- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 14,496
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 38,700
- Puanları
- 113
"Gıdada en büyük sorun?" diye sorsalar "tarımda pestisit kullanımı" derdim!
Daha fazla ve düzgün gıda almak için,doğayı zehirliyoruz
O da kaşıkla verdiğini bizden kepçe ile alıyor (bizim doğamızı bozup, hasta ederek)!
Neredeyse yediğimiz her sebze,meyvede bu kalıntılar var
Gıda ile sürekli maruz kaldığımız pestisitler;
?Genotoksik (anne karnındaki bebeğe bile), nörotoksik, kanserojenik,
?Üreme için toksik
?Endokrin bozucu etki
?Metabolitlerinin yer altı sularına geçmesi ve kirletmesi ile maruziyetim yaygınlaşması
Mücadele şart.
Haliyle nasıl korunacağiz diyorsunuz
Maalesef etkin korunma için bizim elimizden gelen pek bir sey yok
Asıl mücadele kontrolsüz kullanımın yasaklanması,tarımda ilaç kullanımı konusunda bilinçlenme,pestisitsiz çözümlerin üretilmesidir
Aksi halde bir sekilde maruz kalıyoruz
?Pestisitsiz olduğundan emin olmadığımız gıdaları kabuklu tüketmemek
?Yeşillik,sebze vs uygun olanları,karbonatlı suda 10-15 dk bekletmek biraz faydası olan çözümler gibi duruyor.
Eklemek isteyen olursa seve seve dinleriz ?
#adımadımiyiye
Neden sirke değil karbonat?
Çalışmada pestisit kalıntılı elmalar
1.musluk suyu ile yıkama
2.chlorox içeren solüsyon yıkama
3.bikarbonatlı solüsyonda bekletme
ile farklı işleme maruz bırakılmış
3.yöntem %96 oranda pestisitten arındırmış.
Agric. Food Chem., 2017, 65 (44)
Sirke gibi asidik maddelerin pestisitlerin etkisini arttırdığı gösterilmiş, o nedenle önerilen yöntem üzerine ben 1lt kadar suya 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak 15 dk bekletmeyi tercih ediyorum.
Daha fazla ve düzgün gıda almak için,doğayı zehirliyoruz
O da kaşıkla verdiğini bizden kepçe ile alıyor (bizim doğamızı bozup, hasta ederek)!
Neredeyse yediğimiz her sebze,meyvede bu kalıntılar var
Gıda ile sürekli maruz kaldığımız pestisitler;
?Genotoksik (anne karnındaki bebeğe bile), nörotoksik, kanserojenik,
?Üreme için toksik
?Endokrin bozucu etki
?Metabolitlerinin yer altı sularına geçmesi ve kirletmesi ile maruziyetim yaygınlaşması
Mücadele şart.
Haliyle nasıl korunacağiz diyorsunuz
Maalesef etkin korunma için bizim elimizden gelen pek bir sey yok
Asıl mücadele kontrolsüz kullanımın yasaklanması,tarımda ilaç kullanımı konusunda bilinçlenme,pestisitsiz çözümlerin üretilmesidir
Aksi halde bir sekilde maruz kalıyoruz
?Pestisitsiz olduğundan emin olmadığımız gıdaları kabuklu tüketmemek
?Yeşillik,sebze vs uygun olanları,karbonatlı suda 10-15 dk bekletmek biraz faydası olan çözümler gibi duruyor.
Eklemek isteyen olursa seve seve dinleriz ?
#adımadımiyiye
Neden sirke değil karbonat?
Çalışmada pestisit kalıntılı elmalar
1.musluk suyu ile yıkama
2.chlorox içeren solüsyon yıkama
3.bikarbonatlı solüsyonda bekletme
ile farklı işleme maruz bırakılmış
3.yöntem %96 oranda pestisitten arındırmış.
Agric. Food Chem., 2017, 65 (44)
Sirke gibi asidik maddelerin pestisitlerin etkisini arttırdığı gösterilmiş, o nedenle önerilen yöntem üzerine ben 1lt kadar suya 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak 15 dk bekletmeyi tercih ediyorum.