Fırında sebzeli pirzola tarifi için (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı Ravza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sebze Yemekleri
firinda-sebzeli-pirzola-0e4e7c57-120a-4ffa-ab31-09fdae9febf6.jpg


Fırında sebzeli pirzola tarifi için malzemeler
2 kg bütün kuzu pirzola
300 gr arpacık soğan
10 diş sarımsak
200 gr saplı kiraz domates
6 patates
Yarım su bardağı şarap
1 su bardağı sıcak su
1 dal taze biberiye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fırında sebzeli pirzola Nasıl Yapılır
İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.
Kemiklerin uç kısımlarını pişme esnasında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın.
Etin üzerine tuz ve karabiber serpip etli kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirin. Etleri pişme esnasında açılmaması için iple sarın.
Eti yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpin.
Soğan ve sarımsakları soyun. Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirin.
Şarap ve sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin.
Pişme esnasında sık sık sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. Domatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin.
Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alın. Kemiklerin ucundaki folyoyu çıkarın ve servis yapın.
Pirzolayı marine edebileceğiniz pratik şarap sosu tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Fırında Sebzeli Pirzolanın Püf Noktaları Nelerdir?

Pirzolayı pişireceğiniz zaman metal çatal ve kaşık kullanmayın. Metal eşyalar, etin tadını bozacaktır.
Eğer fırın yerine tavada pişirmek istiyorsanız, yüksek ateşte tava kızana kadar bekleyin. Tavadaki yağ kızmaya başladığında pirzolaları ekleyebilirsiniz.
İsteğe göre eti pişirirken mühürleme işlemi de uygulayabilirsiniz.
Pirzola pişerken fırın kapağını sık sık açmayın.
Pişirme esnasında etin üzerine bastırmayın. Aksi takdirde etin içindeki bütün yağ dışarı sızacaktır
 
Şarap haram onun yerine et yemeklerinde sirke damlatarak etin lokum gibi pişmesini sağlayabilirsiniz eFuL!m şefin tavsiyesi ??‍♀️
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri