Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gündem Kudüs Haberleri / Kudüs İçin Ayaktayız

MevaMeva is verified member.

İçinden geldiği gibi yaşa :)
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry
@Kolonya, Hasan yakinen tanıdığım, irancı pers atıklarından sözde muhabir ama özde sahtekar biri :)
Dediği gibi Jertahta İsraillilerin evlere el koyması söz konusu lakin tüm hareketliliğin nedeni sadece bu değil.
Hasan filistinliler direnişi arttırdığı için İsrailin müdahalesini içten içe meşru görür. Yani üstü kapalı içindeki kini kusmakta. Filistinlilerin yeni bir intifada için ayağa kalkması, kassamın İsraile savaş. İlan etmesi için Jarrahtaki olaylar yeter artar bile...

Ama sorun sadece Jarrah değil.

@Kolonya, Hasan yakinen tanıdığım, irancı pers atıklarından sözde muhabir ama özde sahtekar biri :)
Dediği gibi Jertahta İsraillilerin evlere el koyması söz konusu lakin tüm hareketliliğin nedeni sadece bu değil.
Hasan filistinliler direnişi arttırdığı için İsrailin müdahalesini içten içe meşru görür. Yani üstü kapalı içindeki kini kusmakta. Filistinlilerin yeni bir intifada için ayağa kalkması, kassamın İsraile savaş. İlan etmesi için Jarrahtaki olaylar yeter artar bile...

Ama sorun sadece Jarrah değil.
Nereli olduğunu bilmiyorum ama Ortadoğu’ya dair çoğu değerlendirmelerini tutarlı buluyorum. Tivitlerine dikkatlice baktım ama meşru gördüğü bir yönünü göremedim, aksine onlarca değerlendirmesi var.

@Kolonya,
Nereli olduğunu bilmiyorum ama Ortadoğu’ya dair çoğu değerlendirmelerini tutarlı buluyorum. Tivitlerine dikkatlice baktım ama meşru gördüğü bir yönünü göremedim, aksine onlarca değerlendirmesi var.
Twitlerini bilmem ama hamas Suriye direnişini desteklediğini deklare ettiğinden bu yana Filistin intifadasını karalıyor. Twitırda nasıl bir yüzü var onu bilmem çünkü engelliyim :)
Hamasın açıklamaları öncesi, iranın çıkarları için intifadanın yanında duruyordu.

kudüse sık sık böyle saldiriyorlar ve devam edecekler. israil askeri ve polisiyle istese ele geçirme gücü yok mu? var.
sonuçta kudüslüler dediğimiz filistinli müslümanlar bir avuç insan. ama dertleri o değil. israil durmadan nabiz yokluyor,
dünya müslümanları bu olaylara ne yapacak, nasil bir tavir sergileyecek durumu bu. israil hala bunu test ediyor.
gerçi yahudi perspektifinden bakınca adamlar binlerce yılın intikamını aliyorlar gibi duruyor.
konu hakikaten de can sıkıyor ya insanlığa yönelik büyük suçlar işleniyor orada tıpkı uygur türklerine sahip çıkılmadığı gibi
kudüs müslümanlarına da ses çıkarılmıyor, BM tarafından bile. BM de öyle bir sistem var ki, daimi üyelerinden
1 tanesi bile red etse bir şey yapılamıyor, müdahale edilemiyor yani konuya. öyle ilginç.
israilliler 1945 yılına kadar enselerine hep tokat yemişler. şimdi de para, güç ve teknoloji olunca bunu kullanıp eh yeter diyorlar.
işte neymiş. biz bize yeteriz değilmiş. lobicilik böyle bir sey. sen her yönden güçlü olursan, dünya üzerinde de söz sahibi olursun.
kıymetli, özel ve bereketli bir yer olan kudüs için müslümanlar birbirini yemeye devam ettiği müddetçe bu zulüm asla bitmeyecek.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri