- Burç
- Akrep
- Memleket
- Siirt
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Meva cim, kisa ve net anlasilir yazdim zaten. ama senin için biraz daha açayım. ötesi yoruyor insani.@asminya aslında bu dün benimde aklıma geldi hani zaten İsrail zorba bir devlet seninde dediğin gibi istediğine çoktan ulaşırdı bu sadece nabız yoklamak mı intikam olarak dedin o zaman dahada sürdürecekler bu işkencelere devam edecekler konuyu biraz daha açarmısın
yahudiler ne yapmak istiyor, evet ne yapmak istiyor İsrail.@asminya teşekkürederim canım gayet net ve açık bir dille anlattın Rabbim bizlere boş işlerle uğraşmak yerine bir olup birlik olup değerlerine sahip çıkmayı Nasib etsin
@asminya, bir süre Filistine kalmıştım. O dönem yine muhabirlik yapıyordum. Bir avuç ama ümmetin tüm mğcahitlerinden daha azimli ve istikrarlılar.
Filistin intifadasını Yahya ayyaşlar, Muhammed Bergusi gibi yiğitler yetiştirdi. Bu ikisi sadece Hamasın içinde iki kişi ben her bir Filistinli in bukadar yürekli ve korkusuz olduğunu gördüm. Onlar daha birlikteyken intifada / direniş muştuları ile yetişiyor. İsrail ise korkak, canları için en ufak bir saldırıda menfezlere fare gibi saklanan insanlar. Hamasın ve Filistinli gençlerin bombalı eylemlerinden korkmasalardı şimdi çoktan el koymuşlardı.
Sistemleri şu:
Temizleyerek gidiyorlar. Filistini her yeri yer altı tüneli, her yeri tuzak, her yeri direniş tohumları ekili. Halkı bezdirip bölgeyi temizleyip öyle giriyorlar ve buda yıllarını alıyor. Ama bir gerçek var, Filistin müslümanların suskunluğunu esiri. AMazlumlar hunharca katlediyor ve dünya buna sadece seyirci. Herzaman olduğu gibi...
mesela bizim soykırımı ilk tanıyan filistin, barış pınarı harekatinda israil ile birlikte ülkemizi kınayan filistin,karabağda azerbaycanı kınayıp ermenistana destek veren de filistin.dünya ve özellikle filistin neyin peşinde durumu oldukça karışık ve doğruyu görmek çok güç.dünyaya bu tür olaylar haber yapılırken, belki de masa altında el sıkışıyorlardır.ek olarak da söylemeyi unuttum hemen belirteyim.filistin devlet başkanı abbas, doğu türkistan da çin in uyguladığı politikaları haklı ve yerinde buluyoruz açıklaması da yapmıştı hani. çin i hep destekledi ve hep destekleyeceğini de açıkladı. işte bunlar oldukça can sıkıcı.
Güçlü bir ülkede olsak ben çıkarlarını bırakıp mazlumların yanında yer alacak bir Türkiye göremiyorum.nedenini ve niçinini ben yukarıdaki bikaç mesajımda açtım zaten. islam ülkeleri kendi aralarındaki sorunları çözüp de birlesim göstermediği sürece de hep seyirci kalinacak. olan masum müslüman halka olacak, ezayı onlar çekecekler, bu hiç durmayacak.
seyirci olan ülkelerin birisi de ülkemiz değil mi? israil bugün mü zalim oldu? israil bu zulmü ilk kez mi yaptı? daha önce yaptiklarinin hesabını istedi mi Türkiye? yirmi yildir iktidarda olanlar bunun hesabını sordu mu? oradaki masum halka simdi mi zulüm yapiliyor? israil ile askeri ticari anlasmalar iptal edilebiliyor mu? hayır. çin mesela? uygur türklerine kör sağır olan tüm dünya ülkeleri arasında biz de yok muyuz? mavi marmara mesela. uluslararası sularda israil saldrmıştı ve türk vatandaşları hayatını kaybetmişti. sonra nolmuştu? yirmi milyon dolara satılmıştı vatandaşlarımız.
tekrarlarsam, ne olması neden olması gerektiğini de ben aklım yettiğince yukarıdaki mesajlarda zaten verdim.
keşke güçlü bir ülke olsaydık da biz de böyle durumlarda her ülkeye ayrı ayrı kafa tutabilseydik.
Güçlü bir ülkede olsak ben çıkarlarını bırakıp mazlumların yanında yer alacak bir Türkiye göremiyorum.
Keşke öyle olsa.
Dediğin gibi, doğu türkistan, Suriye ve Mısır gerçeği ortada. İmidi birileri diyecek ki Fırat kalkanı hareketı vs onların tamamı türkiyenin kendi sınır güvenliğini sağlamak içindi. Esad Türk askerini vurduğunda bile hükümet çıkarlarını düşündü...
evet, bunların hepsi planlı. eğitim sistemini çökertmek başkalarına bağımlı bırakmak hep sistemli işte.
ama islam coğrafyasına bakalım, darmaduman. kendi içlerinde birbirinin düşmanı hepsi. güya hepsi müslüman devleti.
iste bu birlik sağlanamadığı sürece de dünya plan yapar biz izleriz.
esad yönetimi eleştirilirdi ama israile karsi çikan kisilerin de en basinda gelirdi. simdi o suriye yok.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz
Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.
Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.
Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.