Basit gibi görünse de aslında özen gerektiren bir yemek,sadece kahvaltıda değil günün her saatinde yenilebilir..
Mükemmel omletin püf noktaları nelermiş,bakalımL111
Yumurtalarınızı dikkatli seçin
Pişirmeden önce yumurtaların oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Kendinize iyi bir omlet yapmak için yumurtayı buzdolabından çıkardığınızda bir süre kenarda bekletin. Soğuk yumurtanın sertleşmesi daha uzun sürer ve bu aşırı pişirmeye neden olabilir.
Kabarıklık verin
Kabarık bir doku elde etmek için az miktarda süt veya krema ekleyin ve omletinizin tüm ihtişamını ortaya çıkarın. Mükemmel bir omlet için bu şart.
Çırpmaya özen gösterin
Başarılı bir omlet için çırpma işlemi büyük önem taşıyor. Yumurtaları artık beyaz lekeler kalmayana kadar iyice çırpın.
Yumurtayı tavaya ne zaman dökeceğinizi bilin
Yumurtaları tavaya dökmeden önce tereyağı eritin. Kabarcıklar (ısıtılmış tereyağı veya yağdan kaynaklanan) yavaş yavaş patladığında yumurtaları ekleyin. Daha zengin bir doku veya tat için her zaman tereyağı tercih edin.
Renge dikkat edin
Yumurtaları pişirirken rengi kontrol edin. Bir anda kabarık ve kremalı bir omletiniz olur ve eğer dikkat etmezseniz hızlıca kahverengiye dönebilir. Omletin tabanı kahverengi olmamalı; açık sarımsı veya krem rengi olmalıdır.
En iyi sonuçlar için küçük yapışmaz bir tava kullanın
Yapışmaz tavalar omlet pişirmek için en iyisidir. Orta ateşte pişirin. Ayrıca başlamadan önce tavanın boyutunu da aklınızda bulundurun. Tava eğer çok büyükse omlet çok çabuk pişer; çok küçükse sadece dışı akışkan hale gelebilir. Küçük bir tava kullanırsanız, her omlet için ikiden fazla yumurta kullanmamaya çalışın.
Omleti kırmadan mükemmel bir şekilde yerleştirin
Yumurtayı veya dolguyu kenarından gevşetmek için tavayı iyice sallayın. Ardından omleti tavanın kenarına kaydırın. Tavayı tabağın üzerinde tutarak omleti tabağa kayacak şekilde yana yatırın.
Malzemeleri akıllıca seçin
Omletinizin katlanmasını zorlaştıracağı için çok fazla malzeme eklememeye çalışın. Peynir, otlar, domates, soğan, mantar, pastırma ve sosis ya da soslar seçebileceğiniz malzemelerin başında geliyor.
Mükemmel omletin püf noktaları nelermiş,bakalımL111

Yumurtalarınızı dikkatli seçin
Pişirmeden önce yumurtaların oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Kendinize iyi bir omlet yapmak için yumurtayı buzdolabından çıkardığınızda bir süre kenarda bekletin. Soğuk yumurtanın sertleşmesi daha uzun sürer ve bu aşırı pişirmeye neden olabilir.
Kabarıklık verin
Kabarık bir doku elde etmek için az miktarda süt veya krema ekleyin ve omletinizin tüm ihtişamını ortaya çıkarın. Mükemmel bir omlet için bu şart.
Çırpmaya özen gösterin
Başarılı bir omlet için çırpma işlemi büyük önem taşıyor. Yumurtaları artık beyaz lekeler kalmayana kadar iyice çırpın.
Yumurtayı tavaya ne zaman dökeceğinizi bilin
Yumurtaları tavaya dökmeden önce tereyağı eritin. Kabarcıklar (ısıtılmış tereyağı veya yağdan kaynaklanan) yavaş yavaş patladığında yumurtaları ekleyin. Daha zengin bir doku veya tat için her zaman tereyağı tercih edin.
Renge dikkat edin
Yumurtaları pişirirken rengi kontrol edin. Bir anda kabarık ve kremalı bir omletiniz olur ve eğer dikkat etmezseniz hızlıca kahverengiye dönebilir. Omletin tabanı kahverengi olmamalı; açık sarımsı veya krem rengi olmalıdır.
En iyi sonuçlar için küçük yapışmaz bir tava kullanın
Yapışmaz tavalar omlet pişirmek için en iyisidir. Orta ateşte pişirin. Ayrıca başlamadan önce tavanın boyutunu da aklınızda bulundurun. Tava eğer çok büyükse omlet çok çabuk pişer; çok küçükse sadece dışı akışkan hale gelebilir. Küçük bir tava kullanırsanız, her omlet için ikiden fazla yumurta kullanmamaya çalışın.
Omleti kırmadan mükemmel bir şekilde yerleştirin
Yumurtayı veya dolguyu kenarından gevşetmek için tavayı iyice sallayın. Ardından omleti tavanın kenarına kaydırın. Tavayı tabağın üzerinde tutarak omleti tabağa kayacak şekilde yana yatırın.
Malzemeleri akıllıca seçin
Omletinizin katlanmasını zorlaştıracağı için çok fazla malzeme eklememeye çalışın. Peynir, otlar, domates, soğan, mantar, pastırma ve sosis ya da soslar seçebileceğiniz malzemelerin başında geliyor.
