Yorum Sizce evlilik nedir? (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı AsyA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - FK Yorum
Bence evlilik biraz şöyle bir şeydir:
Evlilik, iki kişinin hayat boyu aynı Wi-Fi şifresini kullanmaya karar vermesi, ama modem bozulduğunda kimin müşteri hizmetlerini arayacağı konusunda kavga etmesidir. 😄

Bir nevi “ömür boyu ortaklık sözleşmesi”dir ama şirketlerdeki gibi maaş yoktur, hatta bazen prim yerine “çöpü sen çıkaracaksın” gibi bonus görevler vardır.

Aşkın ilk döneminde romantik mesajlar, çiçekler, mum ışığında yemekler varken… evlilikte o mum ışığını genelde elektrik kesintisi sağlar. 🌚

Evlilik, sevdiğin insanın en küçük huylarına bile alışma sanatıdır:
Çorabını ortada bırakıyorsa: “Benimki dekoratif.”
Çok konuşuyorsa: “Benim evimde podcast ücretsiz.”
Sessizse: “Netflix dizi spoiler vermeyen eşim var, şükür.”
Kısacası evlilik, “iyi günde kötü günde” diye başlayan, ama aslında “klima kumandasını kim alacak” diye devam eden sonsuz bir maceradır.

Devam mı edeyim yeter mi :)
Bu doz iyi mi , değiştireyim mi ? :)

Bir genç kız ve bir delikanlı evlenmek ister. Fısıltılar başlar. Toplum bu gençleri nasıl yolabilir? Normal çiçek bir kuruş aynı çiçeğe gelin çiçeği dediğinizde on kuruş. Normal traş bir kuruş damat traşı yüz kuruş. Alışverişin ismi gelin alışverişi ise fiyat etiketleri değiştirilir. Mobilyalar daha pahalı satılır. Video çekim fiyatlarıyla oynanır.
Toplum ne yapmaya çalışıyor acaba? Zina artınca yüzünü buruşturan insanların yüzünü buruşturmaya hakkı mı var?
Evlilikte çiftler birbirlerine şöyle seslenir: “Sana toplum önünde söz veriyorum. Sana yamuk yapamam, seni ortada bırakamam. Bunu yaptığımda hem hukuk hem de toplum bana hesap sorsun diye bu evliliği gerçekleştiriyorum. Toplum bu sözleşmeyi önemsediği için dostlarımız evliliğimize bir katkı bulunmak adına bize hediyeler ( altın para) veriyor”

Yani toplum bu işi kolaylaştırmalı. Ekonominin durumu belli. Esnafın amacı iki genci yolmak olmamalı. “Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız” hadisini biraz dar anlamda düşünmüyor muyuz sizce?
Bu sene evlenmeyi isteyen ama masraflardan ürküp vazgeçen kaç çift oldu sizce? Ve bizim bunda hiç suçumuz yok mu?
Masrafı karşılayamayan çiftler ailelerinden yardım aldıkça onlara karşı nasıl özgür olabilirler? Aileler gençlere sık sık karışma hakkını kendilerinde bulmaz mı?
Yahut yeterli yardımı yapacak kuvveti olmayan aile ile gençler arasında çatışma çıkmaz mı?

Kolaylaştırın arkadaşlar. Gençlere biraz merhamet edin. Bir çifte bir esnaf desin ki “Normalde bu işin karşılığı üç kuruş ama siz evleniyorsunuz size bir kuruş”
Melekler dua eder o esnafa be.FB_IMG_1757924097716.webp

Bir genç kız ve bir delikanlı evlenmek ister. Fısıltılar başlar. Toplum bu gençleri nasıl yolabilir? Normal çiçek bir kuruş aynı çiçeğe gelin çiçeği dediğinizde on kuruş. Normal traş bir kuruş damat traşı yüz kuruş. Alışverişin ismi gelin alışverişi ise fiyat etiketleri değiştirilir. Mobilyalar daha pahalı satılır. Video çekim fiyatlarıyla oynanır.
Toplum ne yapmaya çalışıyor acaba? Zina artınca yüzünü buruşturan insanların yüzünü buruşturmaya hakkı mı var?
Evlilikte çiftler birbirlerine şöyle seslenir: “Sana toplum önünde söz veriyorum. Sana yamuk yapamam, seni ortada bırakamam. Bunu yaptığımda hem hukuk hem de toplum bana hesap sorsun diye bu evliliği gerçekleştiriyorum. Toplum bu sözleşmeyi önemsediği için dostlarımız evliliğimize bir katkı bulunmak adına bize hediyeler ( altın para) veriyor”

Yani toplum bu işi kolaylaştırmalı. Ekonominin durumu belli. Esnafın amacı iki genci yolmak olmamalı. “Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız” hadisini biraz dar anlamda düşünmüyor muyuz sizce?
Bu sene evlenmeyi isteyen ama masraflardan ürküp vazgeçen kaç çift oldu sizce? Ve bizim bunda hiç suçumuz yok mu?
Masrafı karşılayamayan çiftler ailelerinden yardım aldıkça onlara karşı nasıl özgür olabilirler? Aileler gençlere sık sık karışma hakkını kendilerinde bulmaz mı?
Yahut yeterli yardımı yapacak kuvveti olmayan aile ile gençler arasında çatışma çıkmaz mı?

Kolaylaştırın arkadaşlar. Gençlere biraz merhamet edin. Bir çifte bir esnaf desin ki “Normalde bu işin karşılığı üç kuruş ama siz evleniyorsunuz size bir kuruş”
Melekler dua eder o esnafa be.Ekli dosyayı görüntüle 8977
Evlenecek olupta cicek, kuaför yada kamera ucreti odeyemeyecek durumda olan birileri sayet varsa bi zahmet zaten evlenmesin bunlarin tamaminin ucreti kayda deger dahi degil
Evlenecek kisileri ( erkek) maddi anlamda zorlayan unsurlar gereksiz ve anlamsiz yuksek taki talebi ve alisveriste markaya yonelme ki herkes ayagini yorganina gore uzatirsa sorun teskil etmez
yukarida bahsi gecen esnafa yonelik elestiri olsa olsa en fazla dugun mekani isleten kisiler icin yapilabilirki o noktadada sayet maddi guc yeterli degilse nikah ile yetinilmeli dolayisiyla yukaridaki elestirinin tamamina yakini bos ve anlamsiz
( Bekar olup evlenme dusuncesinde olan erkek kardeslerimize tavsiyemiz maddi gucunuz ne kadar iyi olursa olsun en azindan salon takimina ve salonda kullacak esyalara fazla harcama yapmayiniz kullanima genelde izin vermezler)

Son düzenleme:
Kafama yatan birini bulursam basıcam nikahı alıcam soyadını sonra size anlatırım evlilik neymiş 😁 hele biraz daha bekleyin 💪💪💪

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri