Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Analiz Respect ile İnşaat sektörü üzerine muhabbet

@RespectRespect is verified member. yalnızlığı seviyor musun. En son ne zaman arkadaşlarınla bir piknik organize ettiniz, erkek pikniklerinin olmazsa olmazı mangal yaktınız :)
Ben mimarların ve fotoğraf sanatçılarının hayata daha farklı baktıklarını görüyorum. Ev dekorasyon sayfalarını takip ediyorum, öncesi ve sonrası arasında büyük farkları hayranlıkla karşılaştırıyorum.
Ben senin nasıl kitaplar okuduğunu merak ediyorum. Mesela hiç mimarların bakışıyla hayatı anlatan kitap var mı. Roman olabilir.
Aslında Respect bize ne okumamızı tavsiye eder onu merak ediyorum :)
Respect ı etkileyen bir ayet, bir islam alimi, bir medeniyet, bir islami yapı var mı merak ediyorum.
Mesela islam sanat tarihi kitabı arıyorum bir tavsiyen olur mu. Mimarlık fakültesi dersleri arasında islam sanatı anlatan ders var mıydı.
Yada geçmiş medeniyetletden Avrupa da olabilir Asya da olabilir mimarisine hayran olduğun bölge var mı :)

Bu kullanıcı banlanmıştır. ForumKalemi.CoM
Aslında dediğin modeli kısmen toki karşılar ama önce toki yi bürokrasilerin elinden kurtarmak lazım.

Geçmişte yapı denetim problemleri sürekli gündemimizdeydi , son depremlerden sonra yapı denetim ne durumda ?
Depreme dayanıklı gerçek yapılar yapılıyor mı yoksa aynı tas aynı hamam mı?
Geçmişte yapı denetim neyse şuan da da o durumda. Zaten büyük müteahhitler ve firmalar hepsi bu adamları tanıyor içli dışlılar hepsiyle, o yüzden o konuda bir gelişme beklemeyin yani.

Yapı denetimden ziyade imar affı denilen olayın bitmesi lazım. En son ki Hatay Maraş depreminin olduğu bölgede 27 kere filan imar affı çıkarıldı. Neden oy için. Oy için 100 binden fazla insan öldü.

Deprem dirençli binalar konusunda da bir elin parmağını geçmez bu işi düzgün yapanlar. Gölcük depreminde ders çıkarmadık, Van da ders çıkarmadık,p Hatay da da ders cikarmicaz.

Türkiye bir deprem ülkesi, her an kıyamet kopabilir. Mesela ülkenin göz bebeği İstanbulun yarısı yok olacak buna emin olun. İstanbul'un yarisinin yok olması demek belki de ülkenin bağımsızlığının gitmesi demektir. Nitekim İzmir, malesef hatay Adıyaman Kayseri Malatya Muğla adana buralar tehlikeli.

Biz ders çıkaran bir toplum değiliz, zaten ders çıkarmamız da istenmiyor. Değişen bir şey olmicak, büyük depremler olacak yuzbinlerce kardeşimiz yine ölecek. Sen ben o bu bizler de yazıp çizmeye devam edeceğiz.

Merhaba, konuyu keyifle takip ediyorum.
Benim de bir sorum olacak, cevaplarında yine bahsettin ancak ben daha geniş bir cevap istiyorum.

Müşteri isteklerini tasarıma nasıl entegre ediyorsunuz ve farklı estetik ve işlevsel unsurları nasıl dengeliyorsunuz?

Teşekkür ederim:)

@RespectRespect is verified member. yalnızlığı seviyor musun. En son ne zaman arkadaşlarınla bir piknik organize ettiniz, erkek pikniklerinin olmazsa olmazı mangal yaktınız :)
Ben mimarların ve fotoğraf sanatçılarının hayata daha farklı baktıklarını görüyorum. Ev dekorasyon sayfalarını takip ediyorum, öncesi ve sonrası arasında büyük farkları hayranlıkla karşılaştırıyorum.
Ben senin nasıl kitaplar okuduğunu merak ediyorum. Mesela hiç mimarların bakışıyla hayatı anlatan kitap var mı. Roman olabilir.
Aslında Respect bize ne okumamızı tavsiye eder onu merak ediyorum :)
Respect ı etkileyen bir ayet, bir islam alimi, bir medeniyet, bir islami yapı var mı merak ediyorum.
Mesela islam sanat tarihi kitabı arıyorum bir tavsiyen olur mu. Mimarlık fakültesi dersleri arasında islam sanatı anlatan ders var mıydı.
Yada geçmiş medeniyetletden Avrupa da olabilir Asya da olabilir mimarisine hayran olduğun bölge var mı :)
Ben ilk okuldan sonra hep yalnız kaldığım için sevip sevmediğimi hiç düşünmedim.
Uzun yıllar oldu piknik gibi şeyler yapmayalı. Yılın belirli dönemleri lise ve Üni den arkadaşlarla yemek yiyoruz sadece.

Ernest Hemingway'in bütün kitaplarını okudum. Şu dönemler Stephen King okuyorum polisiye tarzı kitapları seviyorum, satır aralarında çok fazla ayrıntılar oluyor. Kişisel gelişim kitapları okumam bana çok saçma gelir, kuru nasihat gibi gelir bana hep. Bahsettiğiniz mimar tarzı kitap hiç okumadım açıkçası varsa da bilmiyorum affedin. Benim en çok etkilendiğim yazar Hemingway'dir, haricinde Dostoyevski ve Rus edebiyatı okumanızı öneririm naçizane.

Dini terimlerle ayetlerle çok bilgim yok özür diyorum bu konuda, sadece merak ettiğim için Kuran'ın Türkçe meali ve ingilizcesini okumuştum. İslami yapı olarak Mimar Sinan'ın Edirne'de yaptığı Selimiye Camisi çok farklı gelir bana ki kendisinin de ustalık eseri olarak bilinir. Aklımın almadığı mantığıma yatmayan, bu nasıl olur dediğim çok ayrıntı var.

İslami sanat tarihi önerebileceğim bir kitap malesef yok bilmiyorum daha doğrusu. Birinci sınıfın ikinci döneminde Bizans mimarisi dersi almıştım ben.

Mimarisine hayran olduğum Piramitleri söylememe gerek yok diye düşünüyorum o zirvedir. Celsus kütüphanesi, Kolezyum yüzlerce var. Medeniyet olarak ben Yunan medeniyeti seven bir insanım, bir çok meddniyete ilham veren yerdir, hatta Roma meddniyeti bile Yunan medeniyetini kopyalayıp geliştirmiştir.

Merhaba, konuyu keyifle takip ediyorum.
Benim de bir sorum olacak, cevaplarında yine bahsettin ancak ben daha geniş bir cevap istiyorum.

Müşteri isteklerini tasarıma nasıl entegre ediyorsunuz ve farklı estetik ve işlevsel unsurları nasıl dengeliyorsunuz?

Teşekkür ederim:)

Öncelikle müşterinin tam olarak ne istediğini anlamanız gerekiyor. Hatta müşterinin zevklerini bile öğrenmeniz lazım. Benim için en önemli şey müşteri ile ilk konuşmadır, çünkü orada istekler beklentiler ortaya daha net çıkıyor tabi iki tarafında kafasının o an çok berrak olması lazım. Hiç bir zaman bir müşterinin %100 istediği gibi yapmadım ben, örneğin evinin mutfağını tamamen değiştirmek isteyen birisine alternatif sunmak şarttır, ya da onun isteklerini biraz daha geliştirebilir ya da biraz daha küçültüp farklı bir şey ortaya çıkarabilirsiniz, Mesela renk seçiminden tutunda, ürünlerin düzgünlüğü deseni şekli hepsi insanın hem gözünü cezbedebilmeli ama yormamalıda.
İyi bir gözünüzün ve hayal gücünüzün olması lazım. Çünkü ilk önce hayaliniz de gerçekleştirmeniz lazım ve o hayale göre çiziminizi yapıp, dokunuşları ondan sonra yaparsınız. Ben mutlaka arkadaşlarımdan fikir alırım çünkü benim göremediğim bir ayrintiyi gorebiliyorlar ya da farklı bir şey ortaya cikarabiliyorlar.
Ama bütün meselenin özü bana göre; ne istediğini bilen kararlı bir müşteri ve onu anlayan kişi olmalısınız, sonrası tamamen sizin elinizde, o saatten sonra patron siz oluyorsunuz.

Medeniyet olarak ben Yunan medeniyeti seven bir insanım, bir çok meddniyete ilham veren yerdir, hatta Roma meddniyeti bile Yunan medeniyetini kopyalayıp geliştirmiştir.
Bende Yunan sokak düzeninin denize dik şekilde yapıldığını okumuştum. Böylece denizden esen rüzgar iç kesimlere kadar giriyormuş, sıcaklığın daha az hissedilmesine sebep oluyormuş. Yorum yapan kişinin "denizin diğer tarafı bu düşünceyle imar edilirken denizin bu tarafı nasıl herşeyden habersiz inşa edildi. " benzeri yorumunu okumuştum.
Bize birkaç örnek ekleyebilir misin. Neyi sevdiğini görsel olarak görmek istiyorum :)

Mesela şuan 120 m2 bir ev yapmaya kalksam bana maliyeti ne olur , ortalama…
Hocam bunun cevabı çok fark eder ya. Net bir rakam yok aslında.
Çünkü bölge, konum, toprak yapısı, nasil bir şey istiyorsunuz vs yelpaze çok geniş.
Bunu açıkçası 1 milyon TL de yapılabilir ama 10 milyona da çıkabilir.
Standartlarda orta halli dediğimiz bir yapida 2023 yılında 1 milyon 200 bin civarıydı, şuan da da 1 milyon 600 filan olur.

Çünkü bölge, konum, toprak yapısı, nasil bir şey istiyorsunuz vs yelpaze çok geniş.
Standartlarda orta halli dediğimiz bir yapida 2023 yılında 1 milyon 200 bin civarıydı, şuan da da 1 milyon 600 filan olur.
Bende aldım cevabımı:) teşekkürler mimar bey

Bu durumda Bizim için bu fiyatlarla ev yapmak hayal gibi bir şey 😳

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri