Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yaz-çiz İçinden Geçeni Söyle

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Kullar akıllanmadıkça sallanmaya devam edecekler...

@El-Had, neden?
Yani sizce bela ve musibetler başımıza azgınlığımızdan mı geliyor?
Yoksa başa gelen musibetlerden ibret almalı ders mi çıkarmalıyız.

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
@El-Had, neden?
Yani sizce bela ve musibetler başımıza azgınlığımızdan mı geliyor?
Yoksa başa gelen musibetlerden ibret almalı ders mi çıkarmalıyız.

Halk azmadıkça Hak azap etmez. İstisnalar da elbet kâideyi bozmaz. Arada azgınlık yapmayıp da belalara düçar olanlar da var. Onlar da sabırla sınanmaktalar. Zaten bela geldi mi ekseri toplu gelir, ayrım yapmaz.

@El-Had, Sizin deyiminize göre buradaki batı toplumun defalarca helak edilmesi gerekmiyor muydu

Gayri müslimlerin zaten azapları âhirette kat be kat olacağı için burada hayatlarını sürmelerine şaşırmayın. Ona bakarsanız firavun'un da hayatta iken bir kere başı ağrımamıştır. Allah dünya ve içindekilere bir sineğin kanadı kadar değer verecek olsaydı, kâfirler içecek bir damla su bulamazlardı.​

@El-Had, yani bu dünyada azap sadece müslümanlar için mi?
Bu ciddi bir çelişki değil mi?
Bu dünyada azapta mükafatta dil din ırk gözetmiyor. Ben gözettiğini hiç görmedim.

@El-Had, yani bu dünyada azap sadece müslümanlar için mi?
Bu ciddi bir çelişki değil mi?
Bu dünyada azapta mükafatta dil din ırk gözetmiyor. Ben gözettiğini hiç görmedim.

Çok câhilce konuşuyorsunuz. Benim sözlerimden böyle bir çıkarım yapmanız, ilim eksikliğinizin delili zira. Azap inana da iner, inanmayana da. Geldiği zaman ayrım yapmaz. Kavimler helâkında olsun, diğer toplu belâlarda olsun sâdece günahkârlar ceza çekmedi.

Benim demek istediğim, kâfirlerin azapları ekseri âhirete ötelenmekte. Oranın azabı daha çetin ve şiddetli olduğu için. Müslümanların da oradaki hesapları hafiflesin diye bir kısmını dünyada çekmekteler.​

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri