Puan
113
Çözümler
0
- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 6,520
- Tepkime puanı
- 5,661
- Puan
- 113
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- forummeskeni.com
Biz çorumluların sık yaptığı ama herkesin aynı lezzette yapmadığı bir bulgur köftesidir.
bazı zaman adı
tokmak köftesi
hamburger köfte
Yuvalama köfte diye geçer.
bunu en iyi yapanlardanım
sevmeyen insan insan değildir.
neden insan değildir. Damak tatları farklı olsada ortak bir damak tadını tüm insanlıkta barındıra bilir bu ciddi söylüyorum.
bin türlü yapılışı vardır.
ve herkes ayrı tat ile yapar misal ben kabalama bir örnekle anlatayım.
asla kırmızı etten olmaz kesinlikle.
Bulgur
tavuk kıyması ana malzemedir.
tarif gibi olacak ama yazılı bir tarifi yoktur.
baharat zenginidir lakin baymaz sadece vitamini harmanlanır kokusu olmaz..
bulgur ile tavuk kıymasını su yedire yedire yogurcaksın. İşte burda devreye isimleri giriyor.
tokmakla dövmek tokmak köftesi dedirtiyor. Onlar tavugun gögsünü direk atıp tokmakla bulguru eziyorlar.
tavuk kıymasından yapmak ise bizim icatımız herneyse..
sulayarak yogururum elimde oval parlak taş ile deniz taşı
şuan yok uzun zamandır yapmıyorum.
Tavuk kıyması yanana kadar ezilir veya yogrulur bulgur içinde yok edilir..
Yeşil sogan
Sarımsak
Sogan
Yeni bahar
7 baharat
Kimyon
Körü
Karabiber
Pul biber
Maydanos
Bu liste uzar gider lakin bunlar tutamlıktır doldur boşalt değil.
Sonra elips şeklinde veya çay tabagı şeklinde şekillendirilir.
Çırpılmış yumurtaya bandırılıp yagda kızartılır..
Tadı mükemmeldir
Doyurucudur ayran kola ve domates yanında on numara gider..
Her haliyle sevilecek bir gıdadır
Çorum hamburgeri işin espirisi öyle derler bu arada ince bulgurdan yapılır
Asıl adı bulgur köftesidir.
Çorumlular genellikle yaptıkları için neredeyse leblebiyle anılırlar..
Birgün sizlere yapmak isterim ..
bazı zaman adı
tokmak köftesi
hamburger köfte
Yuvalama köfte diye geçer.
bunu en iyi yapanlardanım

neden insan değildir. Damak tatları farklı olsada ortak bir damak tadını tüm insanlıkta barındıra bilir bu ciddi söylüyorum.
bin türlü yapılışı vardır.
ve herkes ayrı tat ile yapar misal ben kabalama bir örnekle anlatayım.
asla kırmızı etten olmaz kesinlikle.
Bulgur
tavuk kıyması ana malzemedir.
tarif gibi olacak ama yazılı bir tarifi yoktur.
baharat zenginidir lakin baymaz sadece vitamini harmanlanır kokusu olmaz..
bulgur ile tavuk kıymasını su yedire yedire yogurcaksın. İşte burda devreye isimleri giriyor.
tokmakla dövmek tokmak köftesi dedirtiyor. Onlar tavugun gögsünü direk atıp tokmakla bulguru eziyorlar.
tavuk kıymasından yapmak ise bizim icatımız herneyse..
sulayarak yogururum elimde oval parlak taş ile deniz taşı

Tavuk kıyması yanana kadar ezilir veya yogrulur bulgur içinde yok edilir..
Yeşil sogan
Sarımsak
Sogan
Yeni bahar
7 baharat
Kimyon
Körü
Karabiber
Pul biber
Maydanos
Bu liste uzar gider lakin bunlar tutamlıktır doldur boşalt değil.
Sonra elips şeklinde veya çay tabagı şeklinde şekillendirilir.
Çırpılmış yumurtaya bandırılıp yagda kızartılır..
Tadı mükemmeldir
Doyurucudur ayran kola ve domates yanında on numara gider..
Her haliyle sevilecek bir gıdadır
Çorum hamburgeri işin espirisi öyle derler bu arada ince bulgurdan yapılır
Asıl adı bulgur köftesidir.
Çorumlular genellikle yaptıkları için neredeyse leblebiyle anılırlar..
Birgün sizlere yapmak isterim ..