve sözünden güvenilir olacak demiş.
Siz eğer Allah ile aranıza bir başkasını aracı olarak koyuyorsanız sizin o zaman yaptığınız ibadetin ne anlamı kalıyor ya da sizin akli bir probleminiz mi var ki bir başkasından akıl alıp ibadetinize yön veriyorsunuz.
Allah size emretmiş. Ne demiş " Yaratan Rabbinin adıyla oku " demiş.
Gidip üç beş tane ne olduğu belli olmayan şarlatanın peşinden koşun dememiş.
Diger demisler ama hizbullahin hareket alaniO mor olan ne cemaati bilen varmi
Hocam kavramlar üzerinden konuşmak gerekirse; Tarikat gidilen bir yol manasındadır. TDK' da ise Allah'ın lütfunu kazanmak için dine yönelen insanların uyduğu kurallar bütünü yazar.Öncelikle kavramları birbirinden ayırmak lazım
Cemaat topluluk demek vr islami değil arapça bir kavramdır
sol paradigmanın manipülasyon ve dezenformasyonu ile yaklaşırsak ozaman sizin stk diye adlandırdığınız tüm kurumları kapatmak lazım. Akidevi olarak sevmeyebilirsiniz amambu onların düşüncesi. Bana göre yüzde 80 i bozuk bir akideye sahip ama bu bana göre . Kendi düşüncemize göre cemaatleri yada insanları sınıflandıramaz yada hrpsini aynı kefeye koyup idamına karar veremeyiz.
Sana göre Afgani isyancı bana göre İslami hareket lideri , sana göre me kemal kurtarıcı bana göre vatanı emperyalistelere satmış bir vatan haini . Senin şarlatan dediğine başkası lider senin lider dediğine başkası şarlatan der .
Hiç bir mezhep cemaat islamın emri ile oluşmamış , şimdi islamda araba yok diye binmeyelim mi . İnsanlar bir araya geldiğinde buna cemaat adı verirler. Stk . Vakıf daha modern kavramlar bunlar sanki hep vardi ama muslumanlar cemaat kavramini ozellikle kullandilar diyemezssiniz.
Kim kimi takip eder o onun sorunu . Mesela bana gore tum siyasi partiler oy verenini kullanip onlar sayesinde konforlu hayat yasiyor . Yada sivil toplim orgutleri . 3-5 tane icin herkesi ayni kefeye koyamayiz bu yanlistir, bana gore bireysel harekette yanlistir.
Mesela bana vore Mhp de Hdp de teroristtir ama bu onlari terorist kilmaz. Yanlis bir dusunca ama benim suan aksamki konusmalarda vatdigim kani bu. Daha once asla siyasi partilere terorist dememisimdir.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz
Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.
Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.
Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.