Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Omlet Deyip Geçmeyin (1 Görüntüleyen)

YarenYaren is verified member.

Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Emektar Üye
Puan 113
Çözümler 0
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,571
Tepkime puanı
8,125
Puan
113
YarenYaren is verified member.
Basit gibi görünse de aslında özen gerektiren bir yemek,sadece kahvaltıda değil günün her saatinde yenilebilir..
Mükemmel omletin püf noktaları nelermiş,bakalımL111
Mükemmel omleti pişirmek için püf noktaları

Yumurtalarınızı dikkatli seçin

Pişirmeden önce yumurtaların oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Kendinize iyi bir omlet yapmak için yumurtayı buzdolabından çıkardığınızda bir süre kenarda bekletin. Soğuk yumurtanın sertleşmesi daha uzun sürer ve bu aşırı pişirmeye neden olabilir.

Kabarıklık verin

Kabarık bir doku elde etmek için az miktarda süt veya krema ekleyin ve omletinizin tüm ihtişamını ortaya çıkarın. Mükemmel bir omlet için bu şart.

Çırpmaya özen gösterin

Başarılı bir omlet için çırpma işlemi büyük önem taşıyor. Yumurtaları artık beyaz lekeler kalmayana kadar iyice çırpın.

Yumurtayı tavaya ne zaman dökeceğinizi bilin

Yumurtaları tavaya dökmeden önce tereyağı eritin. Kabarcıklar (ısıtılmış tereyağı veya yağdan kaynaklanan) yavaş yavaş patladığında yumurtaları ekleyin. Daha zengin bir doku veya tat için her zaman tereyağı tercih edin.

Renge dikkat edin

Yumurtaları pişirirken rengi kontrol edin. Bir anda kabarık ve kremalı bir omletiniz olur ve eğer dikkat etmezseniz hızlıca kahverengiye dönebilir. Omletin tabanı kahverengi olmamalı; açık sarımsı veya krem rengi olmalıdır.


En iyi sonuçlar için küçük yapışmaz bir tava kullanın


Yapışmaz tavalar omlet pişirmek için en iyisidir. Orta ateşte pişirin. Ayrıca başlamadan önce tavanın boyutunu da aklınızda bulundurun. Tava eğer çok büyükse omlet çok çabuk pişer; çok küçükse sadece dışı akışkan hale gelebilir. Küçük bir tava kullanırsanız, her omlet için ikiden fazla yumurta kullanmamaya çalışın.


Omleti kırmadan mükemmel bir şekilde yerleştirin

Yumurtayı veya dolguyu kenarından gevşetmek için tavayı iyice sallayın. Ardından omleti tavanın kenarına kaydırın. Tavayı tabağın üzerinde tutarak omleti tabağa kayacak şekilde yana yatırın.

Malzemeleri akıllıca seçin

Omletinizin katlanmasını zorlaştıracağı için çok fazla malzeme eklememeye çalışın. Peynir, otlar, domates, soğan, mantar, pastırma ve sosis ya da soslar seçebileceğiniz malzemelerin başında geliyor.

resized_cd0aa-4f4cf54c3.jpg
 
Anlatıma bakınca omlet deyip geçmeye utandım :D Yemek yapmanın sanat olduğuna ikna oldum şuan :D
 
omlet yumurta değil benim için :D yumurtanın evrim geçirmiş hali.. çok severim en iyisinide ben yaparım
 
Omlet benim tarzım değil,yumurta çok pişince hele kızarınca yiyemiyorum .
 
Kayısı diyelim biz ona :))
 
bende bayılıyorum o sarısının koyu böyle içi az pişmişi ekmegi bandırınca bi dagılıyor abi varya off sarısında sıkıntı yokda beyazaı sülük gibi olunca cıks yiyesim gelmiyo :D ama omlet herzaman candır.. bide omleti sıvı yag degil taze tereyag veya bitkisel margarinle yapıcan. off be ya yürü git karnım acıktı :haha:
 
Yumurtayı severim bilhasa kayisidan biraz fazla pişirip dilinlenmiş üzerine elma sirkesi biraz halis yağ ve kekikli pulbiberli mmmm süper .
Tava tercih edeceksem ben böyle unlu sütlü sevmiyorum alti çok kısık tereryagında kayisidan biraz daha az pişmiş ve asla aslaaa sarısı dagilmamiş olmalı rp;;
 
Yumurtalı ekmeğe ne dersiniz gençlik ,söylemesi ayıp bu akşam yaptım,tahıllı ekmekle,süper oldu ;)
 
O yumurtayı kayısıya vurup yiyecen :)
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri