
Fit EKLER


Yumurtasız, lezzetli ekler

Malzemeler (10-12 adet)
2,5 su bardağı yulaf
1 çay bardağı fındık
1 kahve fincanı süt (kıvama göre)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı bal
Üzeri için bitter

Dolgu için; 3 kaşık labne ve 1 kaşık bal
Hazırlanışı; yulafı ve fındığı rondodan çekip un haline getirelim. Süt kabartma tozu ve balla karıştıralım. Hafif akışkan bir kıvamı olmalı. Sıkma torbasına alalım ucunu kesip yağlı kağıda uzunlamasına sıkalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Bu sırada çikolatayı benmari usulü eritelim. Pişen eklerin yarısının üzerini çikolataya batıralım. Dolgu için 3-4 kaşık labne 1 tatlı kaşığı bal karıştırıp aralarına sürelim. Kapatıp fıstıkla süsleyelim. Yapması pratik az malzemeli ve inanılmaz lezzet

Deneyen herkese afiyet bal olsunn
