Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni Üye Şevket abinin dediği

siz daha iyi bilirsiniz bu işleri eminim ama etrafınızda göl ırmak deniz vb varsa bir de Basra sağolsun tabi, onu da unutmayalım.

inşallah öyle olmuştur, normalde pek sevilmem ama bakalım buradaki seyrimiz nece ola.

hayırlısı.
İnce ayrıntı göl ve barajdı
Bravoooo
Est.bi şey bildiğimiz yok, tek bildiğimiz şey haddimizdir.

Tamda buna ihtiyacımız vardı
Bir dal soğuk hava alırım
Hoşgeldiniz balkan kardeş

mütabık efenim. ben 16 üzerinden geçerken bu arada siz de balkona doğru vektörlenin. ne aldınız onu bildiniz.

hoşbuldum. ;)

Ve aleykum selam hosgeldin

eyvallah dost

Selamun aleykum
Aleykum selam.
Hoş Geldiniz Balkan

teşekkürler,
gerçekten hoş buldum, güzel ortam.

Kemal Sunal'ın Almanya'daki filmi geldi aklıma güya dil öğrenmiş hava yapcak selaminko aleykinko diyor izlerken güldük ama hiç düşünmedik Allah'ın selamı güldürme amaçlı kullanılamaz diye bu yazdığım size değil selamın mizaha dönüştürülmesine sadece
Yani Aleyküm selam diyeyim bende anladığım kadarıyla hoş geldiniz

Merhaba : )
Her zaman yaptığım gibi yapıcam.
Önce niyete bakmak lazım çünkü böyle konularda en mühim olay niyettir.
Ancak öncelikle filmin doğrusunu bir hatırlayalım.
Kemal Sunal ve Şevket Altuğ, zararlı madde ile para kazanan bir adamın parasını elde etmek üzere bu kötü adamı şevket altuğun bir japon olduğuna ve bu maddeyi üretmeyi iyi bildiğine ikna etmek istiyorlar.
Bu nedenle bir sahnedeki selamlaşmaları bu şekilde. Repliğin devamında ise aynı şekilde konuşmaya devam ediyorlar. Burada aksine bir japon selamı olan "Oss" ibaresini de kullanabilirlerdi. Ama ne güzel ki işin içine ecnebinin selamlaşma şeklini sokmayıp kendi kültür örf anene ve inanışlarından yola çıkarak İslamdaki selamlaşma şeklini, biraz değiştirerek kullanmışlar.
Örneğin mesela burada Allahın selamı ile dalga mı geçiliyor?
Hiçbirimiz o sahnede "bak islamdaki selamlaşma nasıl kullanılmış, iyi mizah , ahahaaha" diye gülmedik.
Senaristin gülmemizi istediği kısım, yani bizim güldüğümüz kısım sonraki repliklerdi ki onu da yukarıda Nokta arkadaşımıza istinaden yazdım.
Özet ile orada anlatılmak istenen şu, bir japon selamı kendi diliyle bu şekilde çevirebilir.
Burada mizah yok, dalga yok, komedi yok.
Lütfen bu kadar kasmayın.
Ve merak etmeyin, din elden gidiyorsa bunlardan değil, bundan önce çok büyük zararlılar var memlekette.

Sonuç: Hoşbuldum : )

Kara mizah ve inanç kültürümüzle örfümüzle uyumlu o yüzden yapmışlar demek ki çok masumane aynı beyazın gölgesi gibi niyet dediniz evet gerçektende niyetlere göre oynanıyor filmler subliminal mesaj vermiyor asla inanmam buna bizim müslümanlar izleyip gülüyorsa orda ki niyeti bilip öyle gülüyorlar bunu hiç düşünmemiştim herkes istediği gibi anlıyor herşeyi kusura bakmayın lütfen neyse vesselam
İyi forumlar

Merhaba : )
Her zaman yaptığım gibi yapıcam.
Önce niyete bakmak lazım çünkü böyle konularda en mühim olay niyettir.
Ancak öncelikle filmin doğrusunu bir hatırlayalım.
Kemal Sunal ve Şevket Altuğ, zararlı madde ile para kazanan bir adamın parasını elde etmek üzere bu kötü adamı şevket altuğun bir japon olduğuna ve bu maddeyi üretmeyi iyi bildiğine ikna etmek istiyorlar.
Bu nedenle bir sahnedeki selamlaşmaları bu şekilde. Repliğin devamında ise aynı şekilde konuşmaya devam ediyorlar. Burada aksine bir japon selamı olan "Oss" ibaresini de kullanabilirlerdi. Ama ne güzel ki işin içine ecnebinin selamlaşma şeklini sokmayıp kendi kültür örf anene ve inanışlarından yola çıkarak İslamdaki selamlaşma şeklini, biraz değiştirerek kullanmışlar.
Örneğin mesela burada Allahın selamı ile dalga mı geçiliyor?
Hiçbirimiz o sahnede "bak islamdaki selamlaşma nasıl kullanılmış, iyi mizah , ahahaaha" diye gülmedik.
Senaristin gülmemizi istediği kısım, yani bizim güldüğümüz kısım sonraki repliklerdi ki onu da yukarıda Nokta arkadaşımıza istinaden yazdım.
Özet ile orada anlatılmak istenen şu, bir japon selamı kendi diliyle bu şekilde çevirebilir.
Burada mizah yok, dalga yok, komedi yok.
Lütfen bu kadar kasmayın.
Ve merak etmeyin, din elden gidiyorsa bunlardan değil, bundan önce çok büyük zararlılar var memlekette.

Sonuç: Hoşbuldum : )
Hocam bizim toplumun yanılgısı o zaten niyet..
Her haltı yiyip biz allah içimizi biliyor deriz.
Ana avrat söverler niyetim inciltmek değildi derler :D ben seni anladım mizahını ama niyeti hiç katmıycan :haha:

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri