Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Güncel Kış kapıda, peki kış alışverişi yaptınız mı?

Aslında kış hazırlığı yapmayı hiç sevmesemde ( ortalık çok karıştığı için ? ) kışın hazırlananlardan yapılıp sofraya konuldu mu iyi ki yapmışız diyorum :) yani sayılanların çoğunu bizde yapmışız farklı bir şey aklıma gelmiyor kurutmalıklar, salça, menemen, incir reçeli yapıldı bizde patates soğanı torba işi alırız hatta Bitlis'in Ahlat ilçesinin patateslerinin tadı çok güzel o patateslerden torba torba alırız kışın uzun gecelerinde sobanın fırınında patatesler sobanın üstünde kaynayan çay çok güzel oluyor orda olmayanlardan peynir sanırım önceden alır vidonlara ya salamura yada peynire has bir otla doldurur soğuk hava deposuna koyarız kış boyunca o peynirden yenir hazır peynir sevmiyoruz bu kadar sanırım :)

@QasemQasem is verified member., aldım sayılır peki yazayım madem ?
Biber kurutuyoruz sarı yeşil kırmızı dolmalık ve yemeklik olarak kırmızı biberi pul biber yapmak için kurutuyoruz genelde kurutup robota vuruyoruz çok güzel oluyor ?
Biber közleme var en çok yaptığımız kış için bol bol yaparız közle soy kabuklarını poşetle buzluğa at oh mis kışın acil yemek için birebir kahvaltıların vazgeçilmezi bide közlediğimiz kırmızı biberden sos yaparız maydanoz sarımsak zeytinyağı ve tuzla sonra buz dolabına bırakın ve sabahları kahvaltıda yiyin domatesde aynı şekilde sos yapıp yeriz ama acı küçük biber çok kullanırız bunda acı severler için kahvaltıda çok güzel gider ben yemem yani ?
Turşu yaparız bol bol ne bulursak basarız sirkeyi üzümü ? acur yeşil domates lahana havuç kıti acı biber süs biber yazarken bile yiyesim geldi ?
Yeşil kabak patlıcan bamya domates kuruturuz bide yeşil fasulye de var ben çok onu ve bamyayı seviyorum o yüzden bol yapıyorum ??
Reçel yapıyoruz kayısı çilek vişne incir
Tereyağımızı evde yaparız sürekli yaz kış farketmez gerçi
Konserve yaparız yeşil fasulyeli ve menemen olarak sade domates de dolduruyorum şişelere kışın çıkarıp her yemeğe kullanabilirsiniz çok pratik
Maydanoz nane reyhan kurutuyoruz bide vazgeçilmezimiz
Aklıma gelen bunlar bunları yapıyoruz o yüzden sonbahar gelince çok çok yoğun oluyoruz hep ??

@ZiLaN, ben pul biber ve Sumak'ı Diyarbakırdan alıyorum. :) mükemmel yapıyorlar. Her yolun düştüğünde 3-4 aylık alıyorum. Ama Antep biberinin dolmalığı mükemmel, antepten getiriyorum onu. Onların birde beyaz patlıcana benzeyen et gibi bişeyi var dolmalık, ondanda alıyorum süperler.

Bizde önümüze ne gelse turşusunu kuruyoruz. Hele fasulye turşusu ve domates olmazım

@QasemQasem is verified member., patlican sevmik biz çok kullanmıyoruz o yüzden turşu konusunda aynısını bizde yapıyoruz bide nohut turşusu yapın oda çok güzel oluyor ??
Sumak bizim vazgeçilmez parçamız yaz kış farketmez kullanıyoruz bol bol yiyiniz lütfen :U:

@QasemQasem is verified member., bir önceki sayfada yazmıştım,
ya çok yorgun ,ya çok dalgın ya da kafa başka şeylerle meşgul ki gormemişsin. :gulucuk:
-Tarhana yaptik
-salca domates,biber yaptik
-konserve( sos)yaptık
-salamura yaptık
-Patates memleketten geldi.
-sogan kilo isi :gulucuk:
-Tursu fasulye memleketten,digerlerini de annem yapmis.
yukarda yaptık diye yazdigima bakmayin,
sadece sosu ben yaptim :D digerleri annecigim ellerinden, yemede ortagım gelirken araba dolu geliyor :D
şimdilik bu kadar

@Dil-figar, hakkını helal et çok yoğunum arada bakıp çıkıyorum Görmemişim :)
Ellerine sağlık, bizde çok kilo işi olmaz soğan, her yemeğimiz soğanlı hatta her yemekte soğan salatası yaparız :)
Milli ağrı kesicimiz o :)

@EfuL!mEfuL!m is verified member., saklama çok önemli
Yeni gördüm mesajı.
Bu yaptıklarımızın hiç biri sıcakta tutulmaz.
Işık görmeyecek.
O yüzden biz bodrumlarda tutarız.
Bodrum hem soğuk hemde ışık almaz.
Herkesin bodrumda kilitli odası deposu vardır burada.
Sıcakta bozulur hepsi.
Mesela sarma için lahana basacaz. Bşr tık daha soğutmayı bekliyoruz. Lahana üst kısım çabuk bozulur

Kalabalik bir aile degiliz anne baba dört kişiyiz,kiş donemi iki yildir annemlerde istanbul'da,tanidik gidip gelende fazlaca olmayinca beş kilo sogan bir ay gidiyordur.:D
-Peynir,misir unu,kurufasulye memleketten gelirken alinır.
-pirinc torba olarak tosyadan alinir.
konuya gelmisken aklima geleni yazdim.:D

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri