Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeme/içme Taze otlu biberli hamburger tarifi (1 Görüntüleyen)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ravza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ravza

Yeni Üye
Puan 63
Çözümler 0
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
347
Puan
63
Ravza
1063180_620x360.jpg


Servis: 20 adet (1 adet burger için iki köfte kullanıyoruz)

Hazırlama süresi: 35 - 40 dakika

Pişirme süresi: 7-8 dakika


Malzemeler:

1 kg dana kıyma, kasabınızdan döş bölümünden isteyin

3 adet köy biberi

2 adet kapya biber

3 sap taze sarımsak

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı kimyon

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

** 1 çorba kaşığı zeytinyağı, köfteleri pişirirken kullanmak için

Karamelize soğan için:

4 adet orta boy kuru soğan

2 çorba kaşığı zeytinyağı

İlave malzemeler:

Hamburger ekmeği

Hamburger peyniri (cheddar)

Ketçap

Hardal

Kornişon

Yapılışı:

* Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkararak minik tavla zarı formunda doğrayın. Sarımsak ve maydanozları da yıkayıp incecik doğrayın.


* Tüm malzemeleri yoğurarak hamburger ekmeği boyutunda ve 2 cm kalınlığında yuvarlak diskler halinde şekil verin (yuvarlak kurabiye kesme kalıbı kullanmak kolaylık sağlıyor).


* Oluklu döküm veya teflon tavaya **1 çorba kaşığı zeytinyağı sürüp ocağı açık ateşe ayarlayın, tava ısındıktan sonra köftelerin her iki tarafını kızartarak 120 derecede, 10 dakika önceden ısıtılmış fırında sıcak kalmalarını sağlayın.


* Karamelize soğan için; Soğanların kabuklarını soyup yarım ay gibi doğrayarak geniş bir tavaya alın. Zeytinyağını ilave edip orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kavurun, ocağı kapatıp kenarda bekletin.


* Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye keserek köfteleri pişirdiğiniz tavada ısıtın (köftenin tavada kalan yağı ekmeğe lezzet katacaktır).


* Köfteler sıcakken fotoğraftaki gibi ekmeğin üzerine bir köfte, 1 dilim peynir ve bir köfte sırasıyla yerleştirin (her bir ekmek için 2 köfte). En üste karamelize soğandan birer dolu yemek kaşığı ilave edin. Arzu ettiğiniz miktarda ketçap, hardal ve kornişon ile servis edin
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri