Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Önemli Sosyal Farkındalık (1 Görüntüleyen)

Hikaye Şu :

ilkokul öğrencisiydim. soğuk bir kış günü, önlüğün üstüne giyecek montum yok. sınıfa girdiğimde öğretmenim herkesin içinde 'sana mont alalım mı' deyince, ben 'var öğretmenim, ıslaktı giyemedim' dedim.
O gün öğrendim şey;
İnsanlar iyilik yaptığını zannederken yürek burkabilir'di...

Maalesef bilinçli yada bilinçsiz insanlar bunu hep yapar... Lütfen bir davranıştan önce iyi tartıp biçiniz...
Alişan Kapaklıkaya kitaplarını okuyorum ,yeri gelince videolarını izliyorum o kadar bizden biri ki ,kendi de öğretmen ve öğrencileriyle iletişimi süper ,ona hep mektup yazıp dertlerini anlatmışlar insanlar ne acılar çekiyor ,neler yaşıyorlar o herkese yardımcı olmaya çalışmış böyle öğretmenler lazım bizlere ,hep ön planda olan öğrenciler ilgi görüyor geri planda kalanlar ise malum ,öğretmenler daha anlayışlı olmalı öğrencilerine karşı
Sınıfta gürültü yapan öğrencilerini uyarmak yerine Lamba kardeş dersimizin engellediğinin farkında mısın demiş
Öğretmen olarak aslında çok sorumluluk düşüyor onlara suçlamak en kolayı keşke bir e öğrencilerinin derinlerine ine bilseler eminim bunu yapanlarda vardır?

Okuduğum Bunları kimseye anlatmamıştım kitabından bir satır
Ayağına giyecek çorabı olmadığı için okula geç kalan bir kız anlatıyor
Sırf o gün okula gidebilmek için ablasının çorabını çalmış,istemiş ablasından vermemiş ödünç
Okula geç kaldığı için müdürden azar işitmiş bu kızımız
Keşke diyor azarlamadan önce beni bir dinleseydi mazaretimi sorsaydı

Bu da burada dursun ders niteliğinde bir hikaye

Keşke herkes dinleyebilse, elindekinin kıymetini anlasa. Teşekkür ederim @Hazan Mevsimi

Kısıtlama Özeti

Perşembe akşamı 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs sabah 05:00'e kadar sürecek tam kapanma ilan edildi.
Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek.
Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak.

Bir Kızılderili atasözü der ki: "Benim hayatımı yargılamadan önce benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan geç. Benim takıldığım taşlara takıl yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git benim gittiğim gibi anca o zaman beni yargılayabilirsin."

“Seni anlıyorum” diyen insanlara, William Shakespeare şöyle cevap veriyor:”Hissedemediğin bir şeyi anlayamazsın."

IMG_20210526_074315.md.jpg
Sizce gereksiz insanlar, kötü alışkanlıklar, tekrar eden hatalar ve fayda sağlamayan çevrelerden uzak durmanın zamanı gelmedi mi?
Hayata sağlıklı bakmak istiyorsanız, geleceği inşaa etmek istiyorsanız, sırtınıza yükler değil, bilgi, tecrübe, geçmişten ibret alacağınız ve geleceği inşaa edeceğiniz bilgileri yüklenin...

IMG_20210526_082244.md.jpg

Herzaman yaptığımız en büyük hata ; Herkesin yaptığı doğrudur!!!
Hiç düşünmeyiz ya herkes yanlışsa?
Hayatınızı başkaları mı yönetiyor?
Onların ne düşündüğü ne söylediği sizin için herşeyden önemli mi?
Yığınların bilgi ve yaşam kirliliği maalesef hayatlarımızı felç etmiş.
Herkes öyle diyorsa doğrudur!
Herkes yapıyorsa doğrudur!
Herkes oraya gidiyorsa doğru yoldur!
Herkes konuşuyorsa vardır bişeyler!
Ve maalesef tüm bu başkaları içinde sizin neye inandığınız ne düşündüğünüzün bir anlamı kalmıyor.

Hayatı anlamlandırmak için, herkes değil, doğru olanı yapmak, söylemek...
Doğru olan, ihtiyacın olan yoldan yürümek...

Kendinizi yığınlara kullandırtmayın...

Qasem...

IMG_20210527_144154.md.jpg

Yüzssüz insan için utanma, ar, haya duygusu yoktur...
Çünkü yüzsüze yüz çoktur.
Her bir arsızlığı için yeni bir yüzü vardır...
O yüzden Yüzssüz insanları hayatınızda brındırmayın...

Qasem

Newtonun insanları anlamak çabasının sonucu üzerine çok önemli bir söz okumuştum.

"Ben uzayın hareketlerini hesaplayabilirim am insanların deliliğini hesaplayamam."

Bence insanları anlamaya çalışmaktan ziyade onlara faydalı işler yapmayı öncelemek gerek, Newton gibi....

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri