Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tarımda pestisit kullanımı. (1 Görüntüleyen)

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Puan 113
Çözümler 1
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
16,946
Çözümler
1
Tepkime puanı
46,814
Puan
113
AsyAAsyA is verified member.
"Gıdada en büyük sorun?" diye sorsalar "tarımda pestisit kullanımı" derdim!

Daha fazla ve düzgün gıda almak için,doğayı zehirliyoruz
O da kaşıkla verdiğini bizden kepçe ile alıyor (bizim doğamızı bozup, hasta ederek)!

Neredeyse yediğimiz her sebze,meyvede bu kalıntılar var

IMG_20210717_194009.md.jpg

Gıda ile sürekli maruz kaldığımız pestisitler;
?Genotoksik (anne karnındaki bebeğe bile), nörotoksik, kanserojenik,
?Üreme için toksik
?Endokrin bozucu etki
?Metabolitlerinin yer altı sularına geçmesi ve kirletmesi ile maruziyetim yaygınlaşması

Mücadele şart.

Haliyle nasıl korunacağiz diyorsunuz
Maalesef etkin korunma için bizim elimizden gelen pek bir sey yok

Asıl mücadele kontrolsüz kullanımın yasaklanması,tarımda ilaç kullanımı konusunda bilinçlenme,pestisitsiz çözümlerin üretilmesidir
Aksi halde bir sekilde maruz kalıyoruz
?Pestisitsiz olduğundan emin olmadığımız gıdaları kabuklu tüketmemek
?Yeşillik,sebze vs uygun olanları,karbonatlı suda 10-15 dk bekletmek biraz faydası olan çözümler gibi duruyor.
Eklemek isteyen olursa seve seve dinleriz ?
#adımadımiyiye

Neden sirke değil karbonat?
Çalışmada pestisit kalıntılı elmalar
1.musluk suyu ile yıkama
2.chlorox içeren solüsyon yıkama
3.bikarbonatlı solüsyonda bekletme
ile farklı işleme maruz bırakılmış

3.yöntem %96 oranda pestisitten arındırmış.

Agric. Food Chem., 2017, 65 (44)


IMG_20210717_194239.md.jpg

Sirke gibi asidik maddelerin pestisitlerin etkisini arttırdığı gösterilmiş, o nedenle önerilen yöntem üzerine ben 1lt kadar suya 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak 15 dk bekletmeyi tercih ediyorum.

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Pestisit kullanımı adeta başa bela. Özellikle seralar daha iyi verim almak için halkın genetiği ile oynuyor ve sağlık bakanlığı. Tarım köy işleri bunu seyrediyor. Bunla alaklaı hiç bir cezai yaptırım yada deneyim yok.
Karbonatlı su herzaman için sirkeden daha temizleyicidir.
Örneğin sebzede ağaçlarda oluşan küllemede sirke yerine karbonat kullanmamız temizliğin daha hızlı olması gerektiği içindir. Yani daha iyi temizlik yapıp daha az hasara neden oluyor. Sirke üzerinde kaldığı yaprakları güneşle temasta yakabiliyor.
Asetil salisiliğin yan etkilerini karbonat daha hızlı kontrol altına aldığı için ilaçlama da herzaman bir adım ön planda. Bu yüzden beyaz sirke yerine bende sodyum bi karbonat öneriyorum
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri