Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

TR Haberler Next Teknofest Sosyal (2 Izleyici)

@QasemQasem is verified member. evet haklısın mantıken varolan bır seyı devam ettırebılır ve sıfırdan yazmadan geliştirilebilir ama globale baktıgında dunya capında %50 %50 ınsanlar 2 ye ayrılır bırısı kopya clone sıstemı ıle bakar dıgerlerı evet bu tur uygulama gelıstırılmıs ama orjınalınden daha farklı ve gelıstırmesı işleyişi nedir dıye merakla bakar ve bekler destekler buna nazaran bazı rısklerıde goz onunde bulundurmak lazım

A- Sıfırdan oluşturulmuş projeler daha fazla hızlı ılerleyecegını bılmemız lazım ve kodlar temız olur herhangı kod mantıkları dısarı backdoor dedıgımız arkakapı veri calma veya sızma gırısmlerını engelmıs olunur ve bagımlı olunmaz

B- varolan bır projeyı gelıstırmek rısk altına alınır nedeni sıstemı tanımak uzun surec olacaktır ve bu surec ıcınde gereklı gelıstırmelerı ve kendıne has ozellık eklemek kolaydır ama rıskıde backdoor dedıgımız arkakapı olayı olacaktır bunuda bulman uzun surecektır ve bu sure zarfında projeyı aktıf edıp toplulukları kullandırırsan belırlı bılgıler diğer tarafa gececegını bılmemız lazım buda rısk cok fazla olacagını ima eder

C- evet sıfırdan bır proje yapmak daha mantıklı / ama diğer yandan varolan projeyıde gelıstırmekte mantıklı

D- ulkemızde yerlı mıllı kavramı cok ustunde durulan ve hasssasıyet olacak durumda cunku daha gecmıslerden bahsedersek bazı gelıstırıcıler veya gelıstırıcı zanneden tıpler hazır projelerı poyasaya surup uzun vadede devam edemedıklerı gelıstıremedıklerını cok fazlasıyla goruldu bazı kullanıcıların bılgılerı sızdı veya calıdnı bu durumda mıllı yerlı kavramı aslında kendı ulkene has kımseye bagımlı kalmamak ustte durmak mantıgıdır ve farklı bır sosyal medya yapısına sahıp olmaktır ama asıl temelde sosyal platformlar mantıkları aynıdır. degıstırılemez ozellıkler mevcuttur sadece ustunde oynama yapılır ve gelıstırılır yada aynı yapı farklı kullanım seklınde sunulabılır

buradaki mantık aslında hıc bır sey degıstırmez varolan projeyı gelıstırmek yada sıfırdan proje yazmak asıl olay guvenlık acıkların olusması ve rısklerı evet cok guzel bır porje baslangıcı yapılmıs inşallah daha fazla devamı gelır ve gelıstırmeler yapılır..

sadece nextsosyal farklı bır potansıyel saglıyor mantık sunucu odaları gıbı bır sıstem uzerınden ılerlıyor bunu pıyasada cok fazla tutmamasının sebebı karmasık bır yapıya sahıp olması ve kullanıcı bakımından buda bıraz rahatsız edıcı oluyor kayıt olmada gırıslerde ınsanlar sunucular nedır neyınesı kafada olacagından :) tam olarak adapte olması bıraz vakıt alacak ve ınsanlar buna karsı elestırılerı cok fazla olacak ve pıyasada ben bunun aynısını yaparım ne var yada daha gelısmısı yaparım dıyenlere bakmamak lazım :) gelıstırme yapsaydı yada yapabılseydı sımdıye kadar yapardı yada sıkılmazlardı hazırı alıp koymak varken ne ugrasacam al sana nextsosyal yada facebook gıbı sıstem ınstagram gıbı sıstem dıyecekler oyuzden dedıgın gıbı sıfırdan olması veya hazır projeyı alıp yapılması ne fark olacak sadece guvenlık rıskı okadar ınsallah acıklayıcı olmustur :)

dedıgın gıbı sıfırdan olması veya hazır projeyı alıp yapılması ne fark olacak sadece guvenlık rıskı okadar ınsallah acıklayıcı olmustur :)

Ben böyle bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum, benim soru yapıma ters. 🙈

Birşeyin Milli ve Yerli olması onun sıfırdan üretilmesi demek mi onu konuşalım dedim. Mesela Togg yada yapılan İHA ve SİHA lar.
Bana söyler misiniz hangi ülke sıfırdan bir araç geliştirmiştir ?

Bu kavramın yada kavtamları siyasi yada tarihsel bağlamda bir tartışmasını yapmak istemiyorum. Yani genel olarak ne anlamamız gerektiğini konuşalım istedim.

Peki ülkemizde yerli ne demek? Açalım bunu biraz ; “Yerli”, bir ürünün, fikrin, hizmetin veya kurumun Türkiye’de üretilmiş ya da Türkiye halkına ait olduğunu belirtir. Bu, hem fiziksel üretimi hem de fikri mülkiyeti kapsayabilir.
Örnek: Yerli otomobil = Türkiye’de tasarlanıp üretilen otomobil
Yerli yazılım = Türkiyeli mühendisler tarafından geliştirilen yazılım

Prki Milli ne demek? Bunuda irdeleyelim ; “Milli”, bir şeyin ulusal değerlere, kültüre ve çıkarlara uygun olduğunu ifade eder. Yani sadece teknik olarak yerli değil, aynı zamanda Türkiye’nin çıkarlarını ve kimliğini savunan, koruyan anlamındadır.
Örnek: Milli savunma politikası = Türkiye’nin güvenliğini esas alan stratejiler
Milli eğitim = Türkiye kültürünü ve tarihini temel alan eğitim sistemi

Gelelim Yerli ve milli bir arada ne demek kısmına ?
Bu iki kavram birlikte kullanıldığında, hem Türkiyeye ait, hem de ülkenin bağımsızlığına, çıkarlarına uygun anlamına gelir. Genellikle şu anlamlarda kullanılır:
Ekonomik bağımsızlık (kendi ürününü üretmek)
Teknolojik gelişme (dışa bağımlılığı azaltmak)
Kültürel kimlik (yabancı etkilerden uzak, kendi değerlerine sahip çıkmak)

Kullanım örnekleri:
“Yerli ve milli otomobil TOGG, üretim bandından indi.”
“Savunma sanayisinde yerli ve milli sistemlere geçiliyor.”

Yani aslında sıfırdan var etmek değil bu zaten icat olmuş olur. Bunu konuşalım istiyorum. Burada hem iktidarın ifade biçimi hemde muhalefetin eleştiri biçimi kessinlikle lağım çukuru…

evet cok haklısın ben yazılımsal olarak yazı acıklaması yaptım yazılımsal alanda sıfırdan aynı projeyıde yapmak bır ıcat olmaz o projenın ust sekmentını yapacagın anlamına veya yapmıs oldugun anlama gelır cunku o proje nasıl ılerlıyorsa ona gore ılerlemesını yaparsın kı onu gecmek ıcın gunumuzde zaten zamanında yapılmıs olan gelişmiş veya gelişmemiş olanları yapmak icat olmuyor haklısın o konuda ama yerli ve milli sistemlere kendı ırademıze bagımlılıgı azaltmak hedefındeysek hazır projelerden uzak durmamız lazım bılıyosun ulkemızde yerli ve milli kavramına aç olarak tabir verebiliriz gunumuzde cogu sey dıstan ıhracat edıldiği için birazda ınsanımıza baglı bu durum ne kadar genıs bır yelpazeye koysak bıle bu dusunce ve ilerleme hep aynı kalacak

@enesvtn, bana göre dışa bağımlılığı bitiren herşey yerli ve milli kapsamına girer. Evet yazılımsal yada üretimsel anlamda tamamen bize ait olması güzel olur ama eğer geliştirmek bizi dışa bağımlılıktan kurtaracaksa ikiside olur :)

bende ıstıyorum cıdden bıze aıt olsun hersey :) ama olurda inşallah bu olaylarda duzgun seyler olur ama bızım ınsanımız bu konuda bırazda kendını duzeltmesı lazım hersey bızde olsa bıle garıp olaylar sılsılesı devam edecek :D gercegı degıstıremıyecez bılıyosun bu ekonomiden tut askeri güce kadar ama ulke olarak cıddı anlamda bıraz daha durulmamız yanı ekonomı bakımından gelişim acısından duzeltmemız lazım kendımızı ve ulkeyı bunu hem başımızdakıler hemde muhalif olanlar bir sekılde duzgun sekılde yapacaklar gundeme veya kısılere baktıgımızda her bır agızdan bırseyler cıkıyor ıcraata gelemıyoruz hep bır yorum ve sözden ibaret kalıyor

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri