Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Fırında sebzeli pirzola tarifi için

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63
firinda-sebzeli-pirzola-0e4e7c57-120a-4ffa-ab31-09fdae9febf6.jpg


Fırında sebzeli pirzola tarifi için malzemeler
2 kg bütün kuzu pirzola
300 gr arpacık soğan
10 diş sarımsak
200 gr saplı kiraz domates
6 patates
Yarım su bardağı şarap
1 su bardağı sıcak su
1 dal taze biberiye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fırında sebzeli pirzola Nasıl Yapılır
İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.
Kemiklerin uç kısımlarını pişme esnasında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın.
Etin üzerine tuz ve karabiber serpip etli kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirin. Etleri pişme esnasında açılmaması için iple sarın.
Eti yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpin.
Soğan ve sarımsakları soyun. Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirin.
Şarap ve sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin.
Pişme esnasında sık sık sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. Domatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin.
Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alın. Kemiklerin ucundaki folyoyu çıkarın ve servis yapın.
Pirzolayı marine edebileceğiniz pratik şarap sosu tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Fırında Sebzeli Pirzolanın Püf Noktaları Nelerdir?

Pirzolayı pişireceğiniz zaman metal çatal ve kaşık kullanmayın. Metal eşyalar, etin tadını bozacaktır.
Eğer fırın yerine tavada pişirmek istiyorsanız, yüksek ateşte tava kızana kadar bekleyin. Tavadaki yağ kızmaya başladığında pirzolaları ekleyebilirsiniz.
İsteğe göre eti pişirirken mühürleme işlemi de uygulayabilirsiniz.
Pirzola pişerken fırın kapağını sık sık açmayın.
Pişirme esnasında etin üzerine bastırmayın. Aksi takdirde etin içindeki bütün yağ dışarı sızacaktır
 

Charismax

FK Üyesi
Ne demek Hiç mi yok ?
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
6,525
Tepkime puanı
5,652
Puanları
113
Konum
istanbul
Web sitesi
forummeskeni.com
Burç
Balık
Hobim
Rap-Hiphop
İsim
Fatih
Meslek
Özel
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Takım
O8yPI5
her türlü her saatte yenir bu ?
 

EfuL!m

FK Admine
𝓗𝓾̈𝔃𝓾̈𝓷 𝓟𝓻𝓮𝓷𝓼𝓮𝓼𝓲™️
Katılım
2 May 2020
Mesajlar
10,170
Çözümler
5
Tepkime puanı
28,792
Puanları
113
Konum
⊰❂ 𝑰𝒔𝒕𝒂𝒏𝒃𝒖𝒍 ❂⊱
Cinsiyet
Şarap haram onun yerine et yemeklerinde sirke damlatarak etin lokum gibi pişmesini sağlayabilirsiniz eFuL!m şefin tavsiyesi ??‍♀️
 

Dolunay

FK Sorumlusu
MasterChef
Düşler ülkesinin deli kızı
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
8,665
Tepkime puanı
16,110
Puanları
113
Memleket
Dünyada bir yerdeyim

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar