FK Sözlük Marteniçka (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Meva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - FK Sözlük
Genellikle beyaz ve kırmızı renklerden oluşan bu bileklik, 1 Mart'tan başlayarak mart ayının sonuna kadar takılır. Mart ayı, hem kışın sonunu hem de baharın başlangıcını simgeler. Marteniçka, bu geçiş dönemini kutlamak, kötü enerjilerden korunmak ve yeni başlangıçlara hazırlıklı olmak amacıyla takılır.
Bu takılar, meyve ağaçlarına, evlere, ev hayvanlarına da takılırlar. Bu şekilde yeni başlayan tarım yılının da bereketli ve verimli olması için dilekler tutulur.
kullanılan beyaz renk uzun ömrü, kırmızı renk ise sağlık ve gücü temsil eder.

355db0c8-d161-421d-862f-a6fb01629db8-1_all_8880.webp

Benim oldu sizinde olsun ne olacak ki 😏hem renkleri Türkiye'min rengi:)

• Beğen
Tepkiler: O
Ben bunu denize çıkan erkeklerin eşleri yaptığını duymuştum. Erkeğin dönmesine kadar takarlarmıs diye. Ben başka şeyle karıştırıyor da olabilirim. Ya da satıcı beni kandırmışta olabilir. Bilemedim.

@Erva yigenimin öğretmeni öğrencilerine almış bir tanede bana göndermiş yigenim sakın çıkartma diye sıkı sıkı tembihledi :) o da benim konuyu ekledigim gibi anlatmış hatta bir kırlangıç ya da leylek görünce bilekliği cikarip bir ağaca, eve ya da evcil hayvana takiliyormuş :)

• Beğen
Tepkiler: O
Böyle şeyleri hurafe ve batıl aslı olmayan olarak görüyorum. Zira İslam'da böyle şeyler katiyen olmaz, kabul etmez.
Üstüne üstlük İslam'da nazar boncuğu şirk konumuna giriyor,,,
Uydurma böyle şeyler inanmayın,, 🙃

Mübarek @Meva senin için değil genel olarak demiştim, bizim Toplumumuz da maalesef nazar boncuğu var, senin bilekliğinde de gördüm 🙃
Sen bilinçlisin örnek olarak anlatabilirsin içeriğini 🌹🙃

Zamanıda mı oluyormuş onun :)
Her şey ne kadar farklı işliyor hayatta, nelere bel bağlıyoruz. Mutlu ediyorsa varsın oda olsun :)

Ve havada leylek görülünce çıkarılır dilek dilenilip bir ağaca asılır:)
Bursaya gelince gördüm bu olayı herkesin bileğinde bir marteniçka olur mart ayı gelince özellikle muhacır kesiminde
Benim hiç marteniçkam olmadı:)

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri