Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorum Neden herkes evde kedi beslemeye başladı. (4 Izleyici)

Hayır.
Bir cana bağlanmanın ve onunla yaşamanın yalnızlıkla ilgisi yok. Ki biraz detaylı bakarsanız hayvan sahiplerinin oldukca sosyal ve kalabalık olduğunuda görürsünüz.
Bunu yaşamayanın anlayabileceği bir duygu değil ne yazık ki :)

Söylediğini anlayabilirim ama sosyallik ve kalabalık olmak hatta evde başka aile bireylerinin olması bile yalnızlığı kapatamayabiliyor. Ben içsel birşeyden bahsettim kedi besleyen kişilerden sık duyduğumuz cümleler ‘evde bana arkadaş, çocuğum gibi, ilaç gibi, bana çok bağlı, düşkün vs gibi şeyler olunca aklıma bu sebep geldi doğal olarak : )

Söylediğini anlayabilirim ama sosyallik ve kalabalık olmak hatta evde başka aile bireylerinin olması bile yalnızlığı kapatamayabiliyor. Ben içsel birşeyden bahsettim kedi besleyen kişilerden sık duyduğumuz cümleler ‘evde bana arkadaş, çocuğum gibi, ilaç gibi, bana çok bağlı, düşkün vs gibi şeyler olunca aklıma bu sebep geldi doğal olarak : )

Eh öyleyse kötü bisey olmasa gerek :)

Kimse yok efendim hayvan sevgisi klisesiyle dem vurup kendini avutmasin

evlerde beslenen kedi ve kopek turlerine bakilirsa yalnizligi gidermek icin kullanilan aparattan ote pekte anlam ifade ettigi soylenemez

Yetimhaneye gidip evlat edinecegin cocukta sari sac mavi goz beyaz ten ......gibi ozelliklerlee aramak ne kadar samimi?
( Angelia jolie misali etiyopyadan cocuk evlat edinirsen o zaman samimi olursun)

Bir şeye uzaktan bakarak yorumlamak ne kadar doğrudur şüpheliyim.

Bir şeye uzaktan bakarak yorumlamak ne kadar doğrudur şüpheliyim.
İstisnalar haric yazmaya gerek dahi duymadik her konuda zaten mevcut sahsi algilamayiniz sadece insanlarin goze hos gelmesi oncelik sebebi olan hayvan sahiplenme noktasindaki tercihlerine
Bunlar suan yanimizda uyku esnasinda kartopu yumagi gibi yatar pozisyonunda olduklari icin farkedilmesede 5 kedi yavrusunun gorseli ile x yada y cinsi bir kedinin yavrularinin gorselini herhangi bir hayvan sahiplenme platformunda gorselleri altinda telefon numaralari paylasilsa ? IMG_20250420_004316.webp

Bu konu sadece hayvan sahiplenmeyle değil, medyanın gücü ve algı yönetimi ile ilgili gibi. Tabii sosyal öğrenme ve sürü psikolojinden de bahsedilebilir.
Ben ilkokuldayken, okul bahçesinde bir grup öğrenci ip atlasa diğer gruplar da ip atlar, çizgi oynasalar herkes çizgi oynar, top getirseler bahçede toptan geçilmezdi. O zamanlar anlam veremezdim tabii. Sınıfta birinin tuvaleti gelse diğerlerinin de gelirdi filan :) Öğretmenlik yaparken de bilişsel psikolojinin işleyişini derinlemesine gözlemleme şansım oldu. Çocukken bu psikoloji çok normal ve tatlı aslında, fakat zamanla bu çizginin özgün ve özgür birey olmaya doğru ivme kazanması gerekiyor.

Kedilere bir türlü gelemedim. :) Geleceğimi de sanmıyorum. :)

İstisnalar haric yazmaya gerek dahi duymadik her konuda zaten mevcut sahsi algilamayiniz sadece insanlarin goze hos gelmesi oncelik sebebi olan hayvan sahiplenme noktasindaki tercihlerine
Bunlar suan yanimizda uyku esnasinda kartopu yumagi gibi yatar pozisyonunda olduklari icin farkedilmesede 5 kedi yavrusunun gorseli ile x yada y cinsi bir kedinin yavrularinin gorselini herhangi bir hayvan sahiplenme platformunda gorselleri altinda telefon numaralari paylasilsa ? Ekli dosyayı görüntüle 8296

Kedilerim ve köpeğim hepsi sokaktan gelmeler.
Çevremde ve gözlemlerimde artık bu konuda duyarlı öyle çok insan var ki :)

Her şeyin sevgiyle güzelleşeceğine inanan insan sayısı hiç azımsanmayacak kadar çok artık.
Hayatımı paylaştığım ufaklıkların ilk halleri mesela bunlar.
Şuanki hallerini gören kimse inanamıyor bunlar olduklarına.
biraz bakış açımızı değiştirmeliyiz belkide, önyargılar görüşümüzü kapatmasın.IMG_0633.webpIMG_0632.webp

Kedileri çok severim eve bakmaya gelince hiç düşünmedim, düşünmem de,, 🙃
Evlerde kedi beslemek doğasına aygırı, kimileri giydiriyor çok saçma Rabbimiz onları bizler gibi yaratmadı, bakanlara da saygı duyarım,,, kimileri heves ediyor sonra sokağa salıyor bazen görüyorum cins kediler var, yazık değil mi hayvanlar bizim oyuncağımız değil ki sıkılınca sokağa bırakalım 🤦
Kapımızın önü müsait olduğu için bol bol kedicikler geliyor,,, 🙃

Sokaklarda yaşam alanları azaldı toprak yok denecek kadar az, şehitlerimiz beton yığını olduğu için sokaklarda hayvan pislikleri haliyle çok oluyor,,

Kedilerin insan yerine koymak yanlış bir düşünce, insan gibi düşünemez, konuşamaz vs... bu dünyada hiç bir şey insan yerini alamaz, insan insana muhtaç.
Tabii her insan iyidir demek de doğru değil ama herkes kötü diyen, aynı kefeye koymak da yanlış bu dünya böyle iyiler ve kötüler oldu olacak.

Önemli olan hayatı nasıl ikame ettiğimiz burası dünya imtihanlar olacak,,, 🙃

Hiç kedi beslemedim evde Hiç bir zaman da olmayacak gibi duruyor
Evet su bırakırım dışarıdaki kaplara mama da olur ama ben hayvanlara dokunamayan gruptanım malesef

Hayvan sevgisini hastalık derecesinde yaşayanlar var maalesef. Onlara çocuğuymuş gibi davrananların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Bunun altında birçok sebep yatabilir ama genel olarak kişisel bir yoksunluğu giderme ihtiyacı ve şehir hayatının tabiatı bozan koşulları gibi geliyor bana.
Köylere bir bakın, hayvanlarla iç içe doğal bir yaşam görürsünüz. Hayvanlar o insanlar için arkadaş, yoldaş, müşterek bir hayatın parçasıdır. Doğanın, aslında bütün canlıların uyum ve denge içinde var olabildiğini gözlemleyebilirsiniz oralarda.
Mesela ben de hayvan sevgisinin çok yoğun olduğu, köy kültürüne sahip bir ailenin evladıyım. Çocukken hayvanlarla olan maceralarımı annem hala anlatır güler. Ayırt ekmeksizin bütün canlılara, sadece can taşıdıkları için bir hürmet ve merhamet var benimkilerde. Eve yeşil çekirge girse "gel kızım gel" diye çekirgeyi çağırır babam. Annem de balkondaki saksıda o çekirgelere bakıyordu bir ara. Kedi köpek ne ki :) Kaç kedi kaç köpekle yoldaşlık ettik. Ama bunu küçük yerleşim yerlerinde, özgür bir ortamda sağlamak kolayken apartman dairelerinin içine hapsolmuş hayatlarda sağlamak çok zor. Çünkü bakmak istediğiniz hayvanı evin içine mahkum etmekten başka şansınız kalmıyor. Doğal olarak yatağını dahi paylaştığın o canlılara aşırı bağlanıyor ve ölçü aşıldığı için hayvanı artık hayvan gibi görmemeye, ona olduğundan daha başka manalar yüklemeye başlıyorsun. Hem hayvanın hem de insanın doğasını ve dengesini bozan bir süreç bu... Allah iyi etsin.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Erva

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri