Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Önemli Sosyal Farkındalık (1 Görüntüleyen)

Puan 113
Çözümler 12
Web sitesi
forumkalemi.com
QasemQasem is verified member.
Hikaye Şu :

ilkokul öğrencisiydim. soğuk bir kış günü, önlüğün üstüne giyecek montum yok. sınıfa girdiğimde öğretmenim herkesin içinde 'sana mont alalım mı' deyince, ben 'var öğretmenim, ıslaktı giyemedim' dedim.
O gün öğrendim şey;
İnsanlar iyilik yaptığını zannederken yürek burkabilir'di...

Maalesef bilinçli yada bilinçsiz insanlar bunu hep yapar... Lütfen bir davranıştan önce iyi tartıp biçiniz...

Son düzenleme:
Son zamanlarda gördüğüm ve beni en çok etkileyen resimlerden biri :(
Parası olmayan ama okumaktanda geride durmayan ve kitapçıda gizli gizli kitap okuyan yüreği büyük çocuk saygıyla önünde eğiliyorum :(Ekli dosyayı görüntüle 286

Bir Kızılderili öğretisi diyor ki:
-Atın içtiği yerden su iç
-Kedinin yattığı yerde uyu
-Kurdun değdiği elmayı ye
-Sivrisineğin konduğu mantarı topla
-Köstebeğin kazdığı yere ağaç dik
-Yılanın ısındığı yere ev yap
-Horozla beraber uyu ve uyan
-Konuşmak yerine daha çok sessiz kal

ESKİDEN FAKİRLİĞİN GÖSTERGESİ OLUP
ŞİMDİ KIYMETE BİNEN 12 ŞEY:

1 Yırtık kot pantolon
2 Samanlı, kirli köy yumurtası
3 Tavuk kanadı
4 Müstakil, bahçeli ev
5 Sakal
6 Esmer buğday ekmeği
7 Mum
8 Ev yemeği
9 Ot, sebze yemek
10 Kır düğünü
11 Kurtlu meyve
12 Köy kahvaltısı

Hikaye Şu :

ilkokul öğrencisiydim. soğuk bir kış günü, önlüğün üstüne giyecek montum yok. sınıfa girdiğimde öğretmenim herkesin içinde 'sana mont alalım mı' deyince, ben 'var öğretmenim, ıslaktı giyemedim' dedim.
O gün öğrendim şey;
İnsanlar iyilik yaptığını zannederken yürek burkabilir'di...

Maalesef bilinçli yada bilinçsiz insanlar bunu hep yapar... Lütfen bir davranıştan önce iyi tartıp biçiniz...
Öğretmenlerimizin sadece akademik değil, pedagoji ve psikoloji alanlarında da son derece donanımlı olması gerektiği kanaatindeyim. Öğretmen, her anlamda iyi insan modeli olmak zorundadır. Bu yüzden öğretmenlik kolay bir meslek değildir; çünkü mesai saati gibi bir kavramı yoktur, olamaz.

Son düzenleme:
Okullarda Bu Dersler Öğretilmeli

• Görgü ve zarafet
  • Ahlak ve davranış kuralları
  • Hikmet
  • Genel mekan tasarımı, dekorasyon, peyzaj bilgisi
  • Giyim kuşam
  • Yeme içme, sağlığı koruma
  • İsraftan kaçınma, kanaat, dengeli hayat ilkeleri
  • Doğru düşünme, mantık
  • Ego ile mücadele

"Koca profesör karısını dayaktan öldürüyor. Tinerci enkazdan çocuk kurtarıyor. Dilenci topladığı parayla sokak hayvanlarını besliyor. Din adamı sapık çıkıyor. Hayat kadını böbreğini bağışlıyor. İnsanları statüleriyle aşağılamak veya yüceltmek yerine kalplerine bakmayı deneyin."

“Her gün aynı elbiseyle dışarı çıkmaktan utanan insanlar, neden her gün aynı düşüncelerle dışarı çıkmaktan utanmazlar ki ?”

Fahrian Berotti

Iphone , starbucks ve lüks otomobil satışlarında neden dünyada zirvelerdeyiz?

Çünkü, Psikolojinin genel bir ilkesi vardır: Bedevi toplum ve zihniyetler; dış görünüşe ve gösterişe daha düşkün olurlar.

Dopamin nedir?

Dopamin, beyindeki ödül merkezini uyaran maddelerdendir. Kimi çok pahalı bir rezidans alarak; kimisi de on liraya çift lavaş dürüm yiyerek dopamini salgılar. Dopamin aynı
dopamindir. Yani mutluluk sizinle ilgili bir kavramdır. Sahip olduklarınızla ilgili değil.

Bu soğukta sokakta yaşayan hayvanlar için yapılmış harika bir iş. Sizler de bu fikri paylaşarak, duyurarak çoğu insanın aynı işi yapmasına sebep olabilirsiniz...
Sizide bunu yapmaya davet ediyoruz...

IMG_20201202_102936.md.jpg IMG_20201202_102932.md.jpg IMG_20201202_102929.md.jpg

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri