Omlet Deyip Geçmeyin (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı Yaren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
Basit gibi görünse de aslında özen gerektiren bir yemek,sadece kahvaltıda değil günün her saatinde yenilebilir..
Mükemmel omletin püf noktaları nelermiş,bakalımL111
Mükemmel omleti pişirmek için püf noktaları

Yumurtalarınızı dikkatli seçin

Pişirmeden önce yumurtaların oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Kendinize iyi bir omlet yapmak için yumurtayı buzdolabından çıkardığınızda bir süre kenarda bekletin. Soğuk yumurtanın sertleşmesi daha uzun sürer ve bu aşırı pişirmeye neden olabilir.

Kabarıklık verin

Kabarık bir doku elde etmek için az miktarda süt veya krema ekleyin ve omletinizin tüm ihtişamını ortaya çıkarın. Mükemmel bir omlet için bu şart.

Çırpmaya özen gösterin

Başarılı bir omlet için çırpma işlemi büyük önem taşıyor. Yumurtaları artık beyaz lekeler kalmayana kadar iyice çırpın.

Yumurtayı tavaya ne zaman dökeceğinizi bilin

Yumurtaları tavaya dökmeden önce tereyağı eritin. Kabarcıklar (ısıtılmış tereyağı veya yağdan kaynaklanan) yavaş yavaş patladığında yumurtaları ekleyin. Daha zengin bir doku veya tat için her zaman tereyağı tercih edin.

Renge dikkat edin

Yumurtaları pişirirken rengi kontrol edin. Bir anda kabarık ve kremalı bir omletiniz olur ve eğer dikkat etmezseniz hızlıca kahverengiye dönebilir. Omletin tabanı kahverengi olmamalı; açık sarımsı veya krem rengi olmalıdır.


En iyi sonuçlar için küçük yapışmaz bir tava kullanın


Yapışmaz tavalar omlet pişirmek için en iyisidir. Orta ateşte pişirin. Ayrıca başlamadan önce tavanın boyutunu da aklınızda bulundurun. Tava eğer çok büyükse omlet çok çabuk pişer; çok küçükse sadece dışı akışkan hale gelebilir. Küçük bir tava kullanırsanız, her omlet için ikiden fazla yumurta kullanmamaya çalışın.


Omleti kırmadan mükemmel bir şekilde yerleştirin

Yumurtayı veya dolguyu kenarından gevşetmek için tavayı iyice sallayın. Ardından omleti tavanın kenarına kaydırın. Tavayı tabağın üzerinde tutarak omleti tabağa kayacak şekilde yana yatırın.

Malzemeleri akıllıca seçin

Omletinizin katlanmasını zorlaştıracağı için çok fazla malzeme eklememeye çalışın. Peynir, otlar, domates, soğan, mantar, pastırma ve sosis ya da soslar seçebileceğiniz malzemelerin başında geliyor.

resized_cd0aa-4f4cf54c3.jpg
 
Anlatıma bakınca omlet deyip geçmeye utandım :D Yemek yapmanın sanat olduğuna ikna oldum şuan :D
 
bende bayılıyorum o sarısının koyu böyle içi az pişmişi ekmegi bandırınca bi dagılıyor abi varya off sarısında sıkıntı yokda beyazaı sülük gibi olunca cıks yiyesim gelmiyo :D ama omlet herzaman candır.. bide omleti sıvı yag degil taze tereyag veya bitkisel margarinle yapıcan. off be ya yürü git karnım acıktı :haha:
 
Yumurtayı severim bilhasa kayisidan biraz fazla pişirip dilinlenmiş üzerine elma sirkesi biraz halis yağ ve kekikli pulbiberli mmmm süper .
Tava tercih edeceksem ben böyle unlu sütlü sevmiyorum alti çok kısık tereryagında kayisidan biraz daha az pişmiş ve asla aslaaa sarısı dagilmamiş olmalı rp;;
 
Yumurtalı ekmeğe ne dersiniz gençlik ,söylemesi ayıp bu akşam yaptım,tahıllı ekmekle,süper oldu ;)
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri