Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yaz-çiz İçinden Geçeni Söyle

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
@QasemQasem is verified member. ;

Küçük davalar (günahlar) küçük mahkemelerde (dünyada iken) görülüp cezası burada iken verilir. Büyük davalar ise (şirk vb. gibi) büyük mahkemelerde (ahirette) görülüp cezası oradadır. Onun içindir ki ehl-i iman günahlarının cezasını dünyada gördüklerine ahirette sevineceklerdir. Çünkü ahiretteki ceza elim ve şiddetlidir.

Toplu olarak gelen deprem, sel vb. gibi musibetlerin, cezaların umumiyeti günahların ammede intişarına derc edilmiştir. Dolayısıyla 'Kuru ağacın yanında yaş da yanar' kaidesince iyiler de kötülerle birlikte aynı musibet ve cezaya maruz kalır. Ama ahirette kötülerden ayrılıp iyiler taifesine dahil edilir ve onlarla birlikte haşir olunurlar.

Evliyaullahın nazarında Rabbimizin kahrı da lütfu da müsavi olduğundan, gelene değil gönderene bakarak olayı değerlendirirler. Lütuf da kahır da yaratanın birer sıfatının tecellisi olduğundan nimetine karşı şükrederler, kahrına karşı da sabrederler. Böylelikle her iki yönden de kazançlı çıkarlar, Hakk'ın rızasından ayrılmazlar.

Sonuç olarak diyebiliriz ki; musibetler, belalar, sıkıntılar vs. genellikle bizi günahlarımızdan temizlemek için verilirler. İsyan etmek, sıkıntıları azaltmaz ve sonu da acı olur. Ama metanet, acı olsa da sonu tatlıdır. Bu konuda en büyük silahımız duadır. Başta Efendimiz (s.a.v.) olmak üzere büyüklerimizin hayatlarını okuyarak bu sıkıntıların stresinden kurtulabiliriz. Çünkü bize isabet eden eza ve musibetler onların çektikleri yanında hiç denecek kadar az olduğundan şikayet etmekten içtinap ederiz.

Umarım yeterince anlaşılmıştır.​

@El-Had, yok ben anlamadım, biz ALLAH adına hüküm ve ceza mı veriyoruz. Onun yerine cezaları hu dünyada biz mi kesmiş oluyoruz

Anlaşılan sizinle anlaşamayacağız. Dolayısıyla ben burada sözümü noktalıyorum. Konuyla ilgili kafanızdaki soru işaretlerini giderecek bir ton sahih kaynaklar var. Biraz araştırmacı olursanız aydınlanacaksınız.

Kalın sağlıcakla..

Kaynaklardan ziyade dersim sizin düşüncenizi okumak

Ben düşüncelerimi belirtim ve kabul görmedi. Bilgim dahilinde paylaştığım yazılara son verdim. Israrcı olmayacağım.

@El-Had, insanlar konuşarak birbirini anlamaya çalışır.
Bende zihin dünyanızı anlamaya çalışıyorum.
Olaylara ve ilme aynı pencereden bakmıyoruz ama birbirimizi anlamak için güzel bir ortam olduğunu düşünüyorum.

Bu kadar kar aşığı nasıl oldum bilmiyorum sanırım ufacık minnacık olduğum senelerde olacakki kendimi bildim bileli kar nerede yağsa ben olduğum yerde müthiş huzur buluyorum.
Şu an sanalda olsa kar efekti var ya bu Aralar hüzünlü olsam da komik olabilir fakat beni tarifsiz sevinç sarıyor fkkar5

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri