Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fırında sebzeli pirzola tarifi için (1 Görüntüleyen)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ravza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ravza

Yeni Üye
Puan 63
Çözümler 0
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
347
Puan
63
Ravza
firinda-sebzeli-pirzola-0e4e7c57-120a-4ffa-ab31-09fdae9febf6.jpg


Fırında sebzeli pirzola tarifi için malzemeler
2 kg bütün kuzu pirzola
300 gr arpacık soğan
10 diş sarımsak
200 gr saplı kiraz domates
6 patates
Yarım su bardağı şarap
1 su bardağı sıcak su
1 dal taze biberiye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fırında sebzeli pirzola Nasıl Yapılır
İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.
Kemiklerin uç kısımlarını pişme esnasında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın.
Etin üzerine tuz ve karabiber serpip etli kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirin. Etleri pişme esnasında açılmaması için iple sarın.
Eti yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpin.
Soğan ve sarımsakları soyun. Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirin.
Şarap ve sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin.
Pişme esnasında sık sık sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. Domatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin.
Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alın. Kemiklerin ucundaki folyoyu çıkarın ve servis yapın.
Pirzolayı marine edebileceğiniz pratik şarap sosu tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Fırında Sebzeli Pirzolanın Püf Noktaları Nelerdir?

Pirzolayı pişireceğiniz zaman metal çatal ve kaşık kullanmayın. Metal eşyalar, etin tadını bozacaktır.
Eğer fırın yerine tavada pişirmek istiyorsanız, yüksek ateşte tava kızana kadar bekleyin. Tavadaki yağ kızmaya başladığında pirzolaları ekleyebilirsiniz.
İsteğe göre eti pişirirken mühürleme işlemi de uygulayabilirsiniz.
Pirzola pişerken fırın kapağını sık sık açmayın.
Pişirme esnasında etin üzerine bastırmayın. Aksi takdirde etin içindeki bütün yağ dışarı sızacaktır
 
her türlü her saatte yenir bu ?
 
Şarap haram onun yerine et yemeklerinde sirke damlatarak etin lokum gibi pişmesini sağlayabilirsiniz eFuL!m şefin tavsiyesi ??‍♀️
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri