Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Omlet Deyip Geçmeyin

Yaren

Emektar Üye
Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,567
Tepkime puanı
8,103
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Basit gibi görünse de aslında özen gerektiren bir yemek,sadece kahvaltıda değil günün her saatinde yenilebilir..
Mükemmel omletin püf noktaları nelermiş,bakalımL111
Mükemmel omleti pişirmek için püf noktaları

Yumurtalarınızı dikkatli seçin

Pişirmeden önce yumurtaların oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Kendinize iyi bir omlet yapmak için yumurtayı buzdolabından çıkardığınızda bir süre kenarda bekletin. Soğuk yumurtanın sertleşmesi daha uzun sürer ve bu aşırı pişirmeye neden olabilir.

Kabarıklık verin

Kabarık bir doku elde etmek için az miktarda süt veya krema ekleyin ve omletinizin tüm ihtişamını ortaya çıkarın. Mükemmel bir omlet için bu şart.

Çırpmaya özen gösterin

Başarılı bir omlet için çırpma işlemi büyük önem taşıyor. Yumurtaları artık beyaz lekeler kalmayana kadar iyice çırpın.

Yumurtayı tavaya ne zaman dökeceğinizi bilin

Yumurtaları tavaya dökmeden önce tereyağı eritin. Kabarcıklar (ısıtılmış tereyağı veya yağdan kaynaklanan) yavaş yavaş patladığında yumurtaları ekleyin. Daha zengin bir doku veya tat için her zaman tereyağı tercih edin.

Renge dikkat edin

Yumurtaları pişirirken rengi kontrol edin. Bir anda kabarık ve kremalı bir omletiniz olur ve eğer dikkat etmezseniz hızlıca kahverengiye dönebilir. Omletin tabanı kahverengi olmamalı; açık sarımsı veya krem rengi olmalıdır.


En iyi sonuçlar için küçük yapışmaz bir tava kullanın


Yapışmaz tavalar omlet pişirmek için en iyisidir. Orta ateşte pişirin. Ayrıca başlamadan önce tavanın boyutunu da aklınızda bulundurun. Tava eğer çok büyükse omlet çok çabuk pişer; çok küçükse sadece dışı akışkan hale gelebilir. Küçük bir tava kullanırsanız, her omlet için ikiden fazla yumurta kullanmamaya çalışın.


Omleti kırmadan mükemmel bir şekilde yerleştirin

Yumurtayı veya dolguyu kenarından gevşetmek için tavayı iyice sallayın. Ardından omleti tavanın kenarına kaydırın. Tavayı tabağın üzerinde tutarak omleti tabağa kayacak şekilde yana yatırın.

Malzemeleri akıllıca seçin

Omletinizin katlanmasını zorlaştıracağı için çok fazla malzeme eklememeye çalışın. Peynir, otlar, domates, soğan, mantar, pastırma ve sosis ya da soslar seçebileceğiniz malzemelerin başında geliyor.

resized_cd0aa-4f4cf54c3.jpg
 

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,449
Çözümler
1
Tepkime puanı
38,517
Puanları
113
Anlatıma bakınca omlet deyip geçmeye utandım :D Yemek yapmanın sanat olduğuna ikna oldum şuan :D
 

Charismax

FK Üyesi
Ne demek Hiç mi yok ?
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
6,525
Tepkime puanı
5,652
Puanları
113
Konum
istanbul
Web sitesi
forummeskeni.com
Burç
Balık
Hobim
Rap-Hiphop
İsim
Fatih
Meslek
Özel
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Takım
O8yPI5
omlet yumurta değil benim için :D yumurtanın evrim geçirmiş hali.. çok severim en iyisinide ben yaparım
 

Yaren

Emektar Üye
Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,567
Tepkime puanı
8,103
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Omlet benim tarzım değil,yumurta çok pişince hele kızarınca yiyemiyorum .
 

Yaren

Emektar Üye
Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,567
Tepkime puanı
8,103
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Kayısı diyelim biz ona :))
 

Charismax

FK Üyesi
Ne demek Hiç mi yok ?
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
6,525
Tepkime puanı
5,652
Puanları
113
Konum
istanbul
Web sitesi
forummeskeni.com
Burç
Balık
Hobim
Rap-Hiphop
İsim
Fatih
Meslek
Özel
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Takım
O8yPI5
bende bayılıyorum o sarısının koyu böyle içi az pişmişi ekmegi bandırınca bi dagılıyor abi varya off sarısında sıkıntı yokda beyazaı sülük gibi olunca cıks yiyesim gelmiyo :D ama omlet herzaman candır.. bide omleti sıvı yag degil taze tereyag veya bitkisel margarinle yapıcan. off be ya yürü git karnım acıktı :haha:
 

EfuL!m

FK Admine
𝓗𝓾̈𝔃𝓾̈𝓷 𝓟𝓻𝓮𝓷𝓼𝓮𝓼𝓲™️
Katılım
2 May 2020
Mesajlar
10,276
Çözümler
5
Tepkime puanı
29,252
Puanları
113
Konum
⊰❂ 𝑰𝒔𝒕𝒂𝒏𝒃𝒖𝒍 ❂⊱
Cinsiyet
Yumurtayı severim bilhasa kayisidan biraz fazla pişirip dilinlenmiş üzerine elma sirkesi biraz halis yağ ve kekikli pulbiberli mmmm süper .
Tava tercih edeceksem ben böyle unlu sütlü sevmiyorum alti çok kısık tereryagında kayisidan biraz daha az pişmiş ve asla aslaaa sarısı dagilmamiş olmalı rp;;
 

Yaren

Emektar Üye
Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,567
Tepkime puanı
8,103
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Yumurtalı ekmeğe ne dersiniz gençlik ,söylemesi ayıp bu akşam yaptım,tahıllı ekmekle,süper oldu ;)
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar