- Katılım
- 3 May 2020
- Mesajlar
- 15,926
- Çözümler
- 12
- Tepkime puanı
- 42,618
- Puanları
- 113
- Konum
- FK
- Web sitesi
- forumkalemi.com
- Burç
- Akrep
- İsim
- Murat
- Cinsiyet
- Takım
Ben öyle uzun uzadıya malzeme listesi vermeyeceğim.
Malzeme olarak tek önerim mevsim sebzeleri ile yapmanız. Özellikle sonbaharın sonlarına doğru yapmak en doğru tercih olur.
Kıtırlık malzeme ile alakalı değil daha çok zaman ve saklama koşulları ile alakalıdır.
1. Kural: mevsim sebzeleri. Damak tadınıza göre doğrayın, yada delin. Ama öncesinde mutlaka yıkayın kurusunlar.
2. Kural: mutlaka büyük taneli kaya tuzu ve kaliteli sirke...
3. Kural: sarımsağı en üste koyun, ağzına kadar su. Turşuluk su. Ve ağzı sıkı olmalı.
4. Kural : Serin yerde, ışık ve sıcak görmeyecek. Açıldığında mutlaka dolapta tutulacak.
Serin yada soğuk yerde olmazssa kessinlikle kıtır bir turşu beklemeyin.
Ben turşu suyunu içtiğim için içine mutlaka mor havuç koyar ve asla toz şeker ilave etmem.?
Afiyet olsun gençler...
Malzeme olarak tek önerim mevsim sebzeleri ile yapmanız. Özellikle sonbaharın sonlarına doğru yapmak en doğru tercih olur.
Kıtırlık malzeme ile alakalı değil daha çok zaman ve saklama koşulları ile alakalıdır.
1. Kural: mevsim sebzeleri. Damak tadınıza göre doğrayın, yada delin. Ama öncesinde mutlaka yıkayın kurusunlar.
2. Kural: mutlaka büyük taneli kaya tuzu ve kaliteli sirke...
3. Kural: sarımsağı en üste koyun, ağzına kadar su. Turşuluk su. Ve ağzı sıkı olmalı.
4. Kural : Serin yerde, ışık ve sıcak görmeyecek. Açıldığında mutlaka dolapta tutulacak.
Serin yada soğuk yerde olmazssa kessinlikle kıtır bir turşu beklemeyin.
Ben turşu suyunu içtiğim için içine mutlaka mor havuç koyar ve asla toz şeker ilave etmem.?
Afiyet olsun gençler...