Ekli dosyayı görüntüle 11165
Siz ya da tanıdığınız biri gülümseyen depresyondan muzdaripse, sevindirici olan şu ki, bu depresyon türüyle baş edebilmeniz için yardım alarak aşmanız mümkün. Gülümseyen depresyon en iyi tedavi edilebilen ruhsal problemlerden biri. Psikoterapi ya da hipnoterapi (hipnoz) ile başarılı şekilde tespit etmek ve sizi üzüntülü halinizden çıkarmak mümkün.
Maskeli depresyon yada (örtülü, gizli) gülümseyen depresyondan muzdarip olan kişiler başkalarına mutlu görünüp, yüzünde gülümseme varken içten içe acı çekerler. Maskeli depresyonda olan kişiler duygularını önemsemez ve onları dışarıya belli etmezler ama derin bir mutsuzluk içinde olabilirler. Hatta bu kişilerin kendileri bile depresyonda olduklarının farkında olmayabilirler. Genellikle depresyon nedeniyle oluşan diğer sağlık sorunları nedeniyle teşhis alırlar.
Depresyonda olan kişi duygusal olarak çöker, mutsuz, isteksiz, bitkin, umutsuz ve tahammülsüzdür, hiçbir şeyden zevk alamaz. Ancak depresyonda olan kişilerin hepsinde belirtiler bu şekilde olmayabilir. Gizli yada örtülü depresyon olarak ta tarif edilen Maskeli depresyon daha çok bedensel hastalık belirtileri ile ortaya çıkar. Bazen depresyon yüzeyde olandan daha karmaşıktır ve daha zor teşhis edilir. Çünkü semptomlar atipiktir, yani belirtileri bizzat depresyondaki kişi tarafından bilinçli yada bilinçsiz olarak gizlenebilir. Gizli depresyon yaşayan kişilerin teşhis ve tedavisi daha zordur. Bu kişiler uzun süre depresyona maruz kaldıkları için duymama, felç, ağrı, yorgunluk gibi başka sağılık sorunları yaşayabilir ve çoğunluk bu tür sorunlar sayesinde teşhis alırlar.- Maskeli depresyonda olan kişi genellikle mutsuzdur
- Duymama, felç, ağrı ve yorgunluk gibi başka sağılık sorunları yaşarlar
- Bu kişilerde maskeleme nedeniyle bağımlılık yaygındır (ilaçlar, alkol, yiyecek, seks)
- Sahtelik, (Kendimi iyi hissediyorum, sadece biraz stresliyim)
- Mazeret yaygındır, Sosyalleşme ve iletişime karşı kapalıdırlar (Çok meşgulüm ve sosyal aktiviteler için zamanım yok)
- Öfke ile yer değiştirme, (Çabuk ve yersiz sinirlenme, beni yalnız bırakın)
Siz ya da tanıdığınız biri gülümseyen depresyondan muzdaripse, sevindirici olan şu ki, bu depresyon türüyle baş edebilmeniz için yardım alarak aşmanız mümkün. Gülümseyen depresyon en iyi tedavi edilebilen ruhsal problemlerden biri. Psikoterapi ya da hipnoterapi (hipnoz) ile başarılı şekilde tespit etmek ve sizi üzüntülü halinizden çıkarmak mümkün.