Yani tam tarih vererek tam tahmin yapmak güç lakin tarih ve bölge verecek olursak -ama unutmayalım ki ben sadece model inceliyorum, benim yaptığım şey tahmin, takdir Allah'ın. 10 gün sonraki şu bölgyee kar yağacak 5cm yağacak diye tahmin yapan kişi direk yalancıdır, meteoroloji biliminde kesinlikle böyle bir şey yoktur-
19 Şubat'ta Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Bilecik, Nevşehir, Yozgat ve Giresun çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.
20 Şubat'ta Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz ile İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Rize ve Artvin çevrelerinin yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.
Birde 22 Şubat'tan sonra işler biraz değişiyor ama bunları söylemek gerçekten zor, atmosfer bildiğimizden daha büyük