Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Marteniçka (1 Görüntüleyen)

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Puan 113
Çözümler 0
MevaMeva is verified member.
Genellikle beyaz ve kırmızı renklerden oluşan bu bileklik, 1 Mart'tan başlayarak mart ayının sonuna kadar takılır. Mart ayı, hem kışın sonunu hem de baharın başlangıcını simgeler. Marteniçka, bu geçiş dönemini kutlamak, kötü enerjilerden korunmak ve yeni başlangıçlara hazırlıklı olmak amacıyla takılır.
Bu takılar, meyve ağaçlarına, evlere, ev hayvanlarına da takılırlar. Bu şekilde yeni başlayan tarım yılının da bereketli ve verimli olması için dilekler tutulur.
kullanılan beyaz renk uzun ömrü, kırmızı renk ise sağlık ve gücü temsil eder.

355db0c8-d161-421d-862f-a6fb01629db8-1_all_8880.webp

Her sey tamam bir martenickamiz eksikti

Benim oldu sizinde olsun ne olacak ki 😏hem renkleri Türkiye'min rengi:)

Ben bunu denize çıkan erkeklerin eşleri yaptığını duymuştum. Erkeğin dönmesine kadar takarlarmıs diye. Ben başka şeyle karıştırıyor da olabilirim. Ya da satıcı beni kandırmışta olabilir. Bilemedim.

@ErvaErva is verified member. yigenimin öğretmeni öğrencilerine almış bir tanede bana göndermiş yigenim sakın çıkartma diye sıkı sıkı tembihledi :) o da benim konuyu ekledigim gibi anlatmış hatta bir kırlangıç ya da leylek görünce bilekliği cikarip bir ağaca, eve ya da evcil hayvana takiliyormuş :)

Bereketin ve enerjinin bir ip bağı ile ilişkilendirilmesi bana göre uygun değil desteklemiyorum zira Rabbimiz bereketin ve rızkın tek sahibidir ve dahi aman dikkat edesiniz şirke kadar gidebilir.

Böyle şeyleri hurafe ve batıl aslı olmayan olarak görüyorum. Zira İslam'da böyle şeyler katiyen olmaz, kabul etmez.
Üstüne üstlük İslam'da nazar boncuğu şirk konumuna giriyor,,,
Uydurma böyle şeyler inanmayın,, 🙃

Mübarek @MevaMeva is verified member. senin için değil genel olarak demiştim, bizim Toplumumuz da maalesef nazar boncuğu var, senin bilekliğinde de gördüm 🙃
Sen bilinçlisin örnek olarak anlatabilirsin içeriğini 🌹🙃

Zamanıda mı oluyormuş onun :)
Her şey ne kadar farklı işliyor hayatta, nelere bel bağlıyoruz. Mutlu ediyorsa varsın oda olsun :)

Ve havada leylek görülünce çıkarılır dilek dilenilip bir ağaca asılır:)
Bursaya gelince gördüm bu olayı herkesin bileğinde bir marteniçka olur mart ayı gelince özellikle muhacır kesiminde
Benim hiç marteniçkam olmadı:)

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri