
Mercimek Ekmeği
Malzeme:
2 su bardağı mercimek ( kırmızı )
1 su bardağı yoğurt
4 adet yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı lor peyniri
1 avuç dolusu dereotu
2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı çörek otu
Susam
Yapılışı:
Mercimekleri 1 gece önceden ıslatın.
Doğrayıcıya yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve mercimekleri ekleyin ve iyice çekin.
Akışkan bir kıvam aldığında derin bir kaba alınır.
Üzerine lor peyniri, dereotu, kabartma tozu ve çörek otunu ekleyin.
İyice karıştırın.
Bir kek kalıbına ya da pişirme kabına alın.
Üzerine susam gezdirin.
180°C fırında 40 dakika pişirin.
Soğuyunca dilimlenip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.