Börülceli Ve Sebzeli Kiş Tarifi İçin Malzemeler
125 g tereyağı (Küp doğranmış, soğuk)
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı muskat
1 kutu krema (200 ml)
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 g ince kıyılmış pazı
200 g ince kıyılmış pırasa
1 çay bardağı haşlanmış börülce
1 adet ince kıyılmış soğan
Tuz, karabiber
150 g toz parmesan
Börülceli Ve Sebzeli Kiş Nasıl Yapılır?
Un ve tereyağını robottan geçirin. Muskat ile soğuk suyu ekleyip tekrar robottan geçirin ve bir kaba alın.
Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp, 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde tart kalıbı büyüklüğünde açın ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
Üzerine çatalla delikler açıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Pazı, pırasa ve soğanı zeytinyağında soteleyin. Haşlanmış börülceyi ilave edip, karıştırın ve ılınmaya bırakın.
Ayrı bir kapta krema ve yumurtayı çırpın. İçine parmesan peyniri, tuz, karabiber ekleyin ve sebzeli karışımla harmanlayın.
Bu karışımı fırından çıkardığınız hamurun üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Börülceli ve Sebzeli Kiş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Kiş hamurunu hazırlarken kullanacağınız tereyağının soğuk olmasına özen gösterin.
Kişin eşit miktarda pişmesi için, tabanına mutlaka delikler açın.
Börülceleri haşlarken suyun içerisine bir tutam tuz atın. Ardından pişen börülceleri süzün ve kenarda bekletin.
Malzemeleri birleştirme esnasında kiş hamurunun ve sebzeli karışımın ılık olması gerekir.
1 Porsiyon Börülceli ve Sebzeli Kiş Kaç Kaloridir?
Börülceli ve sebzeli kişin bir porsiyonu 230, ince bir dilimi ise yaklaşık 280 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla 2 dilim tüketilmelidir