Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Yeme/içme Taze otlu biberli hamburger tarifi

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63
1063180_620x360.jpg


Servis: 20 adet (1 adet burger için iki köfte kullanıyoruz)

Hazırlama süresi: 35 - 40 dakika

Pişirme süresi: 7-8 dakika


Malzemeler:

1 kg dana kıyma, kasabınızdan döş bölümünden isteyin

3 adet köy biberi

2 adet kapya biber

3 sap taze sarımsak

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı kimyon

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

** 1 çorba kaşığı zeytinyağı, köfteleri pişirirken kullanmak için

Karamelize soğan için:

4 adet orta boy kuru soğan

2 çorba kaşığı zeytinyağı

İlave malzemeler:

Hamburger ekmeği

Hamburger peyniri (cheddar)

Ketçap

Hardal

Kornişon

Yapılışı:

* Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkararak minik tavla zarı formunda doğrayın. Sarımsak ve maydanozları da yıkayıp incecik doğrayın.


* Tüm malzemeleri yoğurarak hamburger ekmeği boyutunda ve 2 cm kalınlığında yuvarlak diskler halinde şekil verin (yuvarlak kurabiye kesme kalıbı kullanmak kolaylık sağlıyor).


* Oluklu döküm veya teflon tavaya **1 çorba kaşığı zeytinyağı sürüp ocağı açık ateşe ayarlayın, tava ısındıktan sonra köftelerin her iki tarafını kızartarak 120 derecede, 10 dakika önceden ısıtılmış fırında sıcak kalmalarını sağlayın.


* Karamelize soğan için; Soğanların kabuklarını soyup yarım ay gibi doğrayarak geniş bir tavaya alın. Zeytinyağını ilave edip orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kavurun, ocağı kapatıp kenarda bekletin.


* Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye keserek köfteleri pişirdiğiniz tavada ısıtın (köftenin tavada kalan yağı ekmeğe lezzet katacaktır).


* Köfteler sıcakken fotoğraftaki gibi ekmeğin üzerine bir köfte, 1 dilim peynir ve bir köfte sırasıyla yerleştirin (her bir ekmek için 2 köfte). En üste karamelize soğandan birer dolu yemek kaşığı ilave edin. Arzu ettiğiniz miktarda ketçap, hardal ve kornişon ile servis edin
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar