Evde Reçel Yapımı (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı Yaren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
Ordul'u bir ablam vardi annesi yapardı gönderirdi ilk yerken bi tuhaf olmuştum sonra hoşuma gitmişti
Canım çekti:)
Burdada var bu tür yerler çok şükür doğu daki gibi değil Her şeyi bulabiliyorum :)
Yarın almak şart oldu bu kadar muhabbetin üstüne
 
Ellerine sağlık eminim çok güzel oluyordur:)

Ben en çok @Destinys. in ilk reçel deneyimini merak ediyorum :)

sdfjgjfdkdfj neden beeeen? :tp:
Çok güzel oldu demek isterdim ama hiç denemedim..:rolleys:
Annem yapar ben yerim, ama çok güzel yerim.:haha:
Bu arada tek sevdiğim reçel , çilek reçeli. :Z:
 
sdfjgjfdkdfj neden beeeen? :tp:
Çok güzel oldu demek isterdim ama hiç denemedim..:rolleys:
Annem yapar ben yerim, ama çok güzel yerim.:haha:
Bu arada tek sevdiğim reçel , çilek reçeli. :Z:

Senin çok güzel reçel yiyeceğini tahmin etmiştim doğru cıkmış :)
Destinys. Birde şeftali reçeli deneyin muhteşem bir tat. Çok güzel aroması var:)
 
Reçel yapımı şıklarında sıcak dökülmemesi yazıyor ter yaparmıs bunu da yeni duydum hep sıcak dökerdim :gulucuk:
Fakat tarifte sıcakken kavanozları doldurun soguudumu kapatın yazıyor hangisi dogru orada kaldim ben ..
Bu arada reçel çeşitlerine bayılırım kahvaltımı reçelsiz bitiremem en son final reçel :mtlu:
 
Turunç reçelini denemelisin @EfuL!m :dn:
Ilık döküp soğuyunca kapatmaya ne dersin:)
 
Portakal kabuğu reçeli ile yaptığım bi kurabiye var benim ,çok güzel oluyor,deneyin:spk:

Kurabiye hamuru için;

  • 250 gr tereyağı ya da margarin (yağ oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (100 ml)
  • 1 çay bardağı yoğurt(100 ml)
  • 1 çay bardağı şeker (50 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir miktar un
Hamur yapın,yarım saat kadar dinlendirin.

Portakal kabuğu reçeline bi miktar lor peyniri ekleyip iç harcını hazırlayın.
Hamurdan ufak parçalar alıp avuç içinizle açın ve iç harcından koyup yuvarlayın.15-20 dk.180 derecede pişirin ve biraz soğuyunca pudra şekeri serpin..
Afiyetle:f:

lorlu tuzlu kurabiye portakal ağacı
 
Senin çok güzel reçel yiyeceğini tahmin etmiştim doğru cıkmış :)
Destinys. Birde şeftali reçeli deneyin muhteşem bir tat. Çok güzel aroması var:)

Ya nedense başka reçeller damak tadıma hitap etmiyor, ama önerdiğin için mutlaka deneyeceğim canım
 
konu başlıgını tekrardan görünce aklıma ankarada lise zamanım geldi . ben babaannemin yanında okudum ilk senesini muhasebe bilgisayarlı bölüm yani ticaret meslek okudum aslen. orda babaannem bahçeden toplananları reçel yapmıştı vişne. sormuştum nasıl yapıyosun diye.. şekeri dök dursun oluyor demişt.. pazardan çilek aldırdım üzerine 1 kg toz şeker döktüm dolaba koydum ertesi gün baktım yav bişey yok bir kaç gün daha dursun dedim babaannede karışmıyor tabi torunu bişeyler çözecek ya. neyse 4 gün kaldı son 1 günü bakmamıştım eriyorya herhalde oluyor dedim. 4. günün akşamı çıkardım tezgaha koydum bi bakıyim dedim çay kaşığı ile.. anam o ne ekşilik bozukluktur hem tatlı hem bozulmuş :haha: o gün öğrendim ki reçel öyle olmuyor kaynaması lazımmış :haha:
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri