Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Kadının evlilik teklif etmesi.

Bizim Türk Kültürümüze biraz farklı algılanabilecek bir evlilik teklifi Bayanın Erkeğe davet yollaması.
Bir Babanın Sohbet Halkasında ki Evlilik yaşi gelmiş bir gence kızımla Evlenirmisin diye teklifi gibi.

Evlilik teklifinden anladığınız ne doğrusu bilmiyorum. Lakin bana göre nasıl bir erkek evleneceği kadını seçebikiyorsa, kadında aynı seçiciliği yapabilmeli.
Evet kültürümüzde yok, ama olmaması olmayacağı anlamına gelmez.
Bir bayan hayatı beraber yaşayabileceğin inandığı insana evlenmek için teklif götürmesi, haber yollamayı yada bu anlamda konu açmsı çok doğal bir şey...

Evlilik teklifi deyince sanırım sizin aklınıza flört sonrası evliliği teklif etme sırasındaki erkekten gelen benimle evlenirmisin sorusu...
Oysa o değil...
Teklif götürmek, seçmek, arz etmek, sunmak, seçenek önermek, bakış açısını değiştirmek, yeni bir perspektif kazandırmaktır...

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Kafa yapısı kültürü yaşantısı mizah anlayışı normal biri çıkarsa karşıma hiç çekinmeden teklif ederim önemli olan teklif değil sonuçta kimin ettiğinin ne önemi var karşımdaki kişi evlilik adaylığına uygunsa gerisi kolay

@QasemQasem is verified member., estağfurullah hocam ilahi 🤭 coğrafyam tam tersi benle aynı fikirde değil ama umurumda da değil eş seçimi tek taraflı olmaz buna karşıyım

@ZiLaN, eğer eş seçimi tek taraflıysa bu işte sorun var demektir. Bu yüzden evlilikler sorun değil mi zaten...
Hak edene hakkını vereceksin. Hakkı olana hayatını açmaktan asla çekinmeyeceksin...
Bu konuda özellikle anne ve babalar ön ayak olmalı...
Mesela ben bir çok toplantıda babalara çekinmeyin ahlaklı becerikli gençlere kızım var diyebilin diyorum.

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Yani şöyle bir şey mi?
Allah'ın emri, peygamberimizin kavliyle oglunuzu kızımiza istiyoruz..:d

Kiz tarafi cicekle erkek tarafına gidecek, erkek kahveyi hazırlayacak, tuz da katacak..tarih belirlenecek,sonra nikah masasında erkek kizin ayagina basacak..mutlu son!.. :)

Böyle olacaksa kabul etmeyen müstahsen ne olsun..:d

Teklifinizi pratige dökun goreyim sizi, öyle teorilere karnım tok benim..desem de karnım acıktı,en sevdigim yemek musakkaaa..:))

@müstahsen, sen yıllar ca bunun için mı bekledin Hurşit ağam bilsem sana yönlendirme yapardım üzgünüm :)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri