
Servis: 20 adet (1 adet burger için iki köfte kullanıyoruz)
Hazırlama süresi: 35 - 40 dakika
Pişirme süresi: 7-8 dakika
Malzemeler:
1 kg dana kıyma, kasabınızdan döş bölümünden isteyin
3 adet köy biberi
2 adet kapya biber
3 sap taze sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
** 1 çorba kaşığı zeytinyağı, köfteleri pişirirken kullanmak için
Karamelize soğan için:
4 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
İlave malzemeler:
Hamburger ekmeği
Hamburger peyniri (cheddar)
Ketçap
Hardal
Kornişon
Yapılışı:
* Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkararak minik tavla zarı formunda doğrayın. Sarımsak ve maydanozları da yıkayıp incecik doğrayın.
* Tüm malzemeleri yoğurarak hamburger ekmeği boyutunda ve 2 cm kalınlığında yuvarlak diskler halinde şekil verin (yuvarlak kurabiye kesme kalıbı kullanmak kolaylık sağlıyor).
* Oluklu döküm veya teflon tavaya **1 çorba kaşığı zeytinyağı sürüp ocağı açık ateşe ayarlayın, tava ısındıktan sonra köftelerin her iki tarafını kızartarak 120 derecede, 10 dakika önceden ısıtılmış fırında sıcak kalmalarını sağlayın.
* Karamelize soğan için; Soğanların kabuklarını soyup yarım ay gibi doğrayarak geniş bir tavaya alın. Zeytinyağını ilave edip orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kavurun, ocağı kapatıp kenarda bekletin.
* Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye keserek köfteleri pişirdiğiniz tavada ısıtın (köftenin tavada kalan yağı ekmeğe lezzet katacaktır).
* Köfteler sıcakken fotoğraftaki gibi ekmeğin üzerine bir köfte, 1 dilim peynir ve bir köfte sırasıyla yerleştirin (her bir ekmek için 2 köfte). En üste karamelize soğandan birer dolu yemek kaşığı ilave edin. Arzu ettiğiniz miktarda ketçap, hardal ve kornişon ile servis edin