Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Sade Yaşamak

Charismax

FK Üyesi
Ne demek Hiç mi yok ?
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
6,525
Tepkime puanı
5,652
Puanları
113
Konum
istanbul
Web sitesi
forummeskeni.com
Burç
Balık
Hobim
Rap-Hiphop
İsim
Fatih
Meslek
Özel
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Takım
O8yPI5
Hoşuma Gitti sizinle Paylaşmak istedim.
Ekli dosyayı görüntüle 4973

İnsanlık Öldü mü?

15 Mart 2018
Eski kuşakların dilinden düşmez: ‘Bizim zamanımızda yabancılara kapı tutulurdu, bir ortama girince selam verilirdi, insanlar birbiriyle yardımlaşırdı. Şimdi öyle mi ya? Şuracıkta düşüp ölsek kimse farkına varmayacak!’
Bu türden sitemlerin kolayca duygu sömürüsüne bağlanabilen finallerini saymazsak, insanlığın gidişatında genel bir kötüleşme olduğunu sanmıyorum. Her toplumda, her devirde, her türden insan olsa gerek. Fakat yukarda saydığıma benzer şikayetlerde bir doğruluk payı buluyorsak, bu kaybolan insanlık meselesinde bizlerin de doğrudan payı olduğunu düşünüyorum.
Geçenlerde bir arkadaşım anlattı. İki erkek birlikte, arkadaşımın doğum gününü kutlamaya gittikleri bir barda, tam da yan masalarındaki genç kız grubuna doğum günü pastası gelince, arkadaşım bu hoş tesadüfün neşesiyle kızlardan birine ‘Bugün benim de doğum günüm!’ deme gafletinde bulunmuş. Sonrası, kızın ona sanki sapıkmış gibi bakıp hiçbir tepki göstermemesi sonucu, arkadaşımın en ufak bir beklentisi yokken kendinden şüpheye düşmesi… Aynı arkadaşım geçen yıl doğum gününü yine bir barda, ancak bu kez bir Avrupa şehrinin barında kutlamıştı. O bardaki yabancılar onun doğum günü olduğunu öğrenince birlikte şarkılar söylemiş, şakalar yapmış, içki ısmarlamışlardı. Aynı şartlar, iki ayrı ülke, iki ayrı tepki. Oysa arkadaşım bu sene yaşadığı olayı anlatırken ‘meğer yan masadaki kızın da doğum günüymüş’ kısmına geldiğinde, işte Hollywood’a taş çıkartacak kadar tatlı bir tanışma sahnesi geliyor diye düşünmüştüm ben!
Anne ve babaların genç kızlara barlarda tanıştıkları yabancılara karşı temkinli olmalarını söylediğini tahmin edebiliyorum. Olmalılar da. Ama sevdiğimiz her insanın, biz onları tanımadan önce birer yabancı olduğunu unutmamak kaydıyla. Kapı tutmayı, yardımlaşmayı veya yıldırım aşkıyla karşımızdakinin kollarına atılmayı bir kenara bırakalım. Bize güler yüzle yaklaşan insanlarla, yabancı bile olsalar iletişim kurmayı başarmak, kendi insanlığımızı sürdürebilmenin ilk şartı gibi geliyor bana.
Ege

Fotoğraf: Paul Almasy (1960)
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar