Bunu konuşalım Mülteci kime denir? (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Qasem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Düşünen Kalemler
Mülteci veya göçmen yurdunu terke zorlanan kişidir.
Hiçkimse yurdunu beldesinin çoluk çocuğunu geride bırakıp keyif olsun diye göç yoluna düşmez.
Göçe zorlanmak sadece işkence sürgün yada savaş sonucu değildir.
İmkansızlıklar, işsizlik, maddi sıkıntı geçim sıkıntısı bunlar hepsi göçün ana etkenleridir.

Türkiyede mevcut şartlar böyle devam ederse bende göç etmeyi düşünen tayfadayım.

Ve işin garip tarafı ne biliyormusunuz ;
Mülteci yada göçmen ne derseniz deyin, geldiğkleri yerde de hedef gösterilmesi dehşet verici.
Bu toplum insanlığını yitirmiş çok açık ve net...
Böyle düşünüyorum...

FK / Qasem

Yaşadığım yerde herhangi bir parka mesire alanına gidince kendimi mülteci gibi hissediyorum ve yanlız olmadığımı biliyorum bu konuda

@Dolunay, Parka yada mesire alanına gitmek için baskını görüyorsun, evinden gitmeye zorlanıyormusun?
Mülteci bir statüdür his değil. Bahsettiğin alanlarda mülteci çok olabilir, hatta gidecek başka alanlarıda olmayabilir. Bir araştır neden hep oralardalar. Anlamaya çalış.

Umarım bir gün ülkenizden göç etmek zorunda kalmazsınız Dolunay

Bu arada bu ülkede mülteci kime denir biliyormusunuz?

Ahır gibi evlerin ve bodrumların rezidans fiyatına kendisine verildiği göçmenlere denir. Üstüne birde sosyal medyada, haberlerde bin bir türlü iftira, yok efendim en lüks yerlerde en lüks villalarda oturuyorlarmış.
Keşke öyle olsaydı. Parasını veren İngilizce, fıransıza almana en lüks villa yakışıyorda, sürgün edilen göçe zorlanan insanlara neden yakışmasın.

Alın size mülteci düşmanı alçakların düştüğü durumun kısa bir özeti...

Screenshot_20210810-173750.md.jpg

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri