Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıtır turşu nasıl yapılır? (1 Görüntüleyen)

Puan 113
Çözümler 12
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
16,694
Çözümler
12
Tepkime puanı
44,960
Puan
113
Konum
FK
Web sitesi
forumkalemi.com
QasemQasem is verified member.
Ben öyle uzun uzadıya malzeme listesi vermeyeceğim.
Malzeme olarak tek önerim mevsim sebzeleri ile yapmanız. Özellikle sonbaharın sonlarına doğru yapmak en doğru tercih olur.

Kıtırlık malzeme ile alakalı değil daha çok zaman ve saklama koşulları ile alakalıdır.

1. Kural: mevsim sebzeleri. Damak tadınıza göre doğrayın, yada delin. Ama öncesinde mutlaka yıkayın kurusunlar.
2. Kural: mutlaka büyük taneli kaya tuzu ve kaliteli sirke...
3. Kural: sarımsağı en üste koyun, ağzına kadar su. Turşuluk su. Ve ağzı sıkı olmalı.
4. Kural : Serin yerde, ışık ve sıcak görmeyecek. Açıldığında mutlaka dolapta tutulacak.

Serin yada soğuk yerde olmazssa kessinlikle kıtır bir turşu beklemeyin.

Ben turşu suyunu içtiğim için içine mutlaka mor havuç koyar ve asla toz şeker ilave etmem.?

Afiyet olsun gençler...
 
@DeRiN muhtemelen ümidini kestiği için konuyu görmez. Ben göstereyim sp;;
 
@Dil-figar, hayır evde kendin yap daha sağlıklı. Ağzına kadar dolduracaksın :)
 
Ben hazır turşu suyuna ve önceden ayarlanan turşu suyuna karşıyım.
Suyınuzu tuşuyla beraber yapın.

Suyu kaynatıp soğutun. Sonra o suyu klasik malzemenizle beraber turşuya koyun. Bırakın hepsi turşunuzla beraber erisin.
Yada önceden o suya kaya tuzunuzu, sirkenizi falan karıştırın. Yani özel bir tarif yoktur asla...
Hepsi ortalama aynıdır
 
hımm anladım :rolleyes:
@QasemQasem is verified member. şimdi 1 kiloya kaç baş sarimsak olsun? :unsure:
sora sora ağzından laf alıyoruz iyi mi, sanki kıtır turşunun sırrını vermek istemiyor :gulucuk:
 
@Dil-figar, nazlı tarifci Gü)))

Tamam anlaşıldı herkes bildiği gibi suyunu hazırlasın diyebiliriz Ss)))
 
@Dil-figar, ben bir litre suya 10 diş sarımsak gelecek şelikilde kullanıyorum :) ama muhakkak nohutta koyun turşunuza her 5 lt ye en az bir avuç :)
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri